„Minden szép, amire szeretettel nézünk”.

„Minden szép, amire szeretettel nézünk”.

2018. június 5. 18:00

Rádi Andrásnak, az egyik legelkötelezettebb félegyházi képzőművésznek nyílt tárlata június 2-án, a Szakmaközi Művelődési Házban. Nem véletlen, hogy a festőművész tárlata az intézmény 50. évfordulójához kapcsolódott. Rádi András ugyanis a kezdetektől fogva kötődik a házhoz, többek között azért is, mert a Holló László Képzőművész Kör alapító tagjai közé tartozik, és Holló Laci bácsival is találkozott ebben az intézményben. A 80. évét betöltött alkotó munkásságát Rosta Ferenc alpolgármester méltatta a tárlatmegnyitón.

Részletek
Apró néptánclépések

Apró néptánclépések

2018. június 4. 13:30

A néptáncé volt a főszerep a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola június 2-án megtartott Táncgáláján, ahol a libbenő hajpántlikák, pörgő szoknyák, koppanó cipők igazi népi, vidám hangulatot varázsoltak a Kossuth Lajos Szakképző iskola tornacsarnokába.

Részletek
„Szerelem a síron túl is…”

„Szerelem a síron túl is…”

2018. június 4. 11:30

A Petőfi Emlékév programjához és a helyi Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódva mutatták be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Juhász István nyugalmazott középiskolai tanár legújabb könyvét. A „Szerelem a síron túl is…” kötet Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szenvedélyes, néha buktatókkal tarkított szerelmét és házasságát mutatja be az olvasóknak. A könyvbemutatón – személyes élményeit is felelevenítve – Csányi József polgármester méltatta a szerző munkásságát, az új kiadványt.

Részletek
Reneszánsz est a könyvtárban

Reneszánsz est a könyvtárban

2018. június 1. 11:30

Május 30-án vette kezdetét a Petőfi Sándor Városi Könyvtár már évek óta népszerű programsorozata, a Hattyúkerti zenés esték. Az első előadáson a közönség a reneszánsz zenei stílus világát ismerhette meg.

Részletek
Könyvtársarok - „Ez a város születésem helye…”

Könyvtársarok - „Ez a város születésem helye…”

2018. május 31. 11:30

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete az idei és a jövő évet Petőfi Emlékévnek nyilvánította, hiszen 195 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor, valamint 170 évvel ezelőtt tört ki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc. Az emlékévhez kapcsolódó gazdag programok mellett szánjunk időt az olvasásra is, ismerjünk meg minél több alkotást a költő életművéből.

Részletek
A gyerekek örömmel örökítik meg a bajuszosokat

A gyerekek örömmel örökítik meg a bajuszosokat

2018. május 29. 09:30

A gyerekek is figyelemmel kísérték a Városalapítók Hete rendezvényeit, de ezen kívül készültek is rá egy-egy rajzzal. A Magyar Bajusz Társaság ugyanis alkotói pályázatot hirdetett meg „Volt egy ember, nagy-bajuszos” címmel. Az ovisok és az általános iskolások is fogékonyak voltak a témára. A sok-sok beérkezett alkotást Molnár János, Molnár István és Jászvásy Zoltán képzőművészek értékelték. Nem volt könnyű a sorrend megállapítása, mert, ahogy elmondták, a gyerekek fantáziája kimeríthetetlen. Nagyon sokszínű technikával találkoztak és szebbnél-szebb képekről kellett dönteniük, éppen ezért megosztott díjakat is kiadtak.

Részletek
A bajusz nem csak szőr...

A bajusz nem csak szőr...

2018. május 28. 07:30

A bajusz nem csak szőr! Ez volt a jelmondatuk a bajuszfesztivál résztvevőinek. Az elmúlt kilenc év bajuszfesztiválján készült fotókból nyílt kiállítás május 26-án, a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megnyitót Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója tartotta.

Részletek