Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

Kódolatlanul fogható a MinDig TV-n az M3 csatorna az ünnepek alatt

2015. december 15. 10:15

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján december 18. és január 4. között az M3 minden MinDig TV felhasználó számára kódolatlanul lesz fogható. Mindemellett a csatorna élő műsora a több mint egymillió letöltéssel rendelkező MinDig TV Applikációban is elérhető lesz.

Részletek
Betűbölcsi, angolul

Betűbölcsi, angolul

2015. december 14. 17:30

Vidám, zenés foglalkozást tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában, a Gyermekbirodalomban. A Betűbölcsi vendége ezúttal a sokoldalú óvoda- és gyógypedagógus, a kiskunfélegyházi születésű Maria Bloom volt.

Részletek
20 éves Zenebarátok

20 éves Zenebarátok

2015. december 14. 16:15

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa idén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. A dalos közösség minden évben adventi hangversennyel járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Idén december 13-án a Szent István-templomban csendültek fel a klasszikus dallamok Szatmári Imre vezényletével, amelyekkel a Magyar Kórusok Napjára is emlékeztek. Zongorán közreműködött Bolla Julianna.

Részletek
Ajándékkönyv születésnapra

Ajándékkönyv születésnapra

2015. december 13. 13:30

Ha születésnap, akkor könyv. Legalábbis a Parakletos kiadónál. Ugyanis fennállásuk 25. évfordulóját is egy különleges összefoglaló könyv kiadásával ünnepelték meg, melynek a Láttuk az eget címet adták. A bolti forgalomban nem kapható kiadvány összefoglalja az elmúlt 25 év munkáját.

Részletek
A könyvtárban lenni jó

A könyvtárban lenni jó

2015. december 11. 07:30

A Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola 3. b osztályos tanulói folyamatosan látogatják a Petőfi Sándor Városi könyvtárat. Ez alkalommal Czibolya Szilvia könyvtáros foglalkozására érkeztek, ahol karácsonyra hangoló adventi kézműves foglalkozáson vehettek részt. Az óra keretében beszélgettek az adventi időszak fontosságáról, az ünnepi magyar népszokásokról, és még a Hókirálynők című mesét is megtekintették.

Részletek
Már 140 értéket jegyez a megyei bizottság

Már 140 értéket jegyez a megyei bizottság

2015. december 6. 08:20

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával „Bács-Kiskun megyei értékek” címmel kiadványt készíttetett, amely bemutatja valamennyi, 2015. május végig a megyei értéktárba felvett nemzeti értékünket, valamint a megyénkhez köthető hungarikumokat és a kiemelkedő nemzeti értékeket is.

Részletek
Ünnepváró családi szombat délelőtt a könyvtárban

Ünnepváró családi szombat délelőtt a könyvtárban

2015. december 5. 17:00

Ünnepváró családi szombat délelőttre került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban december 5-én. A gyerekek reggeltől kézműveskedtek, mikuláscsizmát varrtak, mécsestartót és különböző papírdíszeket készítettek. A szorgos kis kezek munkája nem volt hiábavaló, hiszen pár óra leforgása alatt sok szép, ünnepi hangulatot idéző dísz szépítette a Gyermekbirodalmat.

Részletek
Advent második vasárnapja - Bronzvasárnap

Advent második vasárnapja - Bronzvasárnap

2015. december 6. 07:30

A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok. akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. december 6. 11:30

Solti Károly énekművész, magyar nótaénekes Kiskunfélegyházán 1910. április 27-én látta meg a napvilágot Saiber Károly néven. Édesapja ismert asztalosmester, a Petőfi Daloskör meghatározó énekese, a város köztiszteletben álló személye volt. Fiát is asztalosnak szánta, aki ugyan kitanulta édesapjánál az asztalosmesterséget, s évekig dolgozott is a szakmában, de ennél többre vágyott. Őt az éneklés jobban vonzotta a gyalupadnál. Csiszolta, tökéletesítette hangját, állandóan énekelt. A város leghíresebb ügyvédje, dr. Selyem Gábor figyelt fel a fiú kivételes hangjára, levelet írt a rádióba, hogy hallgassák meg. A próbaéneklés azonban nem váltotta be a reményeket, de ez az első kudarc nem keserítette el. Énekelt, zongorázott, dobolt az iskola zenekarában.

Részletek
Hátizsákkal a Kárpátok gerincén

Hátizsákkal a Kárpátok gerincén

2015. december 4. 13:30

December 3-án tartott előadást Veres Zsolt a Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében Hátizsákkal a Kárpátok gerincén címmel. A Hattyúház megtelt érdeklődőkkel. Bense Zoltán hegymászó bevezetőjében bemutatta az előadót és elmondta, hogy Veres Zsolt a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium geológia/földrajz szaktanára, mindemellett pedig a Magyar Földtani Védegylet Egyesület titkára.

Részletek