Itt van az ősz

Itt van az ősz

2015. október 27. 11:30

Az őszi szünet remek alkalom arra, hogy termésekből, falevelekből készítsenek kreatív kézimunkákat a csemeték, de papírból és más anyagokból is megvalósíthatják elképzeléseiket és egyedi módon ábrázolhatják a természet szépségeit.

Részletek
Figura László fába faragott kunsága az Ipartestületben

Figura László fába faragott kunsága az Ipartestületben

2015. október 20. 12:30

„Közvetlen élményeim sűrűsödnek a fában, amelyből csak ki kell bontani, ki kell faragni mindazt, amit a ma emberének a kunsági parasztról el szeretnék mondani” – vallja munkásságáról Figura László fafaragó, akinek október 19-én nyílt kiállítása az Ipartestület székházában. A művész munkáit Fodor Ferenc néprajzkutató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Részletek
Jubiláló Zenebarátok

Jubiláló Zenebarátok

2015. október 18. 18:45

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa október 16-án a Szent István templomban, október 17-én pedig a Mezőgazdasági Szakiskola sportcsarnokában ünnepi hangversennyel emlékezett megalakulásának 20. évfordulójára. A jubileumi hangversenyen közreműködött az olaszországi Feltree városának Solo Voci férfikara és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Kamaraegyüttese.

Részletek
Hungarikum lett a bajai halászlé

Hungarikum lett a bajai halászlé

2015. október 14. 16:20

Fazekas Sándor, a Hungarikum Bizottság elnöke a debreceni ülésüket követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a debreceni páros kolbásszal, a fröccsel, a bajai halászlével és az alföldi kamilla virágzattal bővült a hungarikumok listája.

Részletek
A könyvtárba mentem, gyere utánam!

A könyvtárba mentem, gyere utánam!

2015. október 12. 10:30

Ezzel a mottóval, rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, és sokféle meglepetéssel vártak mindenkit országszerte október 11-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak. Félegyházán ez a nap az Egészség jegyében zajlott. Az olvasók elsőként dr. Pásztor Judit orvos előadását hallgathatták meg, amelyen a szívinfarktus megelőzéséről esett szó. Ezután korunk első számú egészségügyi kihívásáról, a metabolikus szindrómáról (a vérzsírszint, a vérnyomás, a vércukorszint és a testsúly együttes zavara) beszélgethettek dr. Kovács Zsolt orvossal.

Részletek
Az Év Olvasója

Az Év Olvasója

2015. október 11. 11:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2010-ben indította útjára azt a kezdeményezést, amellyel szerették volna kifejezni megbecsülésüket mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében, és azoknak akik ebben a rohanó világban is rendszeresen járnak könyvtárba, olvasnak könyvet. Azóta minden évben kiválasztják az Év Olvasóját.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. október 11. 07:30

A Huszka József által összegyűjtött mintakincs felbecsülhetetlen értéke a magyar népi kultúrának. A Kiskunfélegyházán szűcsmesterektől gyűjtött minták egy része az ő gyűjtésében maradtak csak fent, ezáltal egyedülálló gyűjteményről van szó, amely fontos adalékul szolgál a félegyházi népi kultúra kutatóinak és mindazoknak, akiket a téma érdekel.

Részletek
Egy hiteles női életút

Egy hiteles női életút

2015. október 9. 17:30

Gróf Nádasdy Borbála írónő szerzői estjét rendezték meg október 8-án, csütörtökön este a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az egyik legismertebb és legnagyobb arisztokrata család leszármazottja, Nádasdy Pál lánya telt ház előtt beszélt kalandos életéről, családjáról és magyarságáról. A vendéget Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója mutatta be a jelenlévőknek.

Részletek