Remek formában a futsalcsapat

Remek formában a futsalcsapat

2017. szeptember 30. 17:00

Megnyerte első idegenbeli mérkőzését az Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls a női futsal NB I. alapszakaszának 3. fordulójában. Szeptember 30-án Ikrényre utazott az Astra, ahol az Árkád ETO-val csapott össze. A győriek megszerezték ugyan a vezetést, de az Astra a szünetig kiegyenlített és a mesterhármasig jutó Mészáros Dalma, illetve a duplázó Balázs Eszter góljaival fordított. 5-3-as győzelmével az Astra továbbra is veretlen a női futsal első osztályban.

Részletek
Bajnoki érmet szerzett Juhász Roland

Bajnoki érmet szerzett Juhász Roland

2017. szeptember 29. 13:30

Első osztályú eredménnyel 3. helyet ért el Juhász Roland, a DVSE versenyzője a Magyar Atlétikai Szövetség Váltó Országos Bajnokságán serdülő 4x100 méteren 45,91 másodperces eredménnyel. Ez az év legjobb magyar bajnoki atlétikai helyezése. A Darvas Általános Iskola tanulója korosztályának első éves versenyzője. Biztató eredmény jövőre nézve, amikor majd korosztályának utolsó évébe lép – mondta el Juhász István felkészítő tanár.

Részletek
Az Európai Diáksport Napja

Az Európai Diáksport Napja

2017. szeptember 28. 13:30

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezi meg az Európai Diáksport Napja Magyarország című programot, amely hazánkban tavaly mintegy ezer iskolát és 250 ezer gyereket mozgatott meg. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap 2016-ban egész Európában összesen húsz országban zajlott, másfél millió iskolás részvételével. Félegyházán a József Attila Általános Iskola és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma vesz részt a közös sportolásban.

Részletek
Érmes helyezés a magyar bajnokságon

Érmes helyezés a magyar bajnokságon

2017. szeptember 29. 09:00

Kiválóan sikerült a Győrben megrendezett ifjúsági magyar bajnokság a Hideg László Boksz Egyesület versenyzői számára. Félegyházi színekben Gálig Olivér (16) és Farkas Norbert (16) is kesztyűt ragadott, mindkét ökölvívó első nagyobb tornáján vett részt. A tét ösztönzőleg hatott a versenyzőkre, Gálig Olivér 56 kilogrammban negyedikként, míg Farkas Norbert 49 kilogrammos súlycsoportban bronzérmesként zárt. Hideg László tanítványai közül Kátai Rodrigó (26) ugyancsak ringbe lépett Kiskunhalason, a nemzetközi versenyen értékes tapasztalatokat és rutint gyűjtött a decemberi felnőtt magyar bajnokságra.

Részletek
Utánpótlásképzés a jövőt építve

Utánpótlásképzés a jövőt építve

2017. szeptember 28. 09:00

Felnőtt és utánpótlás szinten is sikeres éveket tudhat maga mögött az Astra HFC női labdarúgó klub. A felnőtt futsal és nagypályás csapatsikereket az utánpótlásba fektetett magas szintű képzéssel éri el és alapozza meg az egyesület. A felépített klubmodell keretein belül 7 éves kortól toborozzák és gyűjtik össze a legtehetségesebb lányokat, akiknek fejlődési lehetőséget biztosítva korosztályos és később felnőtt szinten is játéklehetőséget adnak. A tehetségek felkutatása és toborzása immáron 6 éve Kiskunfélegyházára is kiterjedt, ahol a női futsal hosszú évtizedes hagyományokra tekint vissza.

Részletek
A félegyháziak derekasan „küzdöttek” az országos bajnokságon

A félegyháziak derekasan „küzdöttek” az országos bajnokságon

2017. szeptember 27. 09:30

A Félegyházi Térségi Sportiskola Thai Box Szakosztályának versenyzői részt vettek a WFC Hungary és a Muaythai Országos Szakszövetség által megszervezett K-1, K-1 Light Országos Bajnokságán. Provics Gergő, a dobogó legmagasabb fokára állhatott kadett korcsoportban 63,5 kg-ban. A fiatal sportoló a szokott higgadtságával és teljes technikai arzenáljának felvonultatásával bizonytalanította el ellenfeleit, ezzel megszerezve az országos győzelmet.

Részletek
XI. Hirös Félmaraton Kecskeméten

XI. Hirös Félmaraton Kecskeméten

2017. szeptember 26. 18:30

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub sportolói és a félegyházi lelkes amatőr futók vettek részt a XI. Hirös Félmaraton futáson Kecskeméten, a Hetényegyházi Sporttelepen, szeptember 24-én. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítse és a futás örömeinek megismertetése korra, nemre tekintet nélkül. Mindannyian sikeresen teljesítették a távokat, kiváló eredményekkel.

Részletek
Az erőemelés csúcsán

Az erőemelés csúcsán

2017. szeptember 30. 14:30

Sikeres évet tudhat maga mögött Szabó Tamás fekvenyomó bajnok. A 46 éves félegyházi sportoló 2017-ben a magyar bajnokság megnyerése mellett aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon, a szeptemberi világbajnokságról pedig ezüstéremmel tért haza. Régi vágya teljesült Szabó Tamásnak az EB megnyerésével, a nagyobb címek közül egyedül ez hiányzott a vitrinjéből. Az idei versenyszezont fekvenyomó Világkupával zárja, amire címvédőként készül.

Részletek
Győzelemmel kezdett a megyei férfi kézilabdacsapat

Győzelemmel kezdett a megyei férfi kézilabdacsapat

2017. szeptember 25. 09:55

Mindkét megyei felnőtt csapat pályára lépett a bajnokság első körében szeptember 23-án és 24-én. A Félegyházi KSC női együttese Kalocsára látogatott, ahol 21-9-es félidőt követően 38-22-re maradt alul. A csapat legeredményesebb játékosaként Péter Ildikó 8 gólig jutott. Az előző szezont 9. helyen záró férfiak a D-V SE Csávolyhoz utaztak szeptember 24-én. Érvényesítve a papírformát a szünetig háromgólos előnybe kerültek (12-9) és a különbséget a második játékrészben tovább növelve magabiztosan nyertek 28-19-re.

Részletek
Kiállítás és vereség Kecelen

Kiállítás és vereség Kecelen

2017. szeptember 24. 19:35

Idénybeli második vereségét szenvedte el Kecelen a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában, szeptember 24-én. A jó formában lévő hazaiak a 35. percben Valkai Tamás kiállítását követően emberelőnybe kerültek, a létszámfölényt a második félidőbenben sikerült kihasználniuk. Varga Stefano duplájával és Tóth István öngóljával már 3-0-ra is vezettek, a KHTK-nak a 90. percben csupán csak szépítenie sikerült (3-1). A Kecel FC zsinórban negyedik sikerét aratta, a KHTK 8 ponttal az 5. helyet foglalja el a táblázaton.

Részletek