Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat

Tágasabb várók, bizalmasabb orvos-beteg kapcsolat

2018. április 27. 14:13

Mint arról korábban már beszámoltunk, 500 millió forintos ráfordítással felújítja az önkormányzat a Korond utca 5. szám alatti, volt SZTK épületet, és egészségügyi profillal újrahasznosítja azt. Ez lesz a város történetének eddigi legnagyobb önerős beruházása, amely – Csányi József polgármester szavait idézve – minőségi előrelépést jelent a félegyházi betegek és orvosok számára is. A leendő helyiségek egy részét már lekötötték. Az alábbiakban azok az orvosok mondják el mit várnak a létesítménytől, akik már eldöntötték, hogy itt bérelnek rendelőt.

Részletek
A baj nem jár egyedül – Segítsünk közösen!

A baj nem jár egyedül – Segítsünk közösen!

2018. április 25. 14:30

Aki fogyatékos gyermeket nevel, az egy életre keresztet kap a vállára. Egy olyan keresztet, amelyet szembeszélben is cipelni kell, akkor is, ha a rárakódott újabb terhek súlya alatt roskadozik a család. Török Janika szülei tizennyolc éve küzdenek a problémákkal, de ez az év, a betegségek és az anyagi gondok végleg botot tettek a küllők közé.

Részletek
Pályázat civil- és sportegyesületek részére

Pályázat civil- és sportegyesületek részére

2018. február 22. 11:30

A művelődési és szociális bizottság február 20-ai ülésen döntés született arról, hogy idén a sportegyesületek működésének támogatására 15 millió, a civil közösségek munkájának segítésére pedig 11 millió forintos támogatást különít el az önkormányzat. A támogatást pályázati úton lehet igényelni. A bizottság elfogadta a 2018. évi pályázati felhívást, ami a város és a Félegyházi Közlöny honlapján is elérhető.

Részletek
Felolvasómaraton a városi könyvtárban

Felolvasómaraton a városi könyvtárban

2018. február 17. 13:30

Kilencedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a már népszerűvé vált felolvasómaratont. A mostani alkalmon 11 órán keresztül hallhatóak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők művei. Az irodalmi rendezvényre február 24-én, szombaton 8 és 19 óra között várják a közönséget és előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Részletek
Még azt mondják, nem illik…

Még azt mondják, nem illik…

2018. február 6. 07:30

Második alkalommal fogott össze az Ónodi és a Gulyás család, hogy a Sorsocskák Alapítvány égisze alatt jótékonysági bált szervezzen egy nemes ügy érdekében. Január 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében rendezték a Kelengye Bált, amelyen tehetséges kiskunfélegyházi néptáncos fiatalok díszes, fellépő népviseleteire gyűjtöttek, öregbítve ezzel szerepléseiken városunk kulturális hírnevét. A több mint százhúsz jótékonykodó bálvendég és számos támogató segítségével színvonalas est zajlott le, szívet melengető végeredménnyel.

Részletek
Himnuszmondó verseny a kultúra napján

Himnuszmondó verseny a kultúra napján

2018. január 23. 11:30

A Himnuszmondó versenyt 15. alkalommal rendezte meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 22-én, a magyar kultúra napján. Az idei versenyen valamennyi általános iskola és a Móra Ferenc Gimnázium 12 diákja adta elő Kölcsey Ferenc Himnuszát és egy szabadon választott Petőfi-verset. A versmondókat dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke biztatta köszöntőjével.

Részletek
A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja

2018. január 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a magyar kultúra napja alkalmából tartandó rendezvényeire.

Részletek
II. Jótékonysági bál

II. Jótékonysági bál

2018. január 25. 17:30

II. Jótékonysági bálját szervezi meg január 27-én, szombaton 19 órától a Sorsocskák Alapítvány. A rendezvényen befolyó összegből népi viseleteket varratnak a Félegyházi Táncszínház és a Padkaporos Táncegyüttes előadói számára. Jegyek és további információk kérhetők dr. Ónodi Izabellától, a 06 20 518 6984-es telefonszámon, a [email protected] e-mail címen vagy Facebook-üzenetben. Ceremóniamester: Gulyás László.

Részletek
Ott van az otthon, ahol megteremtjük

Ott van az otthon, ahol megteremtjük

2017. december 5. 14:30

Dr. Ónodi Izabella képviselőasszony, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke december 4-én, a Családok Átmeneti Otthonába varázsolt ünnepi hangulatot tizennyolc gyermek és szülei részére ajándékcsomagokkal és zenés mese előadással.

Részletek