Felolvasómaraton a városi könyvtárban

Felolvasómaraton a városi könyvtárban

2018. február 17. 13:30

Kilencedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a már népszerűvé vált felolvasómaratont. A mostani alkalmon 11 órán keresztül hallhatóak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők művei. Az irodalmi rendezvényre február 24-én, szombaton 8 és 19 óra között várják a közönséget és előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Részletek
Még azt mondják, nem illik…

Még azt mondják, nem illik…

2018. február 6. 07:30

Második alkalommal fogott össze az Ónodi és a Gulyás család, hogy a Sorsocskák Alapítvány égisze alatt jótékonysági bált szervezzen egy nemes ügy érdekében. Január 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében rendezték a Kelengye Bált, amelyen tehetséges kiskunfélegyházi néptáncos fiatalok díszes, fellépő népviseleteire gyűjtöttek, öregbítve ezzel szerepléseiken városunk kulturális hírnevét. A több mint százhúsz jótékonykodó bálvendég és számos támogató segítségével színvonalas est zajlott le, szívet melengető végeredménnyel.

Részletek
Himnuszmondó verseny a kultúra napján

Himnuszmondó verseny a kultúra napján

2018. január 23. 11:30

A Himnuszmondó versenyt 15. alkalommal rendezte meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 22-én, a magyar kultúra napján. Az idei versenyen valamennyi általános iskola és a Móra Ferenc Gimnázium 12 diákja adta elő Kölcsey Ferenc Himnuszát és egy szabadon választott Petőfi-verset. A versmondókat dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke biztatta köszöntőjével.

Részletek
A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja

2018. január 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a magyar kultúra napja alkalmából tartandó rendezvényeire.

Részletek
II. Jótékonysági bál

II. Jótékonysági bál

2018. január 25. 17:30

II. Jótékonysági bálját szervezi meg január 27-én, szombaton 19 órától a Sorsocskák Alapítvány. A rendezvényen befolyó összegből népi viseleteket varratnak a Félegyházi Táncszínház és a Padkaporos Táncegyüttes előadói számára. Jegyek és további információk kérhetők dr. Ónodi Izabellától, a 06 20 518 6984-es telefonszámon, a [email protected] e-mail címen vagy Facebook-üzenetben. Ceremóniamester: Gulyás László.

Részletek
Ott van az otthon, ahol megteremtjük

Ott van az otthon, ahol megteremtjük

2017. december 5. 14:30

Dr. Ónodi Izabella képviselőasszony, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke december 4-én, a Családok Átmeneti Otthonába varázsolt ünnepi hangulatot tizennyolc gyermek és szülei részére ajándékcsomagokkal és zenés mese előadással.

Részletek
Mézeskalács remekművek várják az érdeklődőket a Kiskun Múzeumban

Mézeskalács remekművek várják az érdeklődőket a Kiskun Múzeumban

2017. december 3. 12:30

Templomok, házak, utcák parkok, sőt könnyűzenei színpad is készült mézeskalácsból ügyes kezű háziasszonyok, felnőtt és gyermekközösségek jóvoltából. A Kiskun Múzeum Mézeskalács kiállítására 56 „édes” műalkotás érkezett, amelyeket kiállítás keretében mutattak be december 2-án. A negyedik mézeskalács kiállításon a Bercsényi Óvoda kicsinyei karácsonyi hangulatú műsorral köszöntötték a mézeskalács költemények készítőit és a tárlatlátogatókat. Köszöntőt mondott dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő.

Részletek
IV. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállításmegnyitó

IV. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállításmegnyitó

2017. december 1. 17:30

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét teszik ünnepélyessé, hogy az elkészült mézeskalács házikókból negyedszer is kiállítást szerveztek. Az esemény megnyitója december 2-án, szombaton 15 órakor lesz a Kiskun Múzeumban. A kiállítást dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg, műsorral közreműködnek a Bercsényi Óvoda gyermekei. A tárlat december 21-éig, hétköznap 9 és18 óra, hétvégén 10 és 17 óra között látogatható. A kiállítás ideje alatt tombola vásárolható jótékonysági célra, 500 forint/db áron.

Részletek
A szociális ágazat dolgozóinak munkáját köszönte meg a város

A szociális ágazat dolgozóinak munkáját köszönte meg a város

2017. november 11. 09:00

– Húsz esztendeje annak, hogy november 12-ét a Szociális Munka Napjaként tartják számon világszerte. Annak az ágazatnak a dolgozóit köszöntjük ma, akik a születéstől az elmúlásig minden fontos pillanatnál jelen vannak életünkben. Türelemmel, önzetlenséggel, elhivatottsággal szolgálják a társadalom valamennyi rétegét, legyen szó akár szeretetteljes gondozást igénylő kisgyermekről, beteg és elesett idősekről, otthonukat elvesztett családokról, vagy speciális figyelmet és törődést igénylő fogyatékos embertársainkról – ezekkel a mondatokkal köszöntötte Balla László alpolgármester a félegyházi szociális ágazat munkatársait november 10-én, a Szociális Munka Napján a művelődési központban.

Részletek