A cigányasszony meg az ördög is megy a filmfesztiválra

A cigányasszony meg az ördög is megy a filmfesztiválra

2015. április 5. 17:30

Hat magyar film kapott meghívást az animációs filmek vezető fórumaként számon tartott Annecy Filmfesztivál programjába. A Kecskemétfilmben készült Cigánymesék sorozat „A cigányasszony meg az ördög" című, Horváth Mária által rendezett epizódja szintén a televíziós programok versenyében mutatkozik be.

Részletek
Szavalóverseny-döntő az Írószövetségben

Szavalóverseny-döntő az Írószövetségben

2015. április 5. 16:00

A Kosztolányi Dezső és a Nyugat költői szavalóverseny nyilvános döntőjére kerül sor április 11-én, szombaton 13 órától Budapesten, a Magyar Írószövetség Dísztermében, a Bajza u. 18. szám alatti székházban. Kiskunfélegyházát Barna Pap Bianka, a Móra Ferenc Gimnázium diákja képviseli a döntőben.

Részletek
Muzsikával köszöntötték a tavaszt

Muzsikával köszöntötték a tavaszt

2015. április 5. 12:45

A húsvéti ünnepek előtt a tanárok adtak hangversenyt az Alapfokú Művészeti Iskolában. A koncerttel egy kis lelki feltöltődéssel járultak hozzá az ünnepekhez. A szóló- és kamaradarabok mellett természetesen idén is pódiumra lépett a „tanári kanári” énekegyüttes. A komolyzenei darabok mellett a könnyebb műfaj is megszólalt. Ezzel a zenepedagógusok bizonyították, hogy a slágerzenék is életünk szerves részei, no, meg egy kis hangulatot is akartak teremteni tanítványaiknak a tavaszi szünethez.

Részletek
Képek, versek a Passióról

Képek, versek a Passióról

2015. április 4. 11:45

Képek, versek a Passióról címmel tartott előadást Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár, grafikusművész a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Keresztény gondolkodású emberekként a kereszténység legnagyobb ünnepére készülünk. Ez az az ünnep, ami az egész emberiség számára nagyon fontos mérföldkő. Amikor Jézus Krisztus az emberiség egészét magára véve föláldozta magát a kereszten. Ezért jött a Földre, közénk. Vállalva mindent, minden ember bűnét, megalakítja az Újszövetséget, az Úr és az ember között – mondta az előadó.

Részletek
Nagyszombat

Nagyszombat

2015. április 4. 07:30

A nagyhét a Húsvétot megelőző nagyböjt utolsó hete, amely virágvasárnaptól nagyszombatig tart. A Húsvét előtti nagyhét a tavaszi újjászületésről, a test, a lélek és a természet megújulásáról szól.

Részletek
Nagypéntek

Nagypéntek

2015. április 3. 07:30

Nagypénteken, az egyházi év legcsendesebb napján, Krisztus kereszthalálára emlékezünk. Ezen a napon az egyház nem mutat be szentmiseáldozatot, az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezzük ki a Krisztus halála felett érzett gyászt. A nagypénteki szertartás három részből áll: az igeliturgiából olvasmányokkal és egyetemes könyörgésekkel, a kereszt előtti hódolatból, valamint a szentáldozás szertartásából. A templomokban általában délután három órakor keresztút-járást is tartanak.

Részletek
Belülről jön valami késztetés

Belülről jön valami késztetés

2015. április 1. 15:30

Volt egy nő, csinált ezt, meg azt, másfél évvel ezelőtt pedig elkezdett fotózni. Most érdekes módon, a falakon nem egyszerű képeket látunk, hanem ennél sokkal többet, fotográfiát – ezekkel a gondolatokkal kezdte mondandóját Holocsi Kálmán fotóművész Mezősi Ágnes első önálló kiállításának megnyitóján a művelődési központban.

Részletek
Erdély, Édes Erdély…..

Erdély, Édes Erdély…..

2015. március 26. 16:45

Azon szerencsések közé tartozik a Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményének 37 diákja és 6 tanára, hogy 2015-ben is Erdélyben ünnepelhette a nemzeti ünnepet, március 15-ét.

Részletek
Szépen szavaltak

Szépen szavaltak

2015. március 25. 16:30

Március közepén rendezték meg Kalocsán a Nagy Attila Szavalóversenyt, melyen eredményesen szerepeltek a félegyházi diákok.

Részletek