Véget ért egy fejezet?

Véget ért egy fejezet?

2018. július 19. 10:00

Idén is a tőserdei Kontyvirág Erdei Iskola adott otthont a Dulity Tibor Alkotótábornak július 7-e és 15-e között. A képzőművészek egész héten, szép környezetben alkothattak, és számos alkotást hoztak létre, amelyeket a záró rendezvényen szakmai megbeszélés keretében értékeltek is. A 26. alkotótábor kicsit szomorúan ért véget, hiszen Dr. Benkő Éva táborszervező bejelentette, hogy szervezési és egyéb nehézségek miatt ez, a 26. képzőművészeti tábor volt az utolsó. Szerencsére a táborzárás után néhány nappal Sáska Tibor, a tábor művészeti vezetője már úgy nyilatkozott, hogy az összeszokott képzőművész közösség már gondolkodik azon, hogy a jövőben miként tudják folytatni a közös munkát.

Részletek
Sörfesztivál pillanatképek - péntek

Sörfesztivál pillanatképek - péntek

2018. július 14. 14:00

Szerencsés napon, július 13-án, pénteken kezdődött a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál. Kicsik és nagyok is bőségesen találtak maguknak kedves programot a monumentális rendezvény kínálatából. Mindemellett a Rocktábor zárókoncertjét is élvezhette a nagyérdemű, ahogyan ez Fantoly Márton fotósunk pillanatképeiből is kiderül.

Részletek
Különleges ősbemutató a Félegyházi Táncszínháztól

Különleges ősbemutató a Félegyházi Táncszínháztól

2018. augusztus 16. 07:30

Ismét egy nagy előadásra készül a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Möndörgő Táncegyüttes, amelynek helyszíne a városi sportcsarnok parkolójában felállított szabadtéri színpad lesz. A Hell István forgatókönyvére és Simoncsics Pál koreográfiájára épülő Don Quijote, a világirodalom farmernadrágja című előadás ősbemutatója augusztus 17-én, pénteken lesz Kiskunfélegyházán, a Félegyházi Napok nyitó rendezvényeként – tudtuk meg Kovács-Csonka Szilviától, a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület elnökétől.

Részletek
Döntőben a bugaci film

Döntőben a bugaci film

2018. július 12. 16:00

A II. Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe jutott Az Aranymonostor ereklyéje című ismeretterjesztő film. A Balogh András rendezte alkotás a bugaci Aranymonostornál talált Szent Péter-ereklyetartó feltárásának körülményeit, a restaurálást és az azt megelőző tudományos vizsgálatokat, a tartó történetét és a rajta szereplő bibliai jeleneteket mutatja be. A filmet légi felvételek kétdimenziós rajzolt, animált részletek és háromdimenziós jelenetek is színesítik. A II. Hét Domb Filmfesztiválra több mint 200 alkotás érkezett, hét kategóriában. A döntős filmek zsűrije: Rófusz Ferenc, Koltai Róbert és Halmy György megkezdte az értékelő munkát. A győztes alkotásokat szeptember 3-a és 9-e között nézhetik meg az érdeklődők a II. Hét Domb Filmfesztiválon, Komlón.

Részletek
Mesterségük fennmaradásáért aggódnak a népi iparművészek

Mesterségük fennmaradásáért aggódnak a népi iparművészek

2018. július 13. 07:30

Immár 21. alkalommal szervezett nyári fonótábort Kanalas János kosárfonó népi iparművész és Csáki Ildikó szalmafonó népi iparművész, hogy kedvet csináljanak a fiatalabb generációk számára a két ősi mesterség műveléséhez. A Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület mindkét tagja évről évre jobban aggódik mestersége fennmaradásáért. Idén is szép számban, az ország minden részéről érkeztek tanulni vágyók a táborba.

Részletek
Posztumusz-díjat kapott Farkas Gábor

Posztumusz-díjat kapott Farkas Gábor

2018. július 8. 18:00

Az Európa Jövője Egyesület által alapított díjat olyan magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják meg, akik, illetve amelyek sok éven át eredményesen dolgoztak és dolgoznak a gyerekekért.

Részletek
Szabadságért-díjat kapott Bálint gazda

Szabadságért-díjat kapott Bálint gazda

2018. július 7. 10:00

Bálint György kertészmérnök, "Bálint gazda" kapta idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által alapított elismerést. A Magyar Szabadságért-díjat Bálint György életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül veheti át az alapítvány közleménye szerint.

Részletek
Ami a szíveden…

Ami a szíveden…

2018. július 5. 16:00

Milyen jó lenne, ha nekünk felnőtteknek is megadatna, hogy ami a szívünket nyomja, az a szánkon is elhangozhatna. Ez sajnos, a mai „minden tökéletes és mesterkélt” világunkban nem lehetséges. Mindenki fél a kimondott gondolatai miatt esetlegesen elszenvedhető retorziókról, félünk a véleményünk kinyilvánításától, mert mi akkor, ha nem egyezik az a nép kliséivel, véleményével…

Részletek