Összefogással készül el Jánoskáék autója

Összefogással készül el Jánoskáék autója

2018. május 13. 15:30

Óriási örömhír számunkra, hogy cikkünk nyomán eddig 77 ezer forint érkezett a félegyházi Török család megsegítésére helyi magánemberek befizetéseiből, a Sorsocskák Alapítvány számlájára. Nem tudunk eléggé méltóképpen köszönetet mondani azoknak, akik ily módon is tanúbizonyságot tesznek önzetlenségükről, empátiájukról. Ki tudja hányadszor is bebizonyítják a félegyháziak, hogy felelősséget éreznek egymás iránt, hogy nincs igaza azoknak, akik szerint kiveszett az emberekben az érzékenység és együttérzés. Nincs már semmi kétségünk afelől, hogy összegyűlik az autó 120 ezer forintos javítási költsége. Hála és köszönet mindazoknak, akik hozzájárulnak ehhez! A fejleményekre visszatérünk.

Részletek
Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat

Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat

2018. április 27. 14:13

Mint arról korábban már beszámoltunk, 500 millió forintos ráfordítással felújítja az önkormányzat a Korond utca 5. szám alatti, volt SZTK épületet, és egészségügyi profillal újrahasznosítja azt. Ez lesz a város történetének eddigi legnagyobb önerős beruházása, amely – Csányi József polgármester szavait idézve – minőségi előrelépést jelent a félegyházi betegek és orvosok számára is. A leendő helyiségek egy részét már lekötötték. Az alábbiakban azok az orvosok mondják el mit várnak a létesítménytől, akik már eldöntötték, hogy itt bérelnek rendelőt.

Részletek
A baj nem jár egyedül – Segítsünk közösen!

A baj nem jár egyedül – Segítsünk közösen!

2018. április 25. 14:30

Aki fogyatékos gyermeket nevel, az egy életre keresztet kap a vállára. Egy olyan keresztet, amelyet szembeszélben is cipelni kell, akkor is, ha a rárakódott újabb terhek súlya alatt roskadozik a család. Török Janika szülei tizennyolc éve küzdenek a problémákkal, de ez az év, a betegségek és az anyagi gondok végleg botot tettek a küllők közé.

Részletek
Pályázat civil- és sportegyesületek részére

Pályázat civil- és sportegyesületek részére

2018. február 22. 11:30

A művelődési és szociális bizottság február 20-ai ülésen döntés született arról, hogy idén a sportegyesületek működésének támogatására 15 millió, a civil közösségek munkájának segítésére pedig 11 millió forintos támogatást különít el az önkormányzat. A támogatást pályázati úton lehet igényelni. A bizottság elfogadta a 2018. évi pályázati felhívást, ami a város és a Félegyházi Közlöny honlapján is elérhető.

Részletek
Felolvasómaraton a városi könyvtárban

Felolvasómaraton a városi könyvtárban

2018. február 17. 13:30

Kilencedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a már népszerűvé vált felolvasómaratont. A mostani alkalmon 11 órán keresztül hallhatóak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők művei. Az irodalmi rendezvényre február 24-én, szombaton 8 és 19 óra között várják a közönséget és előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Részletek
Még azt mondják, nem illik…

Még azt mondják, nem illik…

2018. február 6. 07:30

Második alkalommal fogott össze az Ónodi és a Gulyás család, hogy a Sorsocskák Alapítvány égisze alatt jótékonysági bált szervezzen egy nemes ügy érdekében. Január 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében rendezték a Kelengye Bált, amelyen tehetséges kiskunfélegyházi néptáncos fiatalok díszes, fellépő népviseleteire gyűjtöttek, öregbítve ezzel szerepléseiken városunk kulturális hírnevét. A több mint százhúsz jótékonykodó bálvendég és számos támogató segítségével színvonalas est zajlott le, szívet melengető végeredménnyel.

Részletek
Himnuszmondó verseny a kultúra napján

Himnuszmondó verseny a kultúra napján

2018. január 23. 11:30

A Himnuszmondó versenyt 15. alkalommal rendezte meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 22-én, a magyar kultúra napján. Az idei versenyen valamennyi általános iskola és a Móra Ferenc Gimnázium 12 diákja adta elő Kölcsey Ferenc Himnuszát és egy szabadon választott Petőfi-verset. A versmondókat dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke biztatta köszöntőjével.

Részletek
A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja

2018. január 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a magyar kultúra napja alkalmából tartandó rendezvényeire.

Részletek
II. Jótékonysági bál

II. Jótékonysági bál

2018. január 25. 17:30

II. Jótékonysági bálját szervezi meg január 27-én, szombaton 19 órától a Sorsocskák Alapítvány. A rendezvényen befolyó összegből népi viseleteket varratnak a Félegyházi Táncszínház és a Padkaporos Táncegyüttes előadói számára. Jegyek és további információk kérhetők dr. Ónodi Izabellától, a 06 20 518 6984-es telefonszámon, a [email protected] e-mail címen vagy Facebook-üzenetben. Ceremóniamester: Gulyás László.

Részletek