Ahová érdemes betérni advent idején

Ahová érdemes betérni advent idején

2014. december 5. 16:50

A Holló László Képzőművészkör és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészeti Egyesület tagjai négy éve határozták el, hogy advent idején kitárják műtermük kapuját, és megajándékozzák a várost egy kiállítással. A nyitott műhelyben meleg teával, kávéval és forró kályhával várják az érdeklődőket. Az idei tárlatot december 4-én Szabó Ildikó művésztanár nyitotta meg a művészek Petőfi téri otthonában, az Art-Turkában.

Részletek
Karácsonyi hagyományok

Karácsonyi hagyományok

2014. december 24. 07:30

A téli napfordulóhoz, az évkezdethez és Jézus születéséhez számos hagyomány fűződik. Az ünnepkör szokásokban, hiedelmekben és mágikus cselekedetekben is a leggazdagabb napja december 24., az advent utolsó ideje.

Részletek
Amikor újraszületik a fény

Amikor újraszületik a fény

2014. december 21. 18:00

A Karácsony a keresztény egyház legnagyobb ünnepeinek egyike, amikor Jézus születésére emlékezünk. Időpontja csaknem egybeesik a téli napforduló napjával, amelyet ősidők óta az esztendő egyik sarokpontjának tartanak.

Részletek
A tékozló fiú

A tékozló fiú

2014. december 3. 18:40

November 29-én nyílt meg a Pécsi Galériában a kecskeméti kortárs keresztény gyűjtemény eddigi legnagyobb kiállítása, melyen 94 művész (köztük 9 MMA-tag) 121 alkotását lehet megtekinteni ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti gyűjteményének vezetőjének válogatásában.

Részletek
Adventre készülődtek a családok (Összefoglaló videóval)

Adventre készülődtek a családok (Összefoglaló videóval)

2014. november 30. 11:50

Hagyományteremtő célzattal 7. alkalommal szervezett adventi készülődést kicsiknek és nagyoknak a Félegyházi Waldorf Óvoda és Iskola. A november 29-i programot ezúttal is a Művelődési Központban tartották meg. Az érdeklődőknek lehetőségük volt természetes anyagok felhasználásával adventi koszorút, karácsonyi asztaldíszt, kopogtatót, tobozangyalkát, vagy éppen karácsonyfadíszt készíteniük. Emellett kipróbálhatták a gyertyaöntést és a tűzzománc mesterséget.

Részletek
A pillanatnak varázsa van

A pillanatnak varázsa van

2014. november 29. 13:15

December 5-éig látogatható a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Wesel Hugó Fotókör „Pillanatok” című kiállítása. A kiskunfélegyházi alkotóközösség munkáit a tárlatmegnyitón Rátkai Zsuzsa képzőművész, a Holló László Képzőművészkör tagja ajánlotta a művészetpártolók figyelmébe.

Részletek