Nem csak adni, kapni is jó - avagy a Kun Kurutty bankó nyomában

Nem csak adni, kapni is jó - avagy a Kun Kurutty bankó nyomában

2015. február 11. 19:10

Kiskunfélegyháza Interneten működő hírvideó portálja a -Kun Kurutty- a közösségi filozófiájával teljesen megegyező elképzelést valósított meg a napokban. Létrehozta saját pénznemét, a Kun Kurutty bankót. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez egy fizetőeszköz, téved. A Kun Kurutty bankóval nem fizetni, hanem adni lehet. A szervezők reménye szerint a saját készítésű "mintabankók" hamarosan egyre több kiskunfélegyházi és környékbeli helyen megtalálhatók lesznek. Népszerűsítve azt, hogy a pénz nem minden, adni pedig igen is jó!

Részletek
Debrecenbe kéne menni…

Debrecenbe kéne menni…

2015. február 10. 19:25

Szép sikerrel szerepeltek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézményének tanulói a „Ne felejtsek!” országos anyanyelvi verseny döntőjén február 7-én Debrecenben.

Részletek
Szavalóverseny

Szavalóverseny

2015. február 17. 11:00

Szavalóversenyt hirdet a Magyar Írószövetség 9-12. osztályos középiskolás diákok számára. Téma: Kosztolányi Dezső és a Nyugat költői.

Részletek
Jótékonysági bált szerveztek a Waldorfosok

Jótékonysági bált szerveztek a Waldorfosok

2015. február 8. 12:40

Kiváló hangulatban, családias, baráti légkörben telt a Félegyházi Waldorf Iskola és Waldorf Óvoda II. Jótékonysági Bálja a Művelődési Központban február 7-én. A szombat esti mulatságon elsőként Csernik Szende székely mesemondó, majd a Padkaporos Táncegyüttes bemutatója szórakoztatta a jelenlévőket. A vacsorát követően Gulyás László derítette jókedvre a közönséget, ami után bálnyitó táncház kezdődött Kátai Tibor vezetésével.

Részletek
Móra Ferenc félegyházi volt, mint mi magunk

Móra Ferenc félegyházi volt, mint mi magunk

2015. február 5. 22:15

Móra-felolvasónappal kezdődött meg február 5-én Kiskunfélegyházán a Móra- emléknapok programja. A városi könyvtárban közel 200 fiatal és felnőtt hallgatta és élvezte Móra Ferenc verseit, novelláit és prózáját az általános- és középiskolások előadásában. A felolvasónapon itt voltak a félegyházi iskolák határon túli partner iskoláinak képviselői is, akik valamennyien városunk szeretett írójának nevét viselik. Erdélyből Zimándújfalu és Székelyudvarhely ifjú előadói érkeztek a gimnázium, illetve a Constantinum Intézmény meghívására. Vajdaságból a Kevi Móra István Művelődési Egyesület képviseltette magát.

Részletek
Kinek a legszebb a kézírása?

Kinek a legszebb a kézírása?

2015. február 18. 13:15

Szépíró vetélkedőre hívja a Lakiteleki Népfőiskola az általános iskolák alsó- és felső tagozatos diákjait Csoóri Sándor költő 85. születésnapja alkalmából.

Részletek
A saját útjához ragaszkodó művész, Kovács Ferenc

A saját útjához ragaszkodó művész, Kovács Ferenc

2015. január 30. 19:00

A kiskunfélegyházi születésű Kovács Ferenc szobrászművész munkásságát összegző előadást tartott január 29-én Szabó Ildikó művésztanár a városi könyvtárban. A 25 éve elhunyt Munkácsy Mihály-díjas művész alkotásai közül Félegyháza lakói a „káposztaként” elhíresült Petőfi téri alkotását, valamint a Petőfi lakótelepi szoborparkban felállított szobrait láthatják naponta. Korábban a Szent János téri „békás kútját” sokan kedvelték.

Részletek
Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából

Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából

2015. január 31. 15:00

Január 22-én, a magyar kultúra napján a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola minden tanulója részese lehetett annak rövid, ámde sokat mondó és értékeinkre, kultúránkra figyelmet felhívó ünnepségnek, melyet az 5.a és 4.a osztály néhány tanulója adott.

Részletek
"Képpé formált háború" a könyvtárban

"Képpé formált háború" a könyvtárban

2015. január 29. 13:50

Nem történelmi könyvet szeretnék írni, hanem mint képes-levelezőlap gyűjtő a háború eseményeit, és annak magyar vonatkozású következményeit tárom a látogatók elé. E kiállítás alapos áttekintésével is jól lehet majd érzékelni a háború borzalmait, és a Magyarországot sújtó trianoni békeszerződés következményeit – ezekkel a gondolatokkal ajánlja a „Képpé formált háború” című kiállítását Sebestyén Imre. A tárlatot a Kulturális Szalon január 28-ai foglalkozásán dr. Pallagi Mária történész előadása nyitotta meg.

Részletek