I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap

I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap

2015. október 2. 17:30

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen rendezi meg az I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap című programot a Petőfi téren október 3-án, szombaton.

Részletek
Levegővel hajtott járművek versenye

Levegővel hajtott járművek versenye

2015. szeptember 10. 08:25

Idén 15 mérnökhallgatói járműépítő csapat érkezik a Kecskeméti Főiskola gálafutamára szeptember 12-én, szombaton, amelyen pneumobilok, sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a  Rudolf- laktanyában (Izsáki út 3.). Az uniós támogatással megvalósuló rendezvény elsődleges célja lehetőséget adni innovatív, tehetséges hallgatóknak munkájuk bemutatására, de a versenyen kívül a gálafutam számos más programelemet is kínál, így érdekes időtöltés lehet az egész családnak. 

Részletek
Múzeumtúra - séta a palotákban

Múzeumtúra - séta a palotákban

2015. szeptember 9. 09:30

Múzeumlátogatást szervez a Kulturális Örökség Napja alkalmából a Kiskun Múzeum Baráti Köre szeptember 19-én, szombaton Budapestre a Sándor palota és a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának megtekintésére.

Részletek
Kapcsolattartó-nap Kecskeméten

Kapcsolattartó-nap Kecskeméten

2015. szeptember 7. 10:20

Kapcsolattartó napot tart Kecskeméten a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Parázs Pasztorális Központja a SZÉK Egyesület segítségével szeptember 19-én, szombaton 10 és 16 óra között. A helyszín ezúttal a Belvárosi Közösségi Ház lesz, ahová szeretettel várják a plébános atyákat, káplán atyákat, plébániai kapcsolattartó munkatársainkat, és mindazokat, akik szeretnék egyházközségük életét felpezsdíteni.

Részletek
Vitrinlakók

Vitrinlakók

2015. szeptember 9. 18:15

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatják be Toldi Zsuzsanna csongrádi középiskolai tanár novelláskötetét, Vitrinlakók címmel. Az irodalmi estre szeptember 10-én, csütörtökön, 18 órakor kerül sor a Hattyúházban.

Részletek
Fókuszban: Japán

Fókuszban: Japán

2015. szeptember 10. 18:15

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket a Földrajzi Szabadegyetem című sorozatának újabb előadására a Hattyúházba szeptember 17-én, csütörtökön 18 órára.

Részletek
Keresztes Zsuzsa kiállítása

Keresztes Zsuzsa kiállítása

2015. szeptember 3. 12:30

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hívja az érdeklődőket Keresztes Zsuzsa rongyképész kiállítására, szeptember 3-án, csütörtökön 17 órára. A kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. Közreműködik Tóth Ákos tárogatón. A tárlat október 3-áig látogatható a Művelődési Központ aulájában, a Petőfi tér 1. szám alatt.

Részletek
Kulturális szalon a Monarchia ízeiről

Kulturális szalon a Monarchia ízeiről

2015. szeptember 2. 10:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket a Kulturális szalon című sorozatának újabb előadására a Hattyúházba. A szeptember 3-án, csütörtökön 18 órakor kezdődő rendezvény vendége ezúttal - a Libafesztivál hagyományihoz is kapcsolódva - Bede Róbert lesz. A mesterszakáccsal Pallagi Mária történész beszélget a Monarchia ízvilágáról.

Részletek
Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton

Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton

2015. szeptember 3. 11:30

Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe katolikus egyházi ünnep, amelyet minden év szeptember 8-án, vagy valamelyik hozzá közel eső vasárnapon tartanak. A hagyomány szerint Mária a jeruzsálemi Betheszda-fürdő mellett született. Petőfiszállás-Pálosszentkúton szeptember 5-én és -6-án tartják a szokásos őszi búcsút.

Részletek