Véradások Kiskunfélegyházán

Véradások Kiskunfélegyházán

2015. november 30. 18:00

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Nyugdíjas klubok ünnepvárója a Szakmaköziben

Nyugdíjas klubok ünnepvárója a Szakmaköziben

2015. november 30. 18:15

Ünnepváró rendezvényt tartott november 30-án a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban. Az ünnepkör fontosságát - tájegységenként megjelenő sokszínűségét -, a hagyományok őrzésének fontosságát Mátyus Imréné ismertette. Balla László alpolgármester Félegyháza vezetése nevében kívánt szép, szeretetteljes ünnepet, és megköszönte a nyugdíjas kluboknak, hogy figyelik és segítik a város elképzeléseinek megvalósítását, és azt, hogy szorgos szervezői, megvalósítói a sokakat vonzó kulturális, közösségi eseményeknek.

Részletek
Indul a nagy NAV-razzia

Indul a nagy NAV-razzia

2015. december 1. 08:20

Egész decemberben a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre.

Részletek
Körkérdés: Ön adakozik?

Körkérdés: Ön adakozik?

2015. december 1. 07:30

Az adakozás, adományok gyűjtése minden évben különös hangsúlyt kap a karácsony, az év végi ünnepek közeledtével. A rászorulók megsegítése ruhával, étellel, játékkal, odafigyeléssel, minőségi idővel... meghittebbé, boldogabbá teheti a karácsonyt. Nem csak azét, aki kapja, de azét is, aki adja. A megkérdezettek többsége körültekintően adományoz, olyan szervezetet támogat, ahol garanciát lát arra, hogy felajánlása oda kerül, ahová szánta.

Részletek
Ne fizessen senki a „minősítő tanúsítványért”!

Ne fizessen senki a „minősítő tanúsítványért”!

2015. november 30. 08:20

Egy adózó bejelentése hívta fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelmét arra, hogy egy ismeretlen cég nevében többen telefonhívást kaptak, amelyben 6900 forint ellenében olyan „tanúsítványt” ígértek nekik, amely „kockázatmentes” adózói minőségüket igazolja.

Részletek
Adventi keresztállítás a Petőfi téren

Adventi keresztállítás a Petőfi téren

2015. november 29. 17:30

- A már hagyományossá vált adventi keresztállításunk célja, hogy az anyagi létbe süllyedő, az advent lelkiségét a bevásárlási lázzal felcserélő társadalomnak ellenpontozó tükröt állítsunk. A kereszténység legfontosabb, a lelkiséget leginkább kiteljesítő időszakára, Jézus urunk, a fény eljövetelére való várakozás fontosságára szeretnénk felhívni ezzel a figyelmet – mondta Kollár László, a Jobbik helyi elnöke november 29-én, a Petőfi téren az adventi keresztállító ünnepségen.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. december 1. 13:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Fellobbant az első gyertya a város adventi koszorúján

Fellobbant az első gyertya a város adventi koszorúján

2015. november 29. 12:25

- A karácsony előtti örömteli várakozás, az ünnepre való felkészülés ideje alatt minden kisgyerek és felnőtt szíve szeretettel telik meg. Ilyenkor még közelebb engedjük magunkhoz szeretteinket. Ezzel a gondolattal, és karácsonyi jókívánsággal üdvözölte Csányi József polgármester a városháza előtt megjelenteket november 28-án, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát.

Részletek
Ünnepváró kézműves foglalkozást tartottak a waldorfosok

Ünnepváró kézműves foglalkozást tartottak a waldorfosok

2015. november 28. 17:00

Adventi és karácsonyi díszek készítésére gyűltek össze november 28-án a Waldorf-iskola és óvoda növendékei a Móra Ferenc Művelődési Központban. Gyermekek és szüleik közösen készítettek természetes anyagokból adventi koszorút és karácsonyfa díszeket. A 8. alkalommal megszervezett ünnepváró rendezvényen lehetősége nyílt mindenkinek egy kis gyöngyfűzésre, és bepillantást nyerhettek a tűzzománc készítés mesterfogásaiba is.

Részletek
Burgonyával ajándékozta meg körzete lakóit a képviselő

Burgonyával ajándékozta meg körzete lakóit a képviselő

2015. november 28. 14:00

Idén második alkalommal szervezte meg „étkezési burgonya jótékonysági akcióját” Balla László, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője. Körzetének lakóit 12 mázsa burgonyával ajándékozta meg és forró teával kínálta az alpolgármester. Egyúttal mindenkit meghívott a december 19-ei „szeretetebédre” is.

Részletek