Vízkereszt napja van

Vízkereszt napja van

2016. január 6. 12:20

Vízkereszt Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe, amelyet a katolikus egyház január 6-án tart parancsolt ünnepként. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezen a napon a katolikus híveknek kötelező szentmisén részt venniük - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata. Az ünnep magyar elnevezése az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Részletek
Újesztendei legenda

Újesztendei legenda

2015. december 31. 07:30

Piroska István nyugalmazott tanár küldte el nekünk az alábbi, Petőfiről szóló írást, amelyre színháztörténeti kutatásai során talált rá az 1922. évi Aradi Közlönyben. Nagy szeretettel tesszük közzé.

Részletek
Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat!

Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat!

2015. december 26. 10:00

Isten ajándékának megértésére és kibontakoztatására kérte a híveket Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ünnepi szentmiséjén a szombathelyi székesegyházban december 25-én. Homíliáját az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.

Részletek
Fúvósaink népszerűsége töretlen

Fúvósaink népszerűsége töretlen

2015. december 24. 09:30

A félegyháziak töretlen rajongással övezik fúvósainkat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy december 19-én és 20-án is megtelt a Kossuth Szakiskola sportcsarnoka karácsonyi koncertjükön. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági és Koncert Fúvószenekar igyekezett is meghálálni a szeretetet azzal is, hogy repertoárjában népszerű dallamokat szólaltatott meg. Sőt egy félegyházi ősbemutatóval is meglepték közönségüket.

Részletek
Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

2015. december 15. 10:15

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján december 18. és január 4. között az M3 minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz fogható. Mindemellett a csatorna élő műsora a több mint egymillió letöltéssel rendelkező MinDig TV Applikációban is elérhető lesz.

Részletek
Betűbölcsi, angolul

Betűbölcsi, angolul

2015. december 14. 17:30

Vidám, zenés foglalkozást tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában, a Gyermekbirodalomban. A Betűbölcsi vendége ezúttal a sokoldalú óvoda- és gyógypedagógus, a kiskunfélegyházi születésű Maria Bloom volt.

Részletek
20 éves Zenebarátok

20 éves Zenebarátok

2015. december 14. 16:15

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa idén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A dalos közösség minden évben adventi hangversennyel járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Idén december 13-án a Szent István-templomban csendültek fel a klasszikus dallamok Szatmári Imre vezényletével, amelyekkel a Magyar Kórusok Napjára is emlékeztek. Zongorán közreműködött Bolla Julianna.

Részletek
Ajándékkönyv születésnapra

Ajándékkönyv születésnapra

2015. december 13. 13:30

Ha születésnap, akkor könyv. Legalábbis a Parakletos kiadónál. Ugyanis fennállásuk 25. évfordulóját is egy különleges összefoglaló könyv kiadásával ünnepelték meg, melynek a Láttuk az eget címet adták. A bolti forgalomban nem kapható kiadvány összefoglalja az elmúlt 25 év munkáját.

Részletek