Kecskeméti győzelem a III. Félegyházi Pékség Kupán

Kecskeméti győzelem a III. Félegyházi Pékség Kupán

2017. szeptember 17. 12:50

Színvonalas játékot, izgalmas küzdelmet hozott a III. Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupa, amelynek döntőjében a KTE-Duna Aszfalt a BC Temesvárral csapott össze a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, szeptember 16-án. A szünetig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, 40-37-re a kecskemétiek vezettek. A harmadik negyedben tíz pont környékére is nőtt a különbség, de a temesváriak nem adták fel, a negyedik negyedben néhány pontra felzárkóztak, azonban a hajrá a kecskemétieknek sikerült jobban, a torna MVP-jének is megválasztott Wittmann Krisztián vezérletével 85-69-re győztek. A bronzmérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák nyerte, amely 113-81-re megverte a KK Vojvodinát.

Részletek
Hátrányból fordított a KHTK II.

Hátrányból fordított a KHTK II.

2017. szeptember 16. 18:55

Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban. A félegyházi játékosok szeptember 16-án a pont nélkül álló Helvéciai SE otthonában léptek pályára a 6. fordulóban. A hazaiak némi meglepetésre a 7. percben megszerezték a vezetést, de a KHTK II. Valkovics Gábor góljával az első félidő hajrájában kiegyenlített (1-1). A szünetet követően már csak félegyházi gólok születtek, a 75. minutumban Cseh Dániel révén fordított a KHTK II., majd pedig a 83. percben Valkovics Gábor állította be a 3-1-es végeredményt. A KHTK II. kiválóan kezdte a 2017/18-as bajnokságot, négy győzelem és egy döntetlen mellett csupán egyszer szenvedett vereséget.

Részletek
Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

2017. szeptember 17. 12:30

Idei utolsó versenyét tartotta szeptember 16-án a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat. A szezonzáróra 29-en neveztek, az első három helyezett hagyományosan következő évre szóló horgászbérlettel gazdagodott, mellettük díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2017-es versenyszezont szép eredménnyel zárta a Balog Tanya, a legnépszerűbb megmérettetésnek az augusztusi 24 órás horgászat számított.

Részletek
Temesvár – Kecskemét döntő lesz a kosárlabda kupán

Temesvár – Kecskemét döntő lesz a kosárlabda kupán

2017. szeptember 16. 08:30

Az elődöntőkkel kezdődött a III. Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupa a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban szeptember 15-én, pénteken. A négycsapatos torna első napján a BC Temesvár a Naturtex-SZTE-Szedeákkal, míg a KTE-Duna Aszfalt a KK Vojvodinával mérkőzött meg. A temesváriak elsősorban utolsó negyedbeli hajrájuknak köszönhetően 72-61-re legyőzték a szegedieket, a másik ágon a KTE magabiztos játékkal, 105-65-re múlta felül a Vojvodinát. Szeptember 16-án, szombaton 16:30-tól a bronzmérkőzést, 19 órától a finálét bonyolítják le a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Részletek
  Íjászat Erdélyben és a parkerdőben

Íjászat Erdélyben és a parkerdőben

2017. szeptember 15. 09:30

Erdélyben jártak a Turul Koppányok szeptember első hétvégéjén. A Phonix Archery egyesület meghívására az Erdélyi Arad melletti Kisjenőre (Chișineu-Criș) látogattak a Koppány Íjászok. Gyönyörű erdős környezetben, hamisítatlan székely vendéglátás mellett zajlott a verseny. A nagy létszámú versenyen a nyelvi akadályokat is leküzdve jól szerepeltek a Koppányok. Három versenyzővel vettek részt a találkozón, Rácz Nikolász Norbert a 6., Szeibert Imre a 4., Dinnyés Gyula pedig a 2. helyet tudta megszerezni.

Részletek
Listavezetőt vert a Loki

Listavezetőt vert a Loki

2017. szeptember 11. 09:00

Nagy bravúrt bemutatva legyőzte az eddig hibátlan listavezető Orgoványi NKSE csapatát a hazai pályán játszó Kiskunfélegyházi Vasutas SK a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójában. A négy győzelemmel rajtoló vendégek a 33. percben kerültek hátrányba Makai Zoltán 11-esből szerzett gólját követően. Az első félidőben Nagy Attila révén ugyan egyenlítettek az orgoványiak, de a csereként pályára lépő Seres János góljára már nem érkezett vendég válasz, így a félegyháziak itthon tartották mindhárom pontot (2-1). A Loki öt fordulót követően továbbra is veretlen, 10 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban.

Részletek
Kiütéses győzelem Izsákon

Kiütéses győzelem Izsákon

2017. szeptember 10. 19:25

Érvényesítette a papírformát, nem hagyott esélyt a hazai pályán játszó Izsáki Sárfehér SE-nek a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójában. Kadosa Zsolt góljával már a 15. percben előnybe került a KHTK II., a félidő hajrájában pedig Valkovics Gábor is bevette az izsáki kaput (2-0). A fordulás után tovább nőtt a különbség, előbb Kadosa Zsolt érte el második gólját, majd pedig Cseh István is betalált. A hosszabbítás perceiben a kegyelemdöfést Valkovics Gábor adta meg, kialakítva az 5-0-ás végeredményt. A bajnokságot 13 ponttal a Pálmonostora SE vezeti, a Kiskunfélegyházi HTK II. 10 egységgel az 5. pozíciót foglalja el a tabellán.

Részletek
Pontokat hullajtott a KHTK

Pontokat hullajtott a KHTK

2017. szeptember 10. 09:00

Közelebb állt a győzelemhez, de helyzeteit nem tudta kihasználni, így 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK a Bácsalmási PVSE ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójában szeptember 9-én. Palásti Sándor lövésével a KHTK szerzett vezetést, a bácsalmási egyenlítést követően azonban nem született újabb gól.

Részletek
Idei utolsó hazai mérkőzését játszotta a teniszcsapat

Idei utolsó hazai mérkőzését játszotta a teniszcsapat

2017. szeptember 9. 15:35

A nyári szünetet követően szeptember elején indult útjára a labda a férfi tenisz másodosztály „D” csoportjában, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is érdekelt. Tavasszal mindkét hazai mérkőzésüket megnyerték a félegyháziak, ez a sorozat az őszi első fordulóban megszakadt, a TSZSK Gyula 6-3-ra győzött szeptember 2-án. A Fővárosi Vízművek ellen már jobban ment a félegyháziaknak, visszavágtak a tavaszi 5-4-es vereségért és 6-3-ra nyertek szeptember 3-án. Az őszi szezon utolsó hazai találkozóját szeptember 9-én játszotta a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub, a szegedi Agroázis-Sportmánia-SZVTK ellen magabiztos játékkal nyert.

Részletek
Kedvezett az időjárás a strandröplabda bajnokságnak

Kedvezett az időjárás a strandröplabda bajnokságnak

2017. szeptember 9. 15:00

Népszerű rendezvénynek számít a sportbarátok körében az Aranyhomok Kupa strandröplabda verseny, amelynek idei kiírására nyolc csapat nevezett szeptember 9-én. A Félegyházi Termál és Parkfürdő területén párhuzamosan két pályán folyt a játék. A félegyháziak mellett Izsákról, Kecskemétről, Orgoványról és Táborfalváról érkeztek csapatok.

Részletek