Ünnepi programok a Magyar Kultúra Napján

Ünnepi programok a Magyar Kultúra Napján

2017. január 18. 13:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényeire.

Részletek
Negyedszerre is Ősök Napja Bugacon

Negyedszerre is Ősök Napja Bugacon

2017. január 9. 15:30

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség augusztus 11-12-13-án rendezi meg a IV. Ősök Napját Bugacon. Az ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az elmúlt években létrejött össznemzeti összefogás lehetővé tette, hogy hagyományt teremtsenek. A legnagyobb történelemformáló őseink tiszteletére szervezett Ősök Napját minden második évben rendezik meg.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2017. január 20. 13:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez január 27-én, pénteken, Budapestre.  Program: A Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteménye, az MTA Könyvtár és Információs Központ Vörösmarty kiállítása (80 év után ismét látható a Szózat kézirat és Vörösmarty egyéb hagyatéka) és a Duna Palota megtekintése. A múzeumtúrán való részvételt január 22-éig kell jelezni a 06-70/221-1608-as telefonszámon.

Részletek
Jótékonysági városi bál a Máltai Szeretetszolgálat javára

Jótékonysági városi bál a Máltai Szeretetszolgálat javára

2017. január 13. 07:30

Idén is lesz jótékonysági városi bál Félegyházán. A báli szezon immár hagyományos nyitórendezvényét január 14-én, 19 órakor rendezik meg a művelődési központban, ezúttal a Máltai Szeretetszolgálat javára. A bál fővédnöke Rákossy Balázs államtitkár, védnöke Csányi József polgármester.

Részletek
Színházművészettel a tanítás szolgálatában

Színházművészettel a tanítás szolgálatában

2017. január 6. 13:30

Szakmai napot rendeznek óvónőknek, általános- és középiskolai tanároknak az Alapfokú Művészeti Iskola és a Hidas Frigyes Alapítvány közreműködésével a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola III. emeleti előadótermében február 24-én, pénteken. A 8.30-kor kezdődő, és késő délutánig tartó rendezvényen a drámapedagógia iránt érdeklődők és az azt gyakorlók számára kívánnak szakmai feltöltődést nyújtani.

Részletek
A füvesember tart előadást

A füvesember tart előadást

2017. január 30. 13:30

Szabó György, a bükki füvesemberként ismert természetgyógyász tart előadást február 21-én, kedden 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az előadást csak regisztrációs jeggyel lehet megtekinteni, amelyeket a művelődési központ információs pultjánál lehet igényelni.

Részletek
A tanúval nyit a Filmklub

A tanúval nyit a Filmklub

2017. január 12. 15:30

Az idei év első filmklubjának vetítésére kerül sor január 13-án, pénteken 19 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezúttal Bacsó Péter: A tanú című 1969-ben készült filmszatíráját nézhetik meg. A belépés, mint eddig is, díjtalan.

Részletek
Gubcsi Lajos élőtárlata

Gubcsi Lajos élőtárlata

2017. január 19. 09:30

A Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, Gubcsi Lajosnak nyílik válogatás-élőtárlata a Magyar Művészetért kortárs alkotóinak munkáiból a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, január 19-én, csütörtökön 17 órakor. A Magyar Kultúra jegyében tartandó estet Csányi József nyitja meg, a kiállítást Gubcsi Lajos mutatja be. Közreműködnek a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai: Varga-Fekete Viola és Varga-Fekete Zsófi.

Részletek
Esküvői kiállítás Félegyházán

Esküvői kiállítás Félegyházán

2017. január 26. 12:30

Február 5-én, vasárnap rendezik meg idén az Esküvői Kiállítást Kiskunfélegyházán. A rendezvényen 9-től délután fél 6-ig várják a házasulni készülő párokat és minden érdeklődőt.

Részletek
Idén is Rocktár!

Idén is Rocktár!

2017. január 3. 07:30

Mint ahogyan 2008 óta tapasztalhatta a félegyházi és a térségbeli közönség, idén is nagyszerű előadókkal és zenészekkel találkozhat Kiskunfélegyháza közönsége. A téli-tavaszi kínálatban mindenki megtalálhatja a magának való adagot: lesz pop, rock és blues is. A sort január 14-én, az Ismerős Arcok nyitja, őket követi többek közt az Anna and The Barbies, a Margaret Island, a Hooligans, a Bohemian Betyars. Ismét jön a Halott Pénz és a Wellhello, sőt nem marad ki a sorból a Magna Cum Laude és a The Biebers sem. Az idősebbek is örülhetnek: eljön a Rocktárba Tátrai Tibor, a Pokolgép és a Piramis is.

Részletek