Báli hangulat a "mezgében"

Báli hangulat a "mezgében"

2014. november 30. 12:30

Jókedv és kiváló hangulat jellemezte a II. Mezgés Bált a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornacsarnokában november 28-án. A vacsora mellett tombolahúzás, valamint a Vaklárma zenekar várta az érdeklődőket. /Képgaléria/

Részletek
Beszélgető Biblia

Beszélgető Biblia

2014. november 27. 20:30

Másként olvasnak és másként is gondolkodnak azok a gyerekek és kamaszok, akik számára a legújabb technikai eszközök, valamint az internet használata már természetes. Az első magyar fejlesztésű, interaktív gyermekbiblia már az ő igényeiket figyelembe véve jelent meg.

Részletek
Megyei Príma Díj a legjobbaknak

Megyei Príma Díj a legjobbaknak

2014. november 26. 09:30

November 27-én, csütörtökön, a kecskeméti díjátadón derül ki a három megyei Príma Díjas neve. A Közönségdíj esélyesei között ott van a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar is.

Részletek
Már nem elnököl, de megszállott közművelő

Már nem elnököl, de megszállott közművelő

2014. november 24. 20:39

Szeretettel köszönt el egyesületi elnökétől, Laczkóné dr. Szabó Klárától a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a legutóbbi, tisztújító közgyűlésen. A civil szervezet vezetésében 15 éve közreműködő Klárikát a tagság örökös, tiszteletbeli tagjává választotta, jelezve ezzel azt, hogy továbbra is számítanak munkájára.

Részletek
A képfaragók és képmetszők emlékműve

A képfaragók és képmetszők emlékműve

2014. november 24. 13:45

Lükő Gábor- a volt múzeumigazgató, néprajzkutató, szociálpszichológus- a „Kiskunság régi képfaragó és képmetsző művészete” című kötetét mutatták be a Kiskun Múzeumban. A tudományos munkát a szerző születésének 150. évfordulója alkalmából jelentették meg újra. A könyvbemutatón Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és a kiadvány gondozóit. A könyvet Mészáros Márta múzeumigazgató és Pozsgai Péter történész, a kötet társszerzője ismertette.

Részletek