Elkészült a Herman Ottó-emlékmű

Elkészült a Herman Ottó-emlékmű

2015. április 14. 19:05

Ma felállították a Herman Ottó-emlékművet a könyvtár mögötti madárbarát parkban. A parkban helyreállították az információs táblákat, új fákat telepítettek, amelyeket védőrácsokkal is elláttak, valamint rendbe tették és lefestették a padokat. A megújult téren az emlékmű felállítása után néhány perccel már előadást tartott a Móra gimnázium tanulóinak a sokoldalú tudós, ornitológus és néprajztudós munkásságáról, valamint a környezetünkben élő madarakról, védelmük fontosságáról Meizl Ferenc, a Madárbarát Klub vezetője. Az emlékmű avatására április 18-án 9 órakor kerül sor, a Tavaszi Virágünnep keretében.

Részletek
Népszerű találkozási pont a félegyházi vásár

Népszerű találkozási pont a félegyházi vásár

2015. április 14. 16:05

Kiskunfélegyháza városa több mint 15 éve rendezi meg havi rendszerességgel az állat és kirakodóvásárt a Gátéri út melletti vásártéren. Azt, hogy a félegyházi vásár jó hírnevet és elismert pozíciót vívott ki az árusok és a vásárlók körében, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a téli hónapokban is jelentős iránta az érdeklődés.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. április 26. 07:30

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság március 31-i ülésén úgy határozott, hogy kulturális örökség kategóriában felveszi a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a félegyházi Balázs Árpád zeneszerzői tevékenységét.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. április 19. 07:30

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság március 31-i ülésén úgy határozott, hogy kulturális örökség kategóriában felveszi a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba a félegyházi Kapus Béla országos és határokat átívelő, a kóruskultúrát terjesztő karvezetői és pedagógusi munkásságát.

Részletek
Kecskemét lehet 2018-ban Európa Ifjúsági Fővárosa

Kecskemét lehet 2018-ban Európa Ifjúsági Fővárosa

2015. április 14. 17:30

Az Európa Kulturális Fővárosa program elég széles körben ismert (főként Pécs 2010-es győzelme óta), azt azonban jóval kevesebben tudják, hogy ifjúsági kategóriában is létezik a cím. Ezt tűzte ki célul most Kecskemét, pályázatukat február végén nyújtották be.

Részletek
Sikerek szárnyán

Sikerek szárnyán

2015. április 16. 10:00

A Kossuth Szövetség és az Országos Széchenyi Kör Budapesten rendezte meg a 20. Országos Szónoklat Versenyét. A két kategóriában megtartott versenyen egy kötelező Kossuth Vagy Széchenyi szöveg mellett egy szabadon választott művet kellett a zsűri előtt bemutatni- természetesen „kívülről”.

Részletek
Kiváltották a felvételit

Kiváltották a felvételit

2015. április 14. 14:00

Az elmúlt évtizedekben a középiskolás versenyek legmagasabb szintjét az OKTV-k (Országos Középiskolás Tanulmányi Verseny) jelentették. Bár mára már megkopott régi fénye - eltűntek a vele járó előnyök -, azért még mindig nem kis dicsőséget jelent diáknak, iskolának, városnak egy-egy jó helyezés. A legjobb 10 tanuló közé bekerülni mindig nagy sikert jelentett, hiszen a helyezettek mentesültek a felvételik alól.

Részletek