Kecskeméti kezdeményezés: legyen könyvtármozi-hálózat Magyarországon

Kecskeméti kezdeményezés: legyen könyvtármozi-hálózat Magyarországon

2015. június 27. 08:25

Kecskemét - Könyvtármozi-hálózat kiépítése kezdődik ebben az évben, amely a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést - mondta Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, a program egyik kezdeményezője, a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kísérőrendezvényeként tartott, "A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete" című konferencián.

Részletek
Fekete macskák muzsikáltak a Hattyúházban

Fekete macskák muzsikáltak a Hattyúházban

2015. június 26. 15:00

Egy igazán könnyed nyáresti hangversenyben volt része a Hattyúkerti Zenés Esték közönségének június 25-én. Az Il gatto nero brass quintet a múlt század eleji jazz dalok témáit feldolgozó művekkel és régi magyar filmek dallamaival szórakoztatta hallgatóságát. Az együttes 2013 őszén alakult a koncert fúvószenekar tagjaiból. Azóta rendszeresen próbálnak és egyre több rendezvényre kapnak meghívást.

Részletek
Lépj közelebb!

Lépj közelebb!

2015. június 25. 11:00

Idén második alkalommal rendezi meg a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete a „Lépj Közelebb” esélyegyenlőségi Roadshow-t július 1-jén, szerdán 9 és 21 óra között, a Szakmaközi Művelődési Házban.

Részletek
Egy varázslatos éjszaka a kultúra jegyében

Egy varázslatos éjszaka a kultúra jegyében

2015. június 24. 13:45

2003 óta rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális programot. A néhány évvel korábban elindított francia példa nyomán életre kelt hagyományt szinte azonnal szívükbe zárták a kultúraszerető magyarok. Évről évre több város és helyszín csatlakozik a Szent Iván éjszakájához kapcsolódó programsorozathoz, amelyet országosan immár százezrek látogatnak.

Részletek
A szerelem mindent pótol

A szerelem mindent pótol

2015. június 20. 21:20

Amiben talán mindenki egyetért, az az, hogy az emberi létezés legelemibb, legmeghatározóbb érzése a szerelem. A szerelem mindent pótol, a szerelmet nem pótolja semmi. Ezekkel a gondolatokkal vezette fel a Zenebarátok Kórusának hangversenyét június 20-án az est háziasszonya Zakar Anita. Hogy ez a gondolat mennyire igaz, azt klasszikus kórusművek előadásával bizonyították felnőtt dalosaink a múzeum árnyas udvarán. A kórust Szatmári Imre vezényelte, zongorán kísért Bolla Julianna.

Részletek
Birtokba vette Kecskemét közönsége az Agórát

Birtokba vette Kecskemét közönsége az Agórát

2015. június 20. 11:40

Új fejezet kezdődött június 19-én, péntek este Kecskemét kulturális életében. Megújult az egykori művelődési központ - Kulturális és Konferencia Központ - épülete, és létrejött egy teljesen új konstrukció szerint működő, új kulturális intézmény, a Hírös Agóra. Amit nagyszabású gálaesttel ünnepeltek meg az épület újjászületett színháztermében.

Részletek
Nem mese ez: valódi és Móra!

Nem mese ez: valódi és Móra!

2015. június 17. 15:35

Ötezredik látogatóját fogadta a Cifrapalotában március 20-tól megtekinthető "Móra mesevilága" című vendégkiállítás a nemrég befejeződött Családi Nap után.

Részletek
Sokan elkalandoztak Alpárra

Sokan elkalandoztak Alpárra

2015. június 14. 18:00

A régmúlt neves fellépőivel kísérve nagy érdeklődés övezte a tiszaalpári KalandFarm nyárindító retro rendezvényét június 13-án. Az eseményen színpadra állt többek között DJ Náksi Attila, Dj Dominique, a Groovehouse, az UFO és a KOZMIX is. A 90-es évek magyar pop ikonjai örökzöld slágereikkel több korosztályt végigkísértek.

Részletek
„Egy volt a világ”

„Egy volt a világ”

2015. június 12. 17:20

A városi pedagógusnap után A Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza iskolájuk és a város középiskolásai előtt is bemutatta „Egy volt a világ” címmel Szabó Lőrinc költői estjét. A produkció nemrégiben, a pedagógusnapi ünnepségen a felnőttek körében is nagy sikert aratott, de a fiatalok legalább ennyire jól fogadták a költő verseire és prózájára épülő előadást, amelynek zenei hátterét a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musicalből válogatták. A sikeres előadás 43 diák és 5 pedagógus összehangolt és kitartó munkájának köszönhető.

Részletek
Három félegyházi induló, három dobogós helyezés

Három félegyházi induló, három dobogós helyezés

2015. június 10. 14:00

Kiskunfélegyháza adott otthont a XI. Országos Mélyrézfúvós Versenynek. A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében az ország 56 legjobb fiatal bariton- és tenor kürtöse, valamint harsonása mutatta be produkcióját a rangos zsűri előtt. A vendéglátó iskolából hárman jutottak a döntőbe, a megmérettetés végén mindannyian dobogós helyen végeztek.

Részletek