Negyed évszázadnyi blues Kiskunfélegyházán

Negyed évszázadnyi blues Kiskunfélegyházán

2018. október 4. 07:30

A kiskunfélegyházi Crossroads Blues Club Nagy Zsolt vezetésével több, mint 25 éve látja el jobbnál jobb, gyakran világklasszis zenészekkel a vájtfülű közönséget. Ennek élő példája volt legutóbb a blues világbajnoka, Little G. Weevil fergeteges koncertje is az idén 10 éves Rocktár Élőzenei Bázison. A klub messze túlnyúlt a város határain, az egész országból verbuválódott közönsége. Sőt, még az USA-ban is cikkeztek róla. Az elmúlt évtizedek legendás helyi bluesközösségéről Nagy Zsolt barátommal beszélgettünk.

Részletek
Könyvtársarok - Országos könyvtári napok Félegyházán is

Könyvtársarok - Országos könyvtári napok Félegyházán is

2018. október 4. 10:00

2006 óta október hónap első hetében rendezi meg a könyvtári szakma a legjelentősebb, a legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatát, az országos könyvtári napokat, amelynek célja, hogy rendhagyó, de tartalmas eseményekkel intézményeibe hívogassa a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távolmaradókat.

Részletek
Titkok a levéltárból - 45 éves a Batthyány Lajos Általános Iskola

Titkok a levéltárból - 45 éves a Batthyány Lajos Általános Iskola

2018. szeptember 30. 13:00

Kiskunfélegyházán 1957-től kezdődően működik ének-zene tagozatos általános iskolai osztály, ez később önálló iskolává fejlődött. Amikor 1970-ben az általa addig használt Szabadság téri, régi, omladozó iskolaépület életveszélyessé vált, az egész iskola átköltözött a Petőfi Sándor Gimnázium tantermeibe, ahol délutáni tanítással tudták megoldani az oktatást. Ez az állapot nyilvánvalóan hosszú távon tarthatatlan volt, főként mert pedagógiai szempontból is hátrányosan érintette a tanulókat. Ezért a város vezetősége a megyei tanácsnál már 1970-ben nagyon sürgette a tervbe vett Batthyány utcai iskola építésének mielőbbi megkezdését.

Részletek
A közgazdász zenész

A közgazdász zenész

2018. szeptember 24. 16:00

Szeptember 20-án tartották az utolsó idei Hattyúkerti zenés esték programot a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol dr. Tóth Ákos a tárogatóval ismertette meg az érdeklődő közönséget.

Részletek
Főtér irodalmi pályázat - meghosszabbították a beadási határidőt

Főtér irodalmi pályázat - meghosszabbították a beadási határidőt

2018. november 11. 16:00

Szépirodalmi pályázatot írt ki a félegyháziaknak, elsősorban a 13-17 éves fiataloknak a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete a Félegyháza Újjáépül című pályázat keretében, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szakmai támogatásával. Mind lírai, mind prózai műfajokban lehet pályázni, maximum 3000 karakter hosszban. A pályázat nyertesei egy öt alkalomból álló, képességfejlesztő irodalmi work shopon vehetnek részt Miklya Zsolt költővel és Miklya Luzsányi Mónika íróval. A legjobb írásokból kötetet jelentetnek meg 2019 első felében. A pályázat beadási határideje: november 30.

Részletek