Újabb 19 család élhet komfortosabb otthonban

Újabb 19 család élhet komfortosabb otthonban

2016. október 13. 15:30

Újabb társasház energetikai felújítása történt meg Félegyházán. A Dr. Holló utca 85. szám alatti épületben szükséges munkálatok a 21.178.975 forintos kormányzati támogatás mellett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 9.424.112 forintos hozzájárulásával váltak lehetővé. A beruházás során megvalósult a 19 lakásos épület komplex felújítása, összesen mintegy 63 millió forint összegben. Minderről Csányi József adott tájékoztatást az október 13-án, csütörtökön megrendezett átadási ünnepségen.

Részletek
A szenvedélybetegek hatékony segítséget kaphatnak Félegyházán

A szenvedélybetegek hatékony segítséget kaphatnak Félegyházán

2016. október 6. 13:10

A szenvedélybetegséggel küzdők segítésének lehetőségeiről tartottak fórumot a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központ Konferencia és Missziós Centrumban. A Jókai utca 30. szám alatt szépen kialakított új intézményben a szakemberek segítő szolgáltatásokkal várják az alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőket, valamint a játékszenvedéllyel küzdőket. A tanácskozás résztvevőit dr. Ónodi Izabella a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte.

Részletek
Nyugdíjas pedagógusok klubja

Nyugdíjas pedagógusok klubja

2016. szeptember 27. 18:30

Klubfoglalkozást tartott a kiskunfélegyházi Pedagógus Nyugdíjas Klub. A szeptember 23-i találkozó vendége dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke volt. A képviselő beszámolt a bizottságban végzett munkájáról valamint a várost érintő aktuális kérdésekről. Ezt követően közös beszélgetéssel zárult a program.

Részletek
Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek

Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek

2016. augusztus 11. 17:00

A „Lépj közelebb” esélyegyenlőségi roadshow keretében a Városi Parkerdőben rendezte meg családi retro-piknikjét augusztus 11-én a parkerdőben a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete. Összejövetelük a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó nulladik napja is volt egyben. A fesztiválra készülő oldalkocsis motorosok is figyelemmel kísérték az eseményt, és örömmel utaztatták a mozgássérülteket éppúgy, mint az érdeklődő vendégeket. Az esélyegyenlőség napján megjelenteket dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke és Salma Ferencné egyesületi elnök köszöntötte.

Részletek
Az oldalkocsis motoros találkozó előtt a mozgáskorlátozott egyesület tagjai  mutatkoznak be

Az oldalkocsis motoros találkozó előtt a mozgáskorlátozott egyesület tagjai mutatkoznak be

2016. augusztus 6. 10:00

Családi retro-pikniket szervez augusztus 11-én a Városi Parkerőben a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete. Összejövetelük a III. Nemzetközi Oldalkocsis találkozó 0. napján kapcsolódik az országos „Lépj közelebb” Roadshow-hoz. A sérüléssel élők gazdag programjukra minden érdeklődőt szeretettel várnak. Céljuk ugyanis az, hogy bemutassák a mozgáskorlátozottak mindennapi életét, virtuális kulcsot adjanak azon emberek kezébe, akik jelenleg nem élnek sérüléssel, hogy megértsék, mit jelenthet akadálymentesen élni. A parkerdei program részleteit augusztus 5-én a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott klubfoglalkozásukon egyeztették.

Részletek
Jövőre is várja a fiatalokat a Pattanj Palkó Népművészeti Tábor

Jövőre is várja a fiatalokat a Pattanj Palkó Népművészeti Tábor

2016. július 20. 09:30

Népművészeti tábort szervezett Petőfiszálláson a Sorsocskák Alapítvány. A Pattanj Palkó Népművészeti Táborban néptáncot, népdalt és népi hangszeres zenét tanultak a fiatalok képzett oktatók és fiatal, gyakorló népművészek irányításával. Az egy hetes munka eredményét az 52 nebuló egy gálán mutatta be szüleiknek, barátaiknak és ismerőseiknek.

Részletek
Amikor találkozik a tehetség és az elfogadás

Amikor találkozik a tehetség és az elfogadás

2016. június 13. 09:30

A bizonyosság, hogy amit én tudok, amihez értek, amit adni tudok magamból, az másoknak kedves, erőssé és magabiztossá tesz. Aki „megízleli” egyszer a sikerélményt és az elismerést, az később sem adja alább. Ebből az alapgondolatból nőtt ki az a rendezvény, amely június 10-én, pénteken talán egy új hidat épített a félegyházi romák és nem romák közé. Mert az bizonyos, hogy a színpadra álló 16 ifjú tehetség produkciója egyenes utat talált a közönség és a zsűritagok szívéhez.

Részletek