A hetvenkedő katona

A hetvenkedő katona

2017. február 21. 17:30

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel vár minden érdeklődőt február 24-én, pénteken fél hatkor kezdődő olvasópróbával egybekötött színi előadására. Az iskola zenésztanárai Titus Maccius Plautus: A hetvenkedő katona című darabját mutatják be jótékony céllal a Hidas Frigyes Alapítvány javára. Szereplők: Kis-Fekete Vilmos, Jankovszki Ferenc, Pocskai Roland, Szőke Endre, Csankovszki Márta, Benedek-Tein Edina, Benkő Gabriella, Pekári Andrea, Szabó János, Répa Mónika és Szőke Gábor. Dramaturg: Répa Mónika.

Részletek
Emlékezzünk a forradalom hőseire!

Emlékezzünk a forradalom hőseire!

2017. március 11. 09:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szeretettel hív mindenkit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre március 15-én, szerdán. 

Részletek
Nagy Farsangi Horrorkvíz a Rocktárban – bemutatkozik a CreepyShake szerkesztősége

Nagy Farsangi Horrorkvíz a Rocktárban – bemutatkozik a CreepyShake szerkesztősége

2017. február 16. 09:30

A CreepyShake weboldala több mint két éve indult el azzal a céllal, hogy összefogjon minden olyan témakört, amely a horrorrajongókat érdekelheti. Az alapítók ugyanis megelégelték, hogy külön oldalakra kell kattintgatni, ha valaki filmajánlókat, ismeretterjesztő írásokat, érdekességeket szeretne olvasni a horror műfajában megjelent hátborzongató, azaz creepy témákról.

Részletek
Nyílt hét a repülőbázison

Nyílt hét a repülőbázison

2017. február 16. 10:20

Ebben az évben is várja az általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjait a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis május 16-a és 19-e között. A sok látogatót vonzó programra érdemes időben jelentkezni azoknak az osztályoknak és csoportoknak, akik részt szeretnének venni. Regisztrálni április 28-áig lehet.

Részletek
Felolvasómaraton a könyvtárban

Felolvasómaraton a könyvtárban

2017. február 13. 11:30

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a már népszerűvé vált felolvasómaratont. A hagyományokhoz hűen ezúttal is 15 órán keresztül hallhatóak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők művei. Az irodalmi rendezvényre február 17-án, pénteken 18 és 22 óra, valamint február 18-én, szombaton 8 és 19 óra között várják a közönséget és előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

Részletek
A cigányok Petőfije

A cigányok Petőfije

2017. február 14. 07:30

Dankó Pista (1858-1903) cigánymuzsikusra, magyar dal- és nótaszerzőre emlékezik Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár február 16-án, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban.

Részletek