Kortárs Művész Piknikkel zárult a KÉSZ alkotótábor

Kortárs Művész Piknikkel zárult a KÉSZ alkotótábor

2015. július 11. 11:40

Kiállítással és Kortárs Művész Piknikkel zárult a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium Fémszobrászati és Képzőművészeti Alkotótábor (KASZ). A 2004 óta fennálló rendezvénysorozaton eddig 11 országból 88 művész összesen 633 zsűrizett alkotást készített.

Részletek
„Mi hiszünk Petőfinek”

„Mi hiszünk Petőfinek”

2015. június 29. 09:00

– Friss szellemmel és szemlélettel szeretnénk új tartalommal megtölteni a Petőfi Emlékbizottság munkáját – fogalmazott a nagy múltú grémium június 26-i, pénteki újjáalakulása alkalmával Rosta Ferenc alpolgármester.

Részletek
Kiosztották a 12. KAFF díjait

Kiosztották a 12. KAFF díjait

2015. június 28. 13:20

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, a magyar animációs filmek seregszemléjét. Ezzel párhuzamosan zajlott a 9. Európai Animációs Játékfilmfesztivál. A fesztiválon a versenyfilmekkel és a versenyen kívüli filmekkel együtt összesen 30 ország filmjét vetítették. Idén először külföldön élő magyarok is nevezhettek a versenyprogramba.

Részletek
Felkészülést, figyelést kíván az éjszakai tárlatvezetés

Felkészülést, figyelést kíván az éjszakai tárlatvezetés

2015. június 28. 22:20

Az éjszakai tárlatvezetés minden évben egyfajta misztikumot kölcsönöz a börtönmúzeumnak, amely mécseseivel, lámpáival az egyik legnépszerűbb, legsikeresebb programnak számít a Múzeumok Éjszakája berkein belül. Ez idén sem volt másként. A látogatókat többek között Nemes Rozália és Nemes Imréné kalauzolta körbe a börtönmúzeumban információt szolgálva a tárlatok, tárgyak történetéről. A tárlatvezetés nappal sem könnyű, de az éjszaka folyamán fokozott odafigyelést igényel.

Részletek
Kecskeméti kezdeményezés: legyen könyvtármozi-hálózat Magyarországon

Kecskeméti kezdeményezés: legyen könyvtármozi-hálózat Magyarországon

2015. június 27. 08:25

Kecskemét - Könyvtármozi-hálózat kiépítése kezdődik ebben az évben, amely a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést - mondta Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, a program egyik kezdeményezője, a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kísérőrendezvényeként tartott, "A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete" című konferencián.

Részletek
Fekete macskák muzsikáltak a Hattyúházban

Fekete macskák muzsikáltak a Hattyúházban

2015. június 26. 15:00

Egy igazán könnyed nyáresti hangversenyben volt része a Hattyúkerti Zenés Esték közönségének június 25-én. Az Il gatto nero brass quintet a múlt század eleji jazz dalok témáit feldolgozó művekkel és régi magyar filmek dallamaival szórakoztatta hallgatóságát. Az együttes 2013 őszén alakult a koncert fúvószenekar tagjaiból. Azóta rendszeresen próbálnak és egyre több rendezvényre kapnak meghívást.

Részletek
Lépj közelebb!

Lépj közelebb!

2015. június 25. 11:00

Idén második alkalommal rendezi meg a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete a „Lépj Közelebb” esélyegyenlőségi Roadshow-t július 1-jén, szerdán 9 és 21 óra között, a Szakmaközi Művelődési Házban.

Részletek
Egy varázslatos éjszaka a kultúra jegyében

Egy varázslatos éjszaka a kultúra jegyében

2015. június 24. 13:45

2003 óta rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális programot. A néhány évvel korábban elindított francia példa nyomán életre kelt hagyományt szinte azonnal szívükbe zárták a kultúraszerető magyarok. Évről évre több város és helyszín csatlakozik a Szent Iván éjszakájához kapcsolódó programsorozathoz, amelyet országosan immár százezrek látogatnak.

Részletek
A szerelem mindent pótol

A szerelem mindent pótol

2015. június 20. 21:20

Amiben talán mindenki egyetért, az az, hogy az emberi létezés legelemibb, legmeghatározóbb érzése a szerelem. A szerelem mindent pótol, a szerelmet nem pótolja semmi. Ezekkel a gondolatokkal vezette fel a Zenebarátok Kórusának hangversenyét június 20-án az est háziasszonya Zakar Anita. Hogy ez a gondolat mennyire igaz, azt klasszikus kórusművek előadásával bizonyították felnőtt dalosaink a múzeum árnyas udvarán. A kórust Szatmári Imre vezényelte, zongorán kísért Bolla Julianna.

Részletek