Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

2017. június 24. 23:23

Színes és érdekes programokkal várták június utolsó hétvégéjén a látogatókat a Kiskun Múzeumba. A Múzeumok Éjszakáján a szabadtéri programok és koncertek mellett átadták a megszépült szélmalmot, valamint eredményt hirdettek és megnyitották az „Önarckép és szelfi” kiállítást. A börtönmúzeumban a hagyományos lámpás tárlatvezetés mellett a múlt emlékei, büntettei is megelevenedtek a betyárok jóvoltából.

Részletek
Múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája

2017. június 23. 16:30

Június 24-én, szombaton tartják a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete közös rendezésében.

Részletek
Mostantól a város címere fogadja a Félegyházára érkezőket

Mostantól a város címere fogadja a Félegyházára érkezőket

2017. május 16. 11:00

A város címere – benne a Kiskun kapitány – fogadja immár a Félegyházára érkezőket az 5-ös főút északi kapujában, a körforgalomnál. De nem csupán egy megújult köztéri alkotás, hanem a körülötte kialakított, virágosított, rendezett park is jelzi a vendégeknek, hogy ez a város barátsággal és szeretettel fogad mindenkit. Az új alkotást május 16-án adta át Csányi József polgármester és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője. Az ünnepségen a Darvas óvoda apróságai adtak kedves verses, táncos műsort, akik a nemzeti színű szalag átvágásában is segédkeztek.  

Részletek
„Határon átfolyó emlékezet”

„Határon átfolyó emlékezet”

2017. május 17. 11:30

Hangulatos, az erdélyiek huncut észjárását tükröző – és persze sokszor tanulságos – novellákat olvashat az, aki kézbe veszi Szász András „Határon átfolyó emlékezet” című kötetét. Az író, újságíró válogatott novelláiból és elbeszéléseiből megjelent kiadványt május 11-én mutatták be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Képviselők munkában – Összefogással a közös ügyekért - videóval

Képviselők munkában – Összefogással a közös ügyekért - videóval

2017. március 7. 07:30

A félegyházi képviselő-testület egyetlen hölgy tagja, dr. Ónodi Izabella, 2014 óta látja el a 8-as számú választókörzet képviseletét. Nem született félegyházi: Székelyföldet cserélte fel, hogy férje, Ónodi Árpád oldalán új otthonra találjon itt. Ebből adódóan rengeteg munkát és energiát kellett befektetnie, hogy megismerje a várost és az itt élőket, sajátos problémáikat, hétköznapi örömeiket…

Részletek
Fogápolásról a Betűbölcsiben

Fogápolásról a Betűbölcsiben

2017. január 25. 13:30

A fogápolás nagyon fontos dolog, hiszen szükség van rájuk, és nem mindegy, hogy meddig szolgálnak bennünket. A kicsiknél nagy lépésnek számít az, amikor már egyedül utánozzák a felnőttek fogmosó mozdulatait. Éppen ezért nem csak a gyerekek fogápolásáról beszéltek a Betűbölcsiben, hanem a kismamák fogainak egészségéről is, így az anyukáktól az önálló fogmosást kezdettől fogva helyesen tanulhatják meg a babák.

Részletek
Első Kiskunfélegyházi Malom Bál

Első Kiskunfélegyházi Malom Bál

2017. január 23. 09:30

A Sorsocskák Alapítvány első jótékonysági bálját rendezi február 11-én, szombaton a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében. A reneszánsz szellemiségű rendezvény minden szempontból rendhagyó, és egy új irányvonalat képvisel a jótékonysági bálok világában. Rendhagyó műsor és rendhagyó ételek egy rendhagyó, de nemes cél érdekében.

Részletek