Jótékonysági bált szerveztek a Waldorfosok

Jótékonysági bált szerveztek a Waldorfosok

2015. február 8. 12:40

Kiváló hangulatban, családias, baráti légkörben telt a Félegyházi Waldorf Iskola és Waldorf Óvoda II. Jótékonysági Bálja a Művelődési Központban február 7-én. A szombat esti mulatságon elsőként Csernik Szende székely mesemondó, majd a Padkaporos Táncegyüttes bemutatója szórakoztatta a jelenlévőket. A vacsorát követően Gulyás László derítette jókedvre a közönséget, ami után bálnyitó táncház kezdődött Kátai Tibor vezetésével.

Részletek
Móra Ferenc félegyházi volt, mint mi magunk

Móra Ferenc félegyházi volt, mint mi magunk

2015. február 5. 22:15

Móra-felolvasónappal kezdődött meg február 5-én Kiskunfélegyházán a Móra- emléknapok programja. A városi könyvtárban közel 200 fiatal és felnőtt hallgatta és élvezte Móra Ferenc verseit, novelláit és prózáját az általános- és középiskolások előadásában. A felolvasónapon itt voltak a félegyházi iskolák határon túli partner iskoláinak képviselői is, akik valamennyien városunk szeretett írójának nevét viselik. Erdélyből Zimándújfalu és Székelyudvarhely ifjú előadói érkeztek a gimnázium, illetve a Constantinum Intézmény meghívására. Vajdaságból a Kevi Móra István Művelődési Egyesület képviseltette magát.

Részletek
Kinek a legszebb a kézírása?

Kinek a legszebb a kézírása?

2015. február 18. 13:15

Szépíró vetélkedőre hívja a Lakiteleki Népfőiskola az általános iskolák alsó- és felső tagozatos diákjait Csoóri Sándor költő 85. születésnapja alkalmából.

Részletek
A saját útjához ragaszkodó művész, Kovács Ferenc

A saját útjához ragaszkodó művész, Kovács Ferenc

2015. január 30. 19:00

A kiskunfélegyházi születésű Kovács Ferenc szobrászművész munkásságát összegző előadást tartott január 29-én Szabó Ildikó művésztanár a városi könyvtárban. A 25 éve elhunyt Munkácsy Mihály-díjas művész alkotásai közül Félegyháza lakói a „káposztaként” elhíresült Petőfi téri alkotását, valamint a Petőfi lakótelepi szoborparkban felállított szobrait láthatják naponta. Korábban a Szent János téri „békás kútját” sokan kedvelték.

Részletek
Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából

Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából

2015. január 31. 15:00

Január 22-én, a magyar kultúra napján a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola minden tanulója részese lehetett annak rövid, ámde sokat mondó és értékeinkre, kultúránkra figyelmet felhívó ünnepségnek, melyet az 5.a és 4.a osztály néhány tanulója adott.

Részletek
"Képpé formált háború" a könyvtárban

"Képpé formált háború" a könyvtárban

2015. január 29. 13:50

Nem történelmi könyvet szeretnék írni, hanem mint képes-levelezőlap gyűjtő a háború eseményeit, és annak magyar vonatkozású következményeit tárom a látogatók elé. E kiállítás alapos áttekintésével is jól lehet majd érzékelni a háború borzalmait, és a Magyarországot sújtó trianoni békeszerződés következményeit – ezekkel a gondolatokkal ajánlja a „Képpé formált háború” című kiállítását Sebestyén Imre. A tárlatot a Kulturális Szalon január 28-ai foglalkozásán dr. Pallagi Mária történész előadása nyitotta meg.

Részletek
Kulturális est a Platánban

Kulturális est a Platánban

2015. január 28. 19:30

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat keretében kulturális estet rendeztek a Platán iskolában január 27-én. A rendezvényen az iskola diákjai és tanáraik népdalokat és musical részletet adtak elő. Bemutatták Móra Ferenc „Balázs a bürgével” című művét is. Az est keretében nyílt meg Tarjányi Xénia művésztanár, az iskola egykori tanulójának kiállítása.

Részletek
Veszprém formái és színei a könyvtárban

Veszprém formái és színei a könyvtárban

2015. január 25. 18:25

A veszprémi Ircsik József (1932-1968) festőművésznek nyílt kiállítása január23-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatmegnyitón a Veszprémi Városi Televízió filmjét mutatták be, amelyben barátok, művészettörténészek visszaemlékezése, értékelése mutatta be az Egry-díjas képzőművész életét, munkásságát. A tárlat január 27-éig látogatható.

Részletek
Izgulva, de szépen adták elő a Himnuszt

Izgulva, de szépen adták elő a Himnuszt

2015. január 23. 12:00

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, a Himnusz születésének napján, Himnuszmondó versenyt rendezett Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Részletek