Tizenhat csapat küzd meg a karácsonyi kupáért

Tizenhat csapat küzd meg a karácsonyi kupáért

2017. december 16. 19:30

A Mikulás Kupát követően Karácsonyi Kupával folytatódott a teremlabdarúgó szezon, amelynek első játéknapját december 16-án, a mezőgazdasági szakiskola tornatermében bonyolították le. A tavalyi SCITEC Karácsonyi Kupát büntetőkkel a „Spílerek” nyerték a „Bullst” legyőzve. A „Spílerek” idén is tagjai a mezőnynek, csakúgy, mint a Mikulás Kupát elhódító kunszállásiak. A kétnapos torna december 17-én, vasárnap 7:30-tól folytatódik, a döntőt a tervek szerint 17 órakor rendezik meg. A dobogós csapatok mellett ezúttal is díjazzák a gólkirályt, valamint egyéni elismerést vehet át a torna legjobb játékosa és legjobb kapusa Patyi Zoltán szervezőtől és a kupa támogatójától.

Részletek
Asztalitenisszel búcsúztatták az évet

Asztalitenisszel búcsúztatták az évet

2017. december 17. 10:30

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte a Kiskunfélegyházi Honvéd TK Szabadidős Szakosztálya a Kiskun „Honvéd” Kupát. Az amatőr asztalitenisz versenyen hölgyek és urak kortól függetlenül egyaránt ütőt ragadtak december 16-án, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzőtermében. A jó hangulatú versenyen amatőr sportolók, hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák, valamint hozzátartozóik és meghívott vendégek vettek részt, akik egyéniben, illetve párosban mérték össze ügyességük, tudásukat. A legjobbakat ezúttal is éremmel díjazták, amiket Ónodi László szervező, illetve Karsai Ferenc, a FASI elnöke adott át.

Részletek
Jubilált a Sébi-kupa

Jubilált a Sébi-kupa

2017. december 16. 14:35

A 15. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt (egyben az V. Szabó József emlékversenyt) rendezték meg december 16-án Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskola aulájában. A résztvevők a már megszokott súlykategóriákban mérték össze tudásukat (kategóriák: női vegyes; -70kg; 70-85kg; 85-100kg; +100kg. Masters kategóriában vegyes súlycsoportban 40 év felett). A versenyt Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere nyitotta meg. A szervezők és a polgármester virággal köszöntötte Szabó József nevelőszülőjét, nagymamáját. Ezt követően az idei fekvenyomó Európa-bajnokságot megnyerő Szabó Tamás kimagasló sportteljesítményéért emlékplakettet vehetett át Csányi Józseftől. Az idei esztendőben több mint húszan neveztek a Sébi-kupára. Díjazták a kategóriák legjobbjait, az abszolút kiskunfélegyházi nyertes a Szabó József vándorkupát kapta meg.

Részletek
Lépéselőnyben a tolnaiak a karácsonyi futsal kupán

Lépéselőnyben a tolnaiak a karácsonyi futsal kupán

2017. december 16. 17:15

A Brandmisson-Artifex Tolna számára sikerült a legjobban az V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál első napja december 16-án. A négycsapatos tornán a házigazda Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls, a Gyulai Amazonok és a Miskolci Vénusz is veszített találkozót. A körbeveréseknek köszönhetően a 6 pontos tolnaiakat 3-3 egységgel a miskolciak és a gyulaiak követik. A megfiatalított kerettel felálló Astra mindkét találkozóján alulmaradt, de kis szerencsével még az ezüstérmet megszerezheti a futsal kupán. December 17-én, a felnőtt együttesek mellett az U15-ös korosztályú csapatok is pályára lépnek 11 órától, a felnőtt találkozókat - amik egyben NB I-es bajnokik - 15 órától bonyolítják le. A tornát az Astra – Miskolci Vénusz összecsapás zárja, az eredményhirdetést 19 órakor tartják. Az esemény fővédnökei, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, illetve Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. A torna védnökei Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek. Minden szurkolót, sportbarátot várnak.

Részletek
30 aranyérem az úszóbajnokságon

30 aranyérem az úszóbajnokságon

2017. december 15. 18:00

Bács-Kiskun megyei Rövidpályás Úszó Bajnokságot rendeztek december 9-én, a Félegyházi Termál Parkfürdőben a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében. A hét egyesületből 85 korosztályos versenyző érkezett. A megmérettetésen szakmai alapkövetelményi vizsgát tehettek a fiatalok. A versenyt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg. A megyei megmérettetésen a félegyházi fiataloknak 30 arany, 25 ezüst és 18 bronzérmet sikerült megszerezniük. Felkészítő edző: Bács Ferenc.

Részletek
Szombaton kezdődik az V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál

Szombaton kezdődik az V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál

2017. december 15. 14:30

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén ötödik alkalommal rendezik meg a Karácsonyi Női Futsal Fesztivált a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban december 16-án és 17-én. A házigazda Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls mellett a BrandMission Artifex Tolna, a Gyulai Amazonok és a Miskolci Vénusz vesz részt a tornán. Mellettük korosztályos U15-ös csapatok is parkettre lépnek. Az esemény fővédnökei, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, illetve Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere. A torna védnökei Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek. A mérkőzések december 16-án, szombaton 10 órától kezdődnek. Minden szurkolót, sportbarátot várnak.

Részletek
Ötödik hely a Halászlé Kupán

Ötödik hely a Halászlé Kupán

2017. december 14. 16:30

A XV. Halászlé Kupán vett részt november 25-26-án Baján, a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület. A versenyen az úszó és vízilabdás gyerekek is megmutatták remek úszástudásukat. A DMTK-KVSE a 38 induló csapat közül az 5. helyen végzett.

Részletek
Győzelem a csoportrangadón

Győzelem a csoportrangadón

2017. december 14. 17:30

Csúcsrangadóra készült a kadett fiúcsapat a december 11-ei, hétfői meccsnapon, hiszen a bajnoksága eddigi egyetlen legyőzője látogatott a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba. Az elmúlt hetek teljesítménye bizakodásra adott okot. Minden játékosban ott volt a visszavágás vágya, hiszen ha nyernek, nagy lépést tehetnek a végső csoportelsőség felé.

Részletek
121 érmet gyűjtöttek

121 érmet gyűjtöttek

2017. december 14. 12:30

A Kiskun Vízi- és Szabadidő Sportegyesület szenior versenyzői 2017-ben számos nemzetközi és országos bajnokságon, valamint a Senior Világbajnokságon vettek részt. A kilenc versenyen tizenkét úszó indult, a világbajnokságra öten kvalifikálták magukat – mondta el lapunknak Ónodi László, a csapat tagja.

Részletek
Országos szinten is nagy népszerűségnek örvendenek a szenior tornák

Országos szinten is nagy népszerűségnek örvendenek a szenior tornák

2017. december 14. 15:00

Helyi és országos szinten is nagy igény mutatkozik a szenior labdarúgó tornákra, ennek jó példázatát szolgálja a Zánka Kupa, amit jövőre 18. alkalommal bonyolítanak le. A kupa szervezői és megvalósítói, Török Bálint, valamint Szabó Henriett rendszeresen részt vesznek az év közbeni regionális szenior tornákon, legutóbb december 9-én a félegyházi versenyt követték nyomon. Az eseményeken résztvevő csapatokkal jó kapcsolatot ápolnak és a helyi tornák szervezését is segítik a szenior tornák népszerűsítése jegyében.

Részletek