A Gömböcöt boncolgatták

A Gömböcöt boncolgatták

2015. november 19. 11:30

November 17-én került sor a városi könyvtárban a már hagyományossá vált olvasókör újabb találkozójára. A rendezvény célja, hogy a könyvtár vendégeit, látogatóit megismertesse a modern világirodalom remekeivel, novelláival, rövid elbeszéléseivel és, hogy örömmé tegye az olvasást.

Részletek
Gasztrokaland a könyvtárban

Gasztrokaland a könyvtárban

2015. november 19. 07:30

Egészséges táplálkozással kapcsolatos előadásra került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvényen megtekinthették, hogyan kell egészségesen elkészíteni egyes ételeket. Bemutatták a pástétomok, szendvicskémek készítésének a fortélyait, méghozzá úgy, hogy azok elkészítésével minél több ásványi anyaghoz és vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Az előadó Gyugel Róbert volt, aki az Oltalom alapítvány munkatársaként sok érdekes információt osztott meg az érdeklődőkkel.

Részletek
Az én népmesém

Az én népmesém

2015. november 17. 11:30

November 16-án tartották „Az én népmesém” elnevezésű mesemondó találkozó harmadik elődöntőjét a Petőfi Sándor Városi könyvtárban. Ezen az elődöntőn összesen hú diák vett részt. A város 5. osztályos tanulói mondhatták el kedvenc népmeséiket. Ez alkalommal a verseny két helyszínen zajlott egy időben.

Részletek
Középpontban a magyar szentek

Középpontban a magyar szentek

2015. november 17. 11:40

Magyar és magyarországi szentekről szóló alkotásokat várnak a 2016. márciusában kezdődő VIII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra a szervezők.

Részletek
A kecskeméti színház sikere Moszkvában

A kecskeméti színház sikere Moszkvában

2015. november 14. 10:20

Telt ház előtt mutatta be Moszkvában Jurij Poljakov Párcsere című előadását a kecskeméti Katona József Színház társulata csütörtökön - közölte Cseke Péter, a színház igazgatója pénteken, hazaérkezésük után az MTI-vel.

Részletek
Mese mese meskete…

Mese mese meskete…

2015. november 12. 09:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár mesemondó találkozójának az elődöntői tovább folytatódnak. November 11-én a 6. osztályosok mérettették meg magukat. A szakmai zsűrinek most is nehéz dolga volt, hiszen a fiatalok felkészülten érkeztek, és ugyancsak érdekes meséket választottak. Összesen 15 diák vett részt ezen az elődöntőn.

Részletek
A bábkészítés mestere

A bábkészítés mestere

2015. november 13. 07:30

A gyermekkor maradandó élményei közé tartoznak az első színházi élmények, a bábelőadások izgalma. Az ilyen meséket életre keltő figurák megalkotásával foglalkozik a félegyházi Vizi Jánosné, akinek megformázott mesehősei között akadt már róka, gomba, süni és mackó is. Mielőtt rátérnénk arra, miért kezdett el ezzel foglalkozni, nézzük meg, hogy pontosan mit takar a bábozás.

Részletek