Harcos mérkőzésen kecskeméti továbbjutás

Harcos mérkőzésen kecskeméti továbbjutás

2017. augusztus 31. 09:00

A megyei selejtezők utolsó fordulóját rendezték meg a Magyar Kupában, a 3. körben a Kiskunfélegyházi HTK a Kecskeméti LC-t fogadta augusztus 30-án. A vendégek esélyesebbnek számítottak, ennek ellenére a félegyháziak egy percig nem adták fel, Salami góljára Csurka Ádám válaszolt az első félidő hajrájában (1-1). A második játékrészben csupán egy találat esett, de azt a kecskemétiek szerezték, 2-1-es győzelmükkel ők jutottak a Magyar Kupa főtáblájára.

Részletek
Kiszakadt a gólzsák

Kiszakadt a gólzsák

2017. augusztus 28. 09:30

Fölényes győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a megyei III. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas SK. A 3. fordulóban a Jászszentlászlói SE-t látta vendégül augusztus 27-én. Helyzeteit kihasználva 2-0-ás félidőt követően végül 6-0-ra nyert. A Vasutasból Kiss István és Makai Zoltán duplázni tudott, mellettük Fekete Dániel és Kele Martin vette be a jászszentlászlói kaput. Három kört követően a Vasutas továbbra is veretlen, 5 ponttal a bajnokság ötödik helyén áll.

Részletek
Második hely a felkészülési tornán

Második hely a felkészülési tornán

2017. augusztus 27. 16:05

Négycsapatos felnőtt férfi kézilabda felkészülési tornát rendeztek augusztus 26-án Kecelen, amelyen a házigazda Kecel KC mellett a P&P Kiskunfélegyházi HTK, a Dunaújvárosi AC és a Makói KC vett részt. A KHTK a Dunaújvárosi AC ellen 22-26-os vereséggel kezdett, ezt követően a Makói KC-t 23-17-re, a Kecel KC-t 34-24-re múlta felül, amivel az ezüstérmet is megszerezte.

Részletek
Döntetlen Pálmonostorán

Döntetlen Pálmonostorán

2017. augusztus 27. 08:30

Megszakadt a Pálmonostora SE jó sorozata, értékes pontot szerzett idegenben a Kiskunfélegyházi HTK II. augusztus 26-án, a megyei II. osztályú bajnokság 3. fordulójában. A pálmonostoriak két győzelemmel kezdték a szezont és a félegyháziak ellen is előnybe kerültek, azonban Szikora Tamás góljára Tóth Kornél válaszolni tudott. A szünetben 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok. Ezt követően a mérkőzés hajrához érve ismét a pálmonostoriak örülhettek egészen a 88. percig, amikor is Nemes Attila találatával másodszor is kiegyenlítettek a félegyháziak, így sikerült elhozniuk az egyik pontot (2-2).

Részletek
Gólzáporos győzelem

Gólzáporos győzelem

2017. augusztus 27. 12:00

Megszerezte első győzelmét a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2017/18-as szezonjában a Kiskunfélegyházi HTK. Az augusztus 26-i játéknapon a Soltvadkerti TE-t fogadta hazai pályán. A vendégek kerültek előnybe, de a KHTK az első félidő közepére fordított. A második játékrészben az 53. perctől emberhátrányban futballoztak a félegyháziak, ennek ellenére magabiztos, 5-3-as győzelmet arattak.

Részletek
Ezüstérem a junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságról

Ezüstérem a junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságról

2017. augusztus 25. 09:00

Remekül szerepelt az oroszországi junior világbajnokságon (július 31-e és augusztus 6-a között) a kiskunfélegyházi születésű, de a kecskeméti Bácsvíz-KVSC színeiben versenyző Kocsis Marcell. Az ifjú félegyházi reménység elsőéves juniorként utazott Tomszkba. Marci már az első versenynapon a 4×100 méteres vegyes mix gyorsváltó tagjaként (2 fiú, 2 lány) a dobogó második fokára állhatott fel. A többi versenynapon ugyancsak kiválóan teljesített, minden versenyszámában döntőbe jutott, új egyéni csúcsokat úszott. Eredményei: 4×100 méteres mix gyorsváltó: 2. hely, 4×100 méteres felszíni úszás: 4. hely, 50 méteres uszonyos gyors: 6. hely, 200 méteres uszonyos gyors: 8. hely, 100 méteres uszonyos gyors: 9. hely. Felkészítő edző: Juhos Gergely.

Részletek
Feltörekvő bokszegyesület

Feltörekvő bokszegyesület

2017. augusztus 26. 10:55

Egyre nagyobb sikerekre tör a 2017-ben megalapított Hideg László Boksz Egyesület. A klub jelenleg 25-30 versenyzővel működik, korosztálytól függetlenül a legkisebbek az ökölvívás alapjait tanulják meg, míg az idősebbek hobbi szinten önvédelmi oktatáson vesznek részt a Darvas iskolában. A legtehetségesebb bokszolók legutóbb a szegedi nemzetközi pofon partira utaztak el augusztus 19-én. Román, szerb és magyar ökölvívók mérték össze tudásukat, illetve letehették a versenyzői minimál vizsgát.

Részletek
Megúszták a VB-t

Megúszták a VB-t

2017. augusztus 24. 08:30

Öt félegyházi versenyző képviselte városunkat a Budapesten rendezett a Masters Úszó Világbajnokságon. A Kiskun-vízi és Szabadidő Egyesület tagjainak célja a tisztességes helytállás volt, hiszen a megmérettetésen számos Olimpiai, világ- és Európa bajnok vett részt. A rangos eseményen több, mint tízezren vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László, a csapat tagja.

Részletek
A hajrában mentettek pontot

A hajrában mentettek pontot

2017. augusztus 20. 19:20

Második mérkőzését is döntetlennel zárta a Kiskunfélegyházi Vasutas SK a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában. A félegyháziak a vereséggel kezdő Tiszaug KSE-t fogadták hazai pályán augusztus 19-én. Sokat kellett várni az első gólra, az 55. percben Baranyi János révén a tiszaugiak kerültek előnybe (0-1). A hajrában magához ragadta a kezdeményezést a Vasutas, az erőfeszítést siker koronázta, a 84. percben Kele Martinnak sikerült kiegyenlítenie, amivel itthon maradt az egyik pont (1-1).

Részletek