Átadják a régészeti emlékparkot Félegyházán

Átadják a régészeti emlékparkot Félegyházán

2015. augusztus 12. 09:30

A Kiskun Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait augusztus 19-én, szerdán 15 órára a Templomhalom régészeti emlékpark átadására (Bankfalu, Szélmalom utca), és a 16 órakor kezdődő „FÉLEGYHÁZA NÉPE – A középkori Templomhalom régészeti emlékei” című kiállítás megnyitójára a Kiskun Múzeumba.

Részletek
A Magyar Paprika Napja

A Magyar Paprika Napja

2015. augusztus 27. 07:30

A „Magyar Paprika Napja” szakmai rendezvényt immáron negyedik alkalommal szervezi meg a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Zöldségtermelők Országos Szövetsége. A rendezvényre augusztus 28-án, pénteken 8.30-tól kerül sor a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Részletek
Gyermekfelvonulás, babakocsikkal

Gyermekfelvonulás, babakocsikkal

2015. augusztus 6. 08:25

„Kecskemét a gyümölcs és a gyermekek városa” mottóval az 1934. évi Hírös napok egyik kiemelkedő eseménye volt a kisgyermekek felvonulása és megáldása. A szép hagyományt idén hatodik alkalommal eleveníti fel a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület valamint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.

Részletek
VI. Tiszaalpári lovasnap

VI. Tiszaalpári lovasnap

2015. augusztus 26. 15:30

A rendezvényre augusztus 29-én, szombaton kerül sor a település lovas pályáján. A Tiszaalpári Lovas Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt.

Részletek
A Klasszikus Jazz Világnapja magyar-osztrák összefogással

A Klasszikus Jazz Világnapja magyar-osztrák összefogással

2015. július 30. 13:20

Az idén 30 éves Bohém Ragtime Jazz Band magyar és osztrák vendégekkel ünnepli idén a Klasszikus Jazz Világnapját. A Louis Armstrong születési évfordulója kapcsán 2011-ben dr. Ittzés Tamás által indított Oh Yeah Day mozgalom (www.OhYeahDay.com) magyarországi helyszínei a kecskeméti főtér és az óbudai Magyra Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum udvara lesznek. A koncertek ingyenesek, a szervező Kecskeméti Jazz Alapítvány szeretettel várja az érdeklődőket, akár eső esetén is (fedett mindkét városban van).

Részletek
Megidézik a török világot

Megidézik a török világot

2015. július 30. 08:25

A török hódoltságbeli Kecskemétet tárja a közönség elé a július 31-én, pénteken megnyíló tárlat a Cifrapalotában. „A beszélő köntös” nyomában című új, nagyszabású kiállítás a XVI-XVII. századba kalauzolja el a látogatókat a régészeti leletek, céhes eszközök, cserépedények, régi iratok, könyvek, népművészeti remekművek és a modern technológia által.

Részletek