Vakulya Lászlóné 90. születésnapja

Vakulya Lászlóné 90. születésnapja

2019. augusztus 12. 17:00

Vakulya Lászlóné, Mária augusztus 10-én töltötte 90. születésnapját, azonban a kiskunfélegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény lakója augusztus 12-én, baráti és családi körben ünnepelte a jeles eseményt.

Részletek
Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást az önkormányzat

Saját kézbe venné a távhőszolgáltatást az önkormányzat

2019. június 18. 14:30

Tegnap délelőtt elzárták a melegvíz-szolgáltatást a Petőfi lakótelepen. Szerkesztőségünket is több lakó megkereste az okok és a megoldás felől érdeklődve. Nem hivatalos információk szerint az immár ismétlődő szolgáltatási kiesés mögött az áll, hogy a hőszolgáltató jelentős tartozásokat halmozott fel. Az ügyben Csányi József polgármestertől kértünk tájékoztatást.

Részletek
Két nap múlva nyit az Egészségközpont

Két nap múlva nyit az Egészségközpont

2019. június 1. 19:30

Június 3-án, hétfőn megnyitja kapuit Kiskunfélegyháza új, korszerű, minden igényt kielégítő egészségközpontja, a régi SZTK helyén. A bútorok többsége és egyéb berendezési tárgyak is megérkeztek, majd birtokba veszik a rendelőket új bérlőik. Ezzel új fejezet nyílik a város és kistérsége lakosainak járóbeteg-ellátásában: tágas, világos, kényelmes, légkondicionált betegellátó és kiszolgáló helyiségek, várók, őrzött babakocsi-tároló, portaszolgálat segíti a betegek és gyógyítóik kényelmét.

Részletek
Új fejezet nyílik a félegyházi egészségügyben

Új fejezet nyílik a félegyházi egészségügyben

2019. május 16. 10:30

Június 3-án, hétfőn megnyitja kapuit Kiskunfélegyháza új, korszerű, minden igényt kielégítő egészségközpontja, a régi SZTK helyén. Az épület három szintjén az utolsó simításokat végzik a kivitelezők, lassan érkezek a bútorok és egyéb berendezési tárgyak, majd birtokba veszik a rendelőket új bérlőik. Ezzel új fejezet nyílik a város és kistérsége lakosainak járóbeteg ellátásában: tágas, világos, kényelmes, légkondicionált betegellátó és kiszolgáló helyiségek, várók, őrzött babakocsitároló, portaszolgálat szolgálja a betegek és gyógyítóik kényelmét.

Részletek
Test és lélek Jótékonysági Egészségnap

Test és lélek Jótékonysági Egészségnap

2019. április 4. 17:30

A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány szervezésében április 6-án, szombaton 9 órától Test és Lélek címmel jótékonysági egészségnapot szerveznek, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételéből a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztálya részére egy speciális, pulzoximéterrel felszerelt szobabiciklit szeretnének vásárolni a szervezők. Az egész napos rendezvény ingyenesen látogatható.

Részletek
Pályázati felhívás rezidensek támogatására

Pályázati felhívás rezidensek támogatására

2020. február 17. 12:00

Pályázatot hirdet általános orvosi oklevéllel rendelkező, és egészségügyi felsőfokú szakképzési rendszer keretében szakképzésben részt vevő szakorvosjelöltek számára Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének Művelődési és Szociális Bizottsága a rezidensek támogatásáról szóló 36/2018.(XII.17.) önkormányzati rendelet alapján.

Részletek
Mézeskalács meseváros várja a látogatókat a Petőfi Sándor Emlékházban

Mézeskalács meseváros várja a látogatókat a Petőfi Sándor Emlékházban

2018. december 9. 08:00

Idén ötödik alkalommal kérte a mézeskalácsok ügyes kezű készítőit a Kiskun Múzeum és baráti köre, hogy karácsony előtt építsék meg az édes mesevárost. Erre a felhívásra most minden eddiginél több, 56 háziasszony és közösség készített szebbnél szebb mézeskalács alkotást, amelyeket mindenki megtekinthet a Petőfi Sándor Emlékházban. A kiállításon tombolajegyeket is lehet vásárolni. A bevételt a Százszorszép Óvodának fejlesztő és szabadidős játékok vásárlására, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézménynek művészetterápiás eszközök beszerzésére, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására ajánlják fel.

Részletek
Szombaton nyílik a Mézeskalács meseváros kiállítás

Szombaton nyílik a Mézeskalács meseváros kiállítás

2018. december 7. 08:30

December 8-án szombaton 15 órakor nyílik az V. Mézeskalács meseváros kiállítás a Petőfi Sándor Emlékházban, a második adventi gyertyagyújtás előtt. A megnyitón dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke köszönti a jelenlévőket. Műsorral közreműködik a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Százszorszép Óvodája.

Részletek