Aquatlon verseny Kiskunfélegyházán - eredményekkel

Aquatlon verseny Kiskunfélegyházán - eredményekkel

2017. augusztus 3. 12:30

Első alkalommal rendeztek aquatlon versenyt Kiskunfélegyházán július 29-én, a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében. Az úszásból és futásból összetevődő számokat a Félegyházi Termál Parkfürdőben, valamint a Hősök Parkjában és a Kossuth utca lezárt területén bonyolították le. A rendezvényt Balla László alpolgármester és a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub elnöke Németh László nyitotta meg nyitotta meg. Korosztályoktól függően a versenytáv a legkisebbeknél 33 méternyi úszásból és 500 méteres futásból állt, míg a 2003 előtt születettek 500 méter úszását követően 3 kilométernyi futást teljesítettek. A hat városból érkezett nevezések között a legfiatalabb egy 2013-as születésű szentesi kisgyermek, a legidősebb 1949. évben született kiskunfélegyházi sportember volt.

Részletek
Több mint 50 év a birkózás jegyében

Több mint 50 év a birkózás jegyében

2017. július 31. 12:00

Jelentős szerepet vállalt a félegyházi birkózó élet elmúlt évtizedeiben Kelemen András birkózó edző, érdemei elismeréseként és a sportágban végzett öt évtizedes tevékenységéért, valamint a gyermekek iránt tanúsított szeretetéért és példamutató munkájáért az idei esztendőben a „Kiskunfélegyháza Város Sportjáért” kitüntető díjat is átvette. Kelemen András 1962-ben ismerkedett meg a birkózással, a sportág csínját-bínját id. Besze László (1920-2004) edző kezei alatt tanulta meg. A 70-es évektől birkózóedző, a Kiskunfélegyházi Vasas TK, jelenlegi nevén a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület tagjaként számos országos és diákolimpiai bajnok felkészítésében részt vállalt. Dr. Réczi László 1977-es világbajnoki címét edzőpartnerként segítette.

Részletek
Aquatlon versenynek adott otthont Kiskunfélegyháza

Aquatlon versenynek adott otthont Kiskunfélegyháza

2017. július 29. 16:00

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében első alkalommal rendeztek aquatlon versenyt Kiskunfélegyházán július 29-én. Az úszásból és futásból összetevődő számokat a Félegyházi Termál Parkfürdőben, valamint a Hősök Parkjában és a Kossuth utca lezárt területén bonyolították le. A rendezvényt 10 órakor Balla László alpolgármester nyitotta meg. Korosztályoktól függően a versenytáv a legkisebbeknél 33 méternyi úszásból és 500 méteres futásból állt, míg a 2003 előtt születettek 500 méter úszását követően 3 kilométernyi futást teljesítettek.

Részletek
Józsefes súlylökő sikerek Budapesten

Józsefes súlylökő sikerek Budapesten

2017. július 28. 10:00

Július 8-án és 9-én rendezték Budapesten Magyarország Serdülő és Újonc Atlétika Bajnokságát. Kiskunfélegyházát a József Attila Általános Iskola súlylökő atlétái képviselték, akik a Jövő Bajnokai DSE színeiben indultak.

Részletek
Pályaíjász-sikerek Hetényegyházán

Pályaíjász-sikerek Hetényegyházán

2017. július 25. 12:30

Pályaíjász OB kvalifikációs versenyen vettek rész a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai Hetényegyházán. A 30 méteres távolságból 80 centiméteres lőlapra 2x6x6 lövést kellet leadni az íjászoknak. A szikrázó napsütés és a meleg igencsak megnehezítette a pontos lövéseket. Mindezek ellenére sikeresen teljesítették a Fénypárducok régi és új tagjai az OB kvalifikációhoz szükséges szintet és egy új országos csúcsot is sikerült teljesíteniük.

Részletek
Mindenki esélyt kapott sakktudása bizonyítására

Mindenki esélyt kapott sakktudása bizonyítására

2017. július 24. 12:30

A "Lépj Közelebb" Esélyegyenlőségi Roadshow keretében egyéni sakkversenyt rendeztek július 23-án, a Rocktár előtti téren, a jótékonysági sörfesztivál záró napján. A versenyen amatőr és haladó játékosok ragadtak sakkbábút. A vándorkupát Retkes Péter szerezte meg, az amatőrök között dr. Litavetz Gábor nyert. Mellettük díjazták a legtapasztaltabb, a legifjabb és a női játékosokat.

Részletek
Augusztus 5-én kezdődik a Magyar Kupa

Augusztus 5-én kezdődik a Magyar Kupa

2017. július 22. 07:30

A Magyar Kupa főbb szabályai változatlanok, a párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, minden esetben az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Döntetlen esetében hosszabbítás nincs, azonnal büntetők következnek. Az alábbiakban a szezonnyitó, első mérkőzés Bács-megyei csapatpárosítását olvashatják.

Részletek
Egy arany és két ezüst Taksonyban

Egy arany és két ezüst Taksonyban

2017. július 19. 12:30

Hatan képviselték Kiskunfélegyházát a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai Taksonyban, a BTDSE Íjász Szakosztály „Az erdő állatai 3D” elnevezésű íjászversenyén.

Részletek