Húsvéti táncház

Húsvéti táncház

2017. április 16. 15:00

Táncházat szervez húsvéthétfőn, április 17-én a Padkaporos Táncegyüttes a Szakmaközi Művelődési Házban. A táncházban folkkocsma is üzemel, ami azt jelenti, hogy italt nem, de "harapni valót" (húsvétvasárnapról maradt ínyenc falatokat) lehet vinni. Muzsikál a szegedi Ménkű zenekar.

Részletek
Múzeumtúra Nagykőrösre

Múzeumtúra Nagykőrösre

2017. április 24. 15:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez április 28-án, pénteken Nagykőrösre. Program: az Arany János Kulturális Központban rendezett - 200 éve született Arany János című kiállítás és a református templom megtekintése, majd városi séta. Az utazás Kecskemétig vonattal, Kecskeméttől Nagykőrösig busszal történik. A menetjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: április 28., péntek, 8.15-kor (pótjegyet nem kell vásárolni). Találkozás a vasútállomáson 8 órakor, hazaérkezés a kora délutáni órákban. Mindenkit szeretettel várnak.

Részletek
Agrár Expo lesz Kiskőrösön

Agrár Expo lesz Kiskőrösön

2017. április 3. 15:30

Több mint háromezer kézműves élelmiszer, százhúsz termelő és több ezer látogató. Idén is izgalmas gasztronómiai és mezőgazdasági kalandnak ígérkezik a szakmai konzultációkkal és kulturális programokkal tűzdelt VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön. A belépés díjtalan.

Részletek
"Nem találok szavakat magamra"

"Nem találok szavakat magamra"

2017. április 5. 10:30

Zenés-verses műsort ad a költészet napja alkalmából József Attila költeményeiből a szegedi eLVe zenekar április 6-án, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban. Közreműködik Pikó András Gáspár (gitár, ének, sámándob), Pohl Judit (ének, basszusgitár), Deli Csanád (furulya, ének, doromb), Talabér Bence (ének, basszusgitár) és Nagy Bence (djembe, csörgők).

Részletek
Félegyházára érkezik a Vagonkiállítás

Félegyházára érkezik a Vagonkiállítás

2017. március 30. 07:30

Április 3-a és 8-a között Kiskunfélegyházán lesz látható az Utazó Vagonkiállítás, amely az idei évben először városunkban mutatja be mozgó tárlatát a vasútállomáson. A megnyitó április 3-án, hétfőn 11 órakor lesz. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Vendég Forgács János, holokauszt túlélő, és Isabelle Poupart, kanadai nagykövet asszony.

Részletek
Ismét Félegyházán Pusker Júlia

Ismét Félegyházán Pusker Júlia

2017. március 28. 17:00

Az idei tanévben már másodszor ad koncertet a művésznő Kiskunfélegyházán. A jelenleg Brüsszelben tanuló fiatal tehetség budapesti hangversenye előtt március 30-án, csütörtökön, 18.30-kor műsorának egy részét bemutatja a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében (6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány utca 12-16. III. emelet). A belépés díjtalan.

Részletek
V. BMX és Roller Jam Session, Szank

V. BMX és Roller Jam Session, Szank

2017. április 17. 12:30

A szanki Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és IKSZT és a helyi önkéntes fiatalok minden érdeklődőt várnak április 22-én, szombaton 10.30-tól a szanki sportpályán tartandó V. BMX és Roller Jam Sessionre. A versenyre roller, amatőr BMX és profi BMX kategóriákban lehet nevezni. Zsűri: A szervezők által felkért 4 fős társaság, akik szubjektív pontozással döntik el a verseny rangsorát.

Részletek
Pásztorórák Félegyházán

Pásztorórák Félegyházán

2017. április 7. 16:30

„Pásztorórák Félegyházán” címmel mutatkozik be a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület április 8-án, szombaton 14 és 18 óra között a Kiskun Múzeumban.

Részletek
III. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo

III. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo

2017. március 28. 11:30

Harmadik alkalommal rendezik meg a Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo című programot a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezúttal április 1-jén, szombaton 10 és 17 óra között várják az érdeklődőket. Az Egészség Világnapja alkalmából köszöntőt mond Garai Erzsébet, az MFC Dialízis Központ főápolója, Aranyanyu-díjazott szakember.

Részletek
Húsvét, Belmondoval

Húsvét, Belmondoval

2017. április 10. 15:30

Április 13-án, ezúttal csütörtökön folytatódik a művelődési központ filmklubja. Este 7 órakor az 1984-ben készült, nagysikerű Kellemes húsvéti ünnepeket! című francia vígjátékot vetítik, Jean-Paul Belmondo főszereplésével. Az előadás ingyenes.

Részletek