Győzelmi szériában a KHTK II.

Győzelmi szériában a KHTK II.

2017. szeptember 23. 19:50

Zsinórban negyedszer nyert a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK II., amely a 7. fordulóban a Szabadszállási SE-t látta vendégül szeptember 23-án. Gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben két gyors félegyházi találattal megpecsételődött a vendégek sorsa, a hajrában Páli László alakította ki a 3-0-ás végeredményt.

Részletek
Tíz éve hunyt el Zsivótzky Gyula olimpikon, Félegyháza díszpolgára

Tíz éve hunyt el Zsivótzky Gyula olimpikon, Félegyháza díszpolgára

2017. szeptember 29. 11:30

Zsivótzky Gyula kalapácsvető olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója 2007, szeptember 29-én, hetven éves korában hunyt el. A kiskunfélegyházi gimnazista Csermák József Helsinkiben aratott győzelmén felbuzdulva kapott kedvet a kalapácsvetéshez. A nemzetközi mezőnyben stockholmi Eb-n, 1958-ban mutatkozott be harmadik lett. A római olimpiáról ezüst éremmel tért haza. A következő Eb-n, 1962-ben Belgrádban már a kontinens legjobbja volt, és komoly reményekkel készült Tokióra. Ám súlyos gyomorműtéten esett át, 200 napot töltött kórházban tizenhét kilót veszített testsúlyából. Hat hónappal később azonban fantasztikus akaraterejének köszönhetően, mégis a dobókörbe léphetett az olimpián. Újabb ezüstérme a zavaró körülmények ellenére csalódást jelentett számára. A harmadik olimpiai részvétele alkalmával Mexikóban teljesült álma, olimpiai bajnok lett. Negyedik olimpiai részvétele során Münchenben az ötödik helyre szorult - írja róla az olimpia.hu.

Részletek
Döntetlen a rangadón

Döntetlen a rangadón

2017. szeptember 23. 14:45

Bő egy percen múlott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls győzelme a Tolna-Mözs ellen a női futsal NB I. 2. fordulójában. A fiatalokkal felálló és több rutinos játékost nélkülöző Astra hátrányból fordítva sokáig vezetett a Tolna ellen és a mérkőzés összképe alapján közelebb állt a győzelemhez. A vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek, amivel első pontjukat szerezték, az Astra továbbra is veretlen a női futsal első osztályban.

Részletek
Szimultán versennyel népszerűsítették a sakkot

Szimultán versennyel népszerűsítették a sakkot

2017. szeptember 23. 09:00

Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyerekek körében egyre népszerűbb szimultán sakkversenyre invitálták a tanulókat a József Attila Általános Iskolába szeptember 21-én. A Kiskunfélegyházi HTK NB II-es sakkcsapatának játékosa, Kemény Csaba ellen 25 fiatal ült asztalhoz. A szimultán sakkverseny során kétórás küzdelemben mind a 25 egyidejű játékát megnyerte Kemény Csaba, a legkitartóbb ifjaknak ezúttal Géró Milán, Szekeres Zsófia, Váradi András és Turcsányi Mátyás bizonyult.

Részletek
Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

2017. szeptember 21. 17:30

A város sportéletében két jelentős beruházás is megvalósult, amelyek hivatalos átadását szeptember 20-án tartották meg. Elsőként a Constantinum Sportcentrum tornatermének megszépült, újracsiszolt és felfestett parkettáját, új kosárpalánkjait, valamint korszerű LED világítását mutatták be. Ezt követően a hosszú évek óta várt, idén TAO-s forrás segítségével elkészült szabadtéri kosárlabda és streetball pályát adták át a Honvéd Sporttelepen. Mindkét beruházás helyi vállalkozók társasági adójának, valamint a Félegyházi Térségi Sportiskola, az MKOSZ és az önkormányzat segítségével, együttműködésével valósult meg.

Részletek
Sakk szimultán a József Attila iskolában

Sakk szimultán a József Attila iskolában

2017. szeptember 19. 18:30

Sakk-szimultánt rendez a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre Sakk Szakosztálya szeptember 21-én, csütörtökön 16 órától a József Attila iskolában. A rendezvényen Kemény Csaba, a KHTK NB-II-es csapat játékosa, sakkoktató várja az ellenfeleket. Az eseményre nevezni a helyszínen lehet 15.30.-ig, várható befejezés 18 óra. A belépés díjtalan.

Részletek
Alighogy megalakultak, máris eredményesen versenyeznek a Thai Boksz szakosztály fiataljai

Alighogy megalakultak, máris eredményesen versenyeznek a Thai Boksz szakosztály fiataljai

2017. szeptember 18. 16:35

A Félegyházi Térségi Sportiskola újonnan alakult Thai Boksz szakosztályának versenyzői szeptember 16-án Kecskeméten a Bányai Julia Gimnáziumban megtartott Global Grappling versenysorozat kesztyűs expert versenyén kiemelkedő eredményeket értek el. Provics Gergő junior II. korosztályban első helyezést ért el. Kovács Martin junior I. korosztályban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Szabó Dávid junior I. korosztályban remek versenyzéssel az ezüstérmet szerezte meg. Edzőjük Nagy Krisztián, felkészítőik Czakó Ervin, Nagy Tibor és Volentér András voltak. Az egyesület várja továbbra is a thai boksz után érdeklődőket hétfőtől péntekig a 18 órától kezdődő edzéseire a Honvéd pálya ökölvívó teremben.

Részletek
Újabb siker idegenben

Újabb siker idegenben

2017. szeptember 18. 09:00

Tovább folytatta menetelését a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi Vasutas SK. A még veretlen félegyháziak a 6. fordulóban Soltszentimréről hozták el a három pontot. A gólok sorát Seres János nyitotta, aki szűk félóra alatt kétszer is betalált, sőt Kiss István révén a 39. percre 3-0-ás előny alakult ki. A hazaiak nem adták fel, sikerült egy gólra visszakapaszkodniuk az 51. percre, de a mesterhármasig jutó Seres János eldöntötte a találkozót. 4-2-es győzelmével a Vasutas a negyedik helyre lépett előre a bajnoki táblázaton.

Részletek
Győzelemmel kezdett az Astra

Győzelemmel kezdett az Astra

2017. szeptember 18. 10:00

Magabiztos játékkal 5-2-re nyert a női futsal NB I. nyitófordulójában az Astra Kiskunfélegyházi Bulls szeptember 17-én. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban a zalaegerszegi Göcsej SK-t fogadta az Astra, amely az első félidő hajrájában megszerzett vezetését követően felőrölte ellenfelét a második játékrészben.

Részletek
Elrajtolt az U14-es kézilabda bajnokság

Elrajtolt az U14-es kézilabda bajnokság

2017. szeptember 17. 10:30

Megkezdte szereplését az U14-es fiú kézilabda bajnokság Badó László régiójának „B” csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK korosztályos csapata. Az előző szezonban bajnoki címet szerző félegyházi fiatalok az alapszakasz első körében Bácsbokodon léptek pályára szeptember 16-án. Az együttes tartalékos összeállításban nem tudott meglepetést okozni, az FKSE-Kiskunmajsa ellen 24-6-ra kikapott, míg a házigazda lajosmizsei KIKI SKFT-vel szemben 15-23-ra maradt alul. Fekete Krisztián tanítványai legközelebb szeptember 30-án, Orosházán javíthatnak.

Részletek