FTSI rangadóval zárult a bajnokság

FTSI rangadóval zárult a bajnokság

2019. április 29. 17:00

Ismét összecsapott az U12-es kosárbajnokság 7. régiójának alsóházában a Félegyházi TSI Fiú 2. és a Félegyházi TSI Lány csapat. A Szent Benedek Iskola új tornatermében megtartott mérkőzés ezúttal is nagy csatát hozott, az első két negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik negyedben a fiúk megléptek a lányoktól, ami elégnek bizonyult a 61-53-as siker eléréséhez. Az FTSI leánycsapata a szezont 64-44-es győzelemmel zárta, nem hagyott esélyt a hernádi gárdának.

Részletek
Három negyedig tartott a lendület

Három negyedig tartott a lendület

2019. április 30. 11:00

Az erőviszonyok alapján bravúros eredménynek számított volna a Kiskunfélegyházi KC pontszerzése a Nyíregyházi KSE ellen a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság NB II. keleti csoportjának 24. fordulójában. A KKC az első két negyedben megszorította ellenfelét és csupán az utolsó negyedben maradt alul. A következő mérkőzés már jóval nagyobb téttel bír a KKC számára, hiszen a 10. helyezett Vásárhelyi Kosársulit látja vendégül május 12-én, 16 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Egyúttal ez lesz az utolsó hazai találkozója a félegyházi csapatnak a 2018/19-es szezonban, amely a bajnokságot május 19-én a Szolnoki Olaj KK II. otthonában zárja.

Részletek
Sok fiatalt vonzott a Platánfutás

Sok fiatalt vonzott a Platánfutás

2019. április 27. 10:00

Immáron 8. alkalommal rendezték meg április 24-én a hagyományos Platánfutást. Hat iskola alsós és felsős tanulói mérték össze erejüket és kitartásukat. A rendezvényt Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető és Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető nyitotta meg. A futókat dr. Réczi László önkormányzati képviselő és Szamosi Endre Kiskunfélegyháza város sporttanácsnoka köszöntötte. Az esemény a sportszerűség, a fair play jegyében zajlott le. Az iskolák közötti versenyt a József Attila Általános Iskola nyerte, második helyezett a Platán utcai tagintézmény, harmadik helyezett a Darvas Általános Iskola lett.

Részletek
Elmaradt a fordítás

Elmaradt a fordítás

2019. április 25. 09:00

Kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Lajosmizsei VLC ellen. A listavezető félegyháziak szinte végig nagy fölényben futballoztak, a vendégek hősiesen védekezve szerezték meg az egyik pontot.

Részletek
Sikeres lovas hétvége

Sikeres lovas hétvége

2019. április 24. 17:00

Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban rendeztek szabadtéri díjugrató versenyt, ahol a kiskunfélegyházi Lajtos Csilla, a Félegyházi Lovasklub versenyzője kiváló eredményeket ért el.

Részletek
Jól céloztak a félegyházi dartsosok

Jól céloztak a félegyházi dartsosok

2019. április 22. 17:40

Kecskeméten rendezték meg április 20-án a II. Hírös amatőr darts versenyt, amelyen két félegyházi játékos is elindult. Horváth Zsolt és Tóth Róbert sikerrel teljesítette a csoportkört, így mindketten bejutottak a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőt követően a legjobb négy közé kerülésért egymás ellen játszottak. A mérkőzést 4-0-ra Tóth Róbert nyerte. A döntőbe jutásért helyi dartsossal szemben maradt alul Róbert, így a harmadik helyért játszhatott. Az elődöntő sokat kivett Róbertből (70-es átlag), így a bronzmérkőzést elveszítve végül negyedik lett. Horváth Zsolt különdíjat vehetett át, ő érte el ugyanis a legtöbb 180-as kört.

Részletek
Kétgólos előnyről veszített az Astra

Kétgólos előnyről veszített az Astra

2019. április 21. 19:50

Hiába vezetett 3-1-re, végül 4-3-ra alulmaradt a Tolna-Mözs ellen az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I. felsőházi rájátszásának elődöntőbeli első párharcában. A mérkőzést ezúttal a fővárosban rendezték meg április 21-én és már a 3. percben előnybe került a Tolna Szalkai Kitti góljával. Néhány percben belül érkezett az Astra válasza, sőt Nagypál Fatima egyenlítését követően Krascsenics Csilla és Dikanová Dominika is betalált, a 3-1-es Astra előny az első félidő végére Gál Tímea balszerencsés öngóljával egyre csökkent. A 3-2-es Astra vezetés, mint utólag kiderült nem tartott ki a találkozó végéig. Előbb Garay-Simon Boglárka egyenlített a 23. percben, majd pedig 5 perccel a lefújás előtt Urbán Anett a győztes gólt is megszerezte (3-4). A két győzelemig tartó párharc első találkozóját némi meglepetésre a Tolna-Mözs nyerte, a második mérkőzést május 5-én 17 órától Tolnán rendezik meg. A másik ágon ugyancsak némi meglepetésre a Hajdúböszörmény nyert 2-0-ra Szekszárdon.

Részletek
Magabiztosan nyert az Izsáki Sárfehér SE

Magabiztosan nyert az Izsáki Sárfehér SE

2019. április 21. 11:00

Tovább nyújtotta vereség szériáját a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi Vasutas SK, amely április 20-án az Izsáki Sárfehér SE otthonában maradt alul 5-2-re. Mindössze 4 percig nem esett gól a találkozón, a hazai vezetést követően a szünetig négygólosra duzzadt a különbség, köszönhetően a góllövőlista vezetőjének, Dunai Rudolfnak, aki mesterhármas jegyzett. 4-0 után egy öngóllal és Páli László találatával 4-2-re felzárkózott a Vasutas, de közelebb már nem jutott ellenfeléhez, amely végül 5-2-re győzött.

Részletek
Kötelező győzelem

Kötelező győzelem

2019. április 21. 09:00

A vártnál némileg talán nehezebben, de itthon tartotta a három pontot a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata a megyei I. osztályú bajnokság 20. fordulójában. A Soltvadkert ellen az első félidő hajrájában szerezte meg a vezetést a KHTK, majd 2-0-át követően a vendég együttes még szépíteni tudott, de a hajrában sikeresen lezárta a találkozót a félegyházi csapat, így megszilárdította első helyét a bajnoki táblázaton.

Részletek
Nagypénteki gólzuhatag

Nagypénteki gólzuhatag

2019. április 20. 09:00

Két góllal is vezetett, de végül a hosszabbítás legvégén mentett pontot hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK II. a Pálmonostora csapata ellen a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 22. fordulójában. A hektikus és hullámzó mérkőzésen 2-0-ról előbb 2-3-ra, majd 3-3-ra alakult az állás, így megosztoztak a pontokon a felek.

Részletek