"Nem futamodom meg a munkától"

"Nem futamodom meg a munkától"

2016. november 25. 11:30

A kiállítást Hajagos Gyula atya, a Szent István Templom plébánosa nyitja meg november 30-án, szerdán 17 órakor a városi könyvtárban. Márton Áron és a román belügyi szervek kapcsolata címmel Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történésze tart rövid előadást. A kiállítás a könyvtárban december 6-áig látogatható nyitvatartási időben - tájékoztatta szerkesztőségünket Gyenes Attila szervező.

Részletek
Múzeumtúra Szegedre

Múzeumtúra Szegedre

2016. december 7. 12:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez december 10-én, szombaton, Szegedre. Program: Móra Ferenc Múzeum, Fekete Ház és Kass Galériában a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítások megtekintése.

Részletek
Angyalok, karácsonykor

Angyalok, karácsonykor

2016. november 27. 16:30

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete szeretettel hív és vár mindenkit Karácsony és az angyalok című rendezvényére november 28-án, hétfőn 10 órára a Szakmaközi Művelődési Házba. Köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Részletek
110 éve alakult meg a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület

110 éve alakult meg a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület

2016. november 21. 15:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív és vár minden érdeklődőt november 24-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházban tartandó rendezvényére. A 110 éve megalakult Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesületről Fekete Beatrix, egyesületi elnökhelyettes tart előadást.

Részletek
Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán

Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán

2016. november 27. 08:30

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit november 27-én, vasárnap 15 órakor az adventi keresztállításra. A Petőfi szobor előtti téren tartandó ünnepségen részt vesznek a Sarlós Boldogasszony Templom és a Szent István Templom lelkipásztorai, Szőcs Norbert, Kiss Ákos Jenő, Héjja Bella és Kollár László önkormányzati képviselő. Verset mond Sövény Tibor előadóművész. 

Részletek
A népi ájtatosság emlékei

A népi ájtatosság emlékei

2016. november 26. 08:30

A Karácsonyi ünnepkör jegyében szakrális kiállítást rendez a Kiskun Múzeum a Népi ájtatosság emlékei címmel november 26-án, szombaton 15 órakor. A tárlatot Mészáros Márta múzeumigazgató nyitja meg, egyházi népi énekekkel közreműködik Pázmándi Judit (ének) és Vas László (tekerőlant). A kiállítás december 16-áig látogatható.

Részletek