Kürti Lászlóné különös hangulatú képei a Szakmaköziben

Kürti Lászlóné különös hangulatú képei a Szakmaköziben

2014. szeptember 5. 14:15

A libafesztivál előzetes programjaként rendhagyó kiállítás nyílt szeptember 4-én a Szakmaközi Művelődési Házban. Délután a Constantinum Intézmény általános iskolás tanulói díszítették rajzaikkal az udvar aszfaltozott felületeit. Rátkai Zsuzsa jóvoltából pedig az udvar festett „madárfalára” is új madárkák fészkeltek. Kürti Lászlóné különös hangulatú, tájakat, hangulatokat, madarakat felidéző festményeit rövid műsor keretében az árkádok alatt nyitották meg.

Részletek
Happy vagy nem happy, ezt kapja!

Happy vagy nem happy, ezt kapja!

2014. augusztus 26. 19:04

Most Kiskunfélegyházára szabva is elkészül Pharrell Williams – Happy című dalának klipje! 2013 novembere óta hódít világszerte a felvétel. Természetesen a magyar rádiók, és zenei csatornák sem tétováztak a sláger hallatán. A vidám fülbemászó dallam mellé készült klip ráadásul az igazi felhőtlen boldogságot sugallja mindenki számára, ráadásul hétköznapi embereket szerepeltetve.

Részletek
Design-díj a barguzini expedícióról szóló könyvnek

Design-díj a barguzini expedícióról szóló könyvnek

2014. augusztus 19. 19:10

Borzák Márton kiemelkedő munkájával Red Dotot nyert az egyik legnagyobb és legelismertebb design-versenyen a 2014-es Red Dot Awardon, Communication Design kategóriában. A beérkezett 7096 nevezést nemzetközi zsűri több napon keresztül bírálta el. Csak a legjobb munkák kapták meg a design minőségét elismerő díjat. Ebben az évben a zsűri 584 kimagasló kreatív teljesítménynek adományozott díjat.

Részletek
„Szemüvegekkel a szocializmus ellen…”

„Szemüvegekkel a szocializmus ellen…”

2014. augusztus 19. 12:25

A félegyházi kötődésű Méhes Lóránt Munkácsy Mihály-díjas festőművésznek nyílt kiállítása augusztus 18-án a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A megnyitó népes seregletét dr. Fazekas Tamás egyetemi tanár köszöntötte. Kozák Csaba művészeti író személyes hangvételű gondolataival mutatta be az alkotót és műveit. A rendezvényen zenés előadással működött közre Vető János, Méhes Lóránt társalkotója.

Részletek
Kiállítás Méhes Lóránt munkáiból

Kiállítás Méhes Lóránt munkáiból

2014. augusztus 18. 12:03

Ma, augusztus 18-án,hétfőn 17 órakor Kozák Csaba művészeti író nyitja meg Méhes Lóránt Munkácsy-díjas festőművész kiállítását Kiskunfélegyházán, a művelődési központ dísztermében. Köszöntőt mond Dr. Fazekas Tamás egyetemi tanár. Közreműködik Vető János, a közösen festett képek alkotója.

Részletek
Az egyik legrégebbi magyar ünnepnapra készülünk

Az egyik legrégebbi magyar ünnepnapra készülünk

2014. augusztus 18. 10:05

Augusztus 20. az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején I. István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, ekkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot. Élete végén a beteg király azon a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, s 1038-ban ő maga is azon a napon halt meg.

Részletek