Városépítő polgármesterek és az „alföldi szecesszió”

Városépítő polgármesterek és az „alföldi szecesszió”

2015. október 1. 08:30

A kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Művészettörténeti Intézete szeretettel meghív minden érdeklődőt október 5-én, hétfőn 10 órára a kiskunfélegyházi városháza dísztermébe a Városépítő polgármesterek és az „alföldi szecesszió” című konferenciájának megnyitójára, illetve 18 órára a Kiskun Múzeumba a konferenciát kísérő Dr. Molnár Béla polgármester és a szecesszió Kiskunfélegyházán című kamaratárlat és az Alföldi szecesszió című tablókiállítás vernisszázsára. A konferenciát köszönti: Csányi József, Kiskunfélegyháza Város polgármestere. A kiállítást Sümegi György művészettörténész nyitja meg.

Részletek
Újraélesztés a Szakmaköziben

Újraélesztés a Szakmaköziben

2015. szeptember 29. 09:30

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Területi Szervezete szeretettel vár minden érdeklődőt szeptember 30-án, szerdán 17 órakor a Szakmaközi Művelődési Házba az Újraélesztés a gyakorlatban című foglalkozásukra. A résztvevőknek Dr. Keserű Gabriella háziorvos tart előadást.

Részletek
Diáknap Kiskunfélegyházán

Diáknap Kiskunfélegyházán

2015. szeptember 23. 14:30

Városi diáknapot szervez a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szeptember 24-én, csütörtökön Kiskunfélegyházán. A hagyományos, 8 órakor történő kulcsátadást követően a fiatalok "Érték show"-n vehetnek részt, de lesz óriáspalacsinta-készítés a Királyi Szakácsokkal, interaktív kiállítás helyi értékekről, gyermekszínházi előadás a művelődési központban, lovaskocsis városnézés. Játékos formában mutatkoznak be a középiskolák, programokkal vár mindenkit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, de meglepetésre is készülnek a rendezők a Silver Step táncstúdióval közösen. További részletek plakátjainkon olvashatók.

Részletek
Múzeumtúra

Múzeumtúra

2015. október 1. 12:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez október 3-án, szombaton, Hódmezővásárhely nevezetességeinek megtekintésére.

Részletek
Társai elmentek Megváltót nézni

Társai elmentek Megváltót nézni

2015. szeptember 30. 17:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő új verseskötetének bemutatójára. A rendezvényre október 1-jén, csütörtökön, 18 órakor kerül sor a Hattyúházban. Köszöntőt mond Csányi József polgármester.

Részletek
Az idősek és a zene világnapja

Az idősek és a zene világnapja

2015. szeptember 30. 15:30

Ebből az alkalomból tart ünnepséget Kiskunfélegyháza Város önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ október 1-jén, csütörtökön 15 órától a művelődési központ színháztermében. A vendégeket Csányi József polgármester köszönti.

Részletek
Felvonulnak a gazdakörök

Felvonulnak a gazdakörök

2015. szeptember 25. 18:00

Nagyszabású szüreti felvonulást és bált szervez a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. Az eseményre szeptember 26-án, szombaton 10 órától kerül sor. A felvonuláson közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok.

Részletek
V. Országos Kosárfonó Találkozó

V. Országos Kosárfonó Találkozó

2015. szeptember 18. 17:00

Szeptember 19-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg Tiszaalpáron a már hagyományos kosárfonó találkozót és helyi termék bemutatót. A rendezvény helyszíne a helyi termelői piac.

Részletek
Szívünk napja - 2015

Szívünk napja - 2015

2015. szeptember 20. 08:25

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A mostani eseményt szeptember 27-én, vasárnap 15 és 18 óra között tartják Kecskemét főterén.

Részletek
XXV. Kecskeméti Népzenei Találkozó

XXV. Kecskeméti Népzenei Találkozó

2015. szeptember 18. 08:25

Szeptember 24-től 27-ig rendezik meg „Bartók után hetven évvel" címmel Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a XXV. Kecskeméti Népzenei Találkozót.

Részletek