Szent Imre-tábor a népfőiskolán

Szent Imre-tábor a népfőiskolán

2018. augusztus 23. 13:00

Gazdag programokkal várták a Szent Imre nevét viselő településekről érkezett gyerekeket a Lakitelek Népfőiskolán. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke meghívására 73 diák és 14 tanár vendégeskedett az első alkalommal megrendezett Szent Imre-táborban az elmúlt héten.

Részletek
A Móra-szobor alkotójának nyílt kiállítása a könyvtárban

A Móra-szobor alkotójának nyílt kiállítása a könyvtárban

2018. augusztus 18. 13:00

A kiskunfélegyháziak egyik legkedvesebb köztéri alkotásává vált a város szeretett írójának, Móra Ferencnek a szobra, a róla elnevezett téren. Felnőttek és gyerekek nagyon sokszor veszik körbe, és egy simogatás erejéig szívesen telepednek a nagy mesemondó mellé. A köztéri alkotás félegyházi származású alkotójának, Markolt György szobrászművésznek az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan augusztus 17-én nyílt kiállítása a Hattyúházban. A tárlaton Csányi József polgármester köszöntötte a művészt és ajánlotta a megjelentek figyelmébe a tárlatot, művészeti megnyitót tartott Markolt Sebestyén képzőművész. Műsorral közreműködött Héjja Bella és Kis Botond.

Részletek
A te döntésed, a te felelősséged!

A te döntésed, a te felelősséged!

2018. augusztus 16. 13:00

Kati és Józsi egy szép kertvárosi családi házban élnek két gyerekükkel, Mirci cicával, és Bodri kutyával. Úgy gondolják, hogy ők jó gazdik. Enni, inni adnak nekik, és még az ágyba is bebújhatnak aludni. Józsi naponta kétszer egy órát sétál Bodrival. Mirci cica nyugodtan lustálkodhat a kanapén is, ha úgy tartja kedve. Mindig van előttük friss víz, finom étel. Mirci cicának az egyik nap látogatója akadt. Egy fekete kandúr a szomszédból. Elvonultak, összebújtak…

Részletek
Herédi István, a nem mindig szürke eminenciás

Herédi István, a nem mindig szürke eminenciás

2018. augusztus 17. 13:00

Nem tagadhatom elfogultságomat a félegyházi Herédi Istvánnal szemben, hiszen ismeretségünk gyerekkorunkra datálódik, és azóta is folyamatosan figyelemmel kísérjük egymás életét. Mindig nagy csodálattal figyeltem szüntelen törekvését a fejlődésre. Időről időre összefutunk, váltunk pár szót, de sajnos az elfoglaltságok miatt kevés idő jut a személyesebb beszélgetésre. Az alábbi interjú nekem is sokat adott, mert minden eddiginél többet tudhattam meg gyerekkori barátom felnőtt életéről.

Részletek
"Jelet hagyni"

"Jelet hagyni"

2018. augusztus 13. 10:00

Ezzel a címmel nyílt meg a kiskőrösi Nemzetközi Grafikai Alkotótábor kiállítása augusztus 10-én, pénteken a Petőfi Sándor Emlékházban. A tárlaton 25 alkotó 36 munkáját láthatják az érdeklődők. A kiállított grafikákat Szurcsik József Munkácsi Mihály-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Részletek
A Végletek dala nyert a Petőfi Rádió pályázatán

A Végletek dala nyert a Petőfi Rádió pályázatán

2018. augusztus 3. 07:30

Ébredj fel című dalával megnyerte a Petőfi Rádió Saját zenéd júniusi pályázatát a Végletek zenekar. A hódmezővásárhelyi bázisú együttes két félegyházi tagjával, Fekete Benővel és Szögi Ödönnel készített interjút a Bács-megyei hírportál.

Részletek
Zenés est a 2 Serpenyő Bisztróban

Zenés est a 2 Serpenyő Bisztróban

2018. július 31. 10:00

Zenés estet tartottak július 27-én, a félegyházi 2 Serpenyő Bisztróban, ahol fellépett Palotás Gábor ütőhangszeres művésztanár, aki vibrafonon, és cajonon zenélt. Őt a Könyök és Kazinczy utca sarkán található bisztró tulajdonosának fia, Karádi István kísérte, aki jazzdob-szakra jár Budapesten. A fellépésre kicsik és nagyok egyaránt eljöttek, ahol is egy fantasztikus és különleges hangvételű esten vehettek részt. Sajnos, a szabadtéri fellépés meghiúsult a lezúduló nagy mennyiségű eső miatt, de ez sem szegte kedvét a zenét szerető hallgatóknak. A bisztróban lehetősége volt a közönségnek megkóstolni a ház ajánlatát, ami egy egészséges, de nagyon finom zöldséges-tésztás húsétel volt.

Részletek