Győzelem és vereség a dupla forduló során

Győzelem és vereség a dupla forduló során

2017. október 15. 15:30

Két nap alatt két mérkőzésen is asztalhoz álltak a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai a férfi NB I. keleti csoportjában. Elsőnek a kecskeméti Univer-Sport első számú csapatát fogadták október 13-án. Az erőviszony és a minőségbeli különbség az asztaloknál is megmutatkozott, a félegyháziak fölényes, 15-3-as győzelmet arattak. Másnap, október 14-én valódi rangadó várt a félegyházi asztaliteniszezőkre, a bajnokaspiráns mezőberényieket látták vendégül. Párosban Erdélyi Szabolcs és dr. Francia Balázs ezúttal nyerni tudott, míg a Korponai Zoltán-Pengő Gábor összetételű duó szoros csatában, 3-2-re alulmaradt. Egyéniben Korponai Zoltán három játékot nyert, Pengő Gábor kétszer, Erdélyi Szabolcs egyszer győzött. A félegyháziak összesen 7 pontot szereztek, a mérkőzést 10-7-re a vendégek nyerték, akik továbbra is százszázalékosak a bajnokságban. A félegyháziak első vereségüket szenvedték el a szezonban.

Részletek
Futsal utánpótlás régiós központtá vált Kiskunfélegyháza

Futsal utánpótlás régiós központtá vált Kiskunfélegyháza

2017. október 13. 16:30

Kiskunfélegyházán és a kistérségében élő fiatal tehetséges leány labdarúgók, futsalosok számára hosszú távon is fejlődési lehetőséget biztosít az Astra HFC női labdarúgó klub. Az utánpótlás felkarolásával régióközpontokat hozott létre az Astra, amelyek egyike Kiskunfélegyházán működik. Az egyesület célja az utánpótlásbázis kibővítése helybeli fiatal tehetséges lányok bevonásával, akiknek 7 éves kortól egészen a felnőtt csapatig játéklehetőséget nyújtanak. A legkisebb korcsoportok (U7, U9) kialakítása a helyi iskolákkal, intézmények bevonásával, segítségével valósul meg. Több intézményben elindult a Bozsik-program, amelynek keretében megismerik a lányok a labdarúgás alapjait.

Részletek
Szinte 100%-os hétvége a félegyházi kosarasoktól

Szinte 100%-os hétvége a félegyházi kosarasoktól

2017. október 12. 15:30

Megkezdte szereplését az FTSI Lány csapata az U 12-es bajnokságban. A lányok a kenguru korosztályt kinőve, iskolai csapataikat elhagyva kerültek össze öt különböző helyről, ahol másfél hónapja edzenek együtt. A korosztály sajátosságainak megfelelő hibákat követtünk el: rengeteg kihagyott ziccer, sok eladott labda, pontatlan védekezés. De azt gondolom erőn felül küzdve mindenki kivette részét a játékból. Ebből a két meccsből is sokat tanultunk - mondta el lapunknak Simon Zoltán edző.

Részletek
Megszerezte első győzelmét a junior fiú kosárcsapat

Megszerezte első győzelmét a junior fiú kosárcsapat

2017. október 13. 11:00

Idénybeli első sikerét aratta a regionális junior bajnokság 2. fordulójában a félegyházi junior fiú csapat október 11-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Ellenfelük a szomszédvári Szentes KK együttese volt. Simon Zoltán vezetőedző tanítványai nagyot küzdve a harmadik negyedben építették ki előnyüket, amit a találkozó végéig megtartottak.

Részletek
Két nemzetközi bajnokkal büszkélkedhet a Félegyházi Thai-Box szakosztály

Két nemzetközi bajnokkal büszkélkedhet a Félegyházi Thai-Box szakosztály

2017. október 10. 09:30

A Félegyházi Térségi Sportiskola Thai Box Szakosztályának versenyzői október 7-én Zalaegerszegen, a WOMAA, WFM, WFL, és ICO Nemzetközi Nyílt Combat Sport Bajnokságon mérettették meg magukat. Az egyesület 17 éves keményöklű harcosa, Szabó Dávid az első menet elejétől irányította a mérkőzést. Az első menet közepén egy nagy horogütéssel rendítette meg szlovák ellenfelét, majd egy hatalmas combrúgással kényszerítette feladásra versenytársát. Szabó Dávid így nemzetközi K1 bajnoki övet vehetett át. A 18 éves Kovács Martin a nemzetközi versenyen 2. helyezést ért el.

Részletek
Magyar bajnoki címet nyert a KHTK ökölvívója

Magyar bajnoki címet nyert a KHTK ökölvívója

2017. október 11. 09:00

A hagyományokhoz híven idén is kiválóan szerepeltek a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának versenyzői. A korosztályos magyar bajnokságok mellett több neves tornán vettek részt. Gondi János szakosztályvezető és Ramocsa Sándor vezetőedző munkáját dicséri, hogy Buza Barbara aranyérmet szerzett Bükkön az országos magyar bajnokság serdülő korcsoportjában, 54 kilogrammban. Ezt megelőzően Kiskunhalason és Kikindán léptek ringbe a KHTK ökölvívói.

Részletek
Dobogós félegyházi birkózók

Dobogós félegyházi birkózók

2017. október 9. 12:00

Szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület versenyzői az elmúlt két hétben. Szécsényi Ádám a dobogó második fokára állhatott a Kecskeméten rendezett szabadfogású diákolimpián, a nehézsúlyúak között.

Részletek
Nyert parti nélkül zártak Makón

Nyert parti nélkül zártak Makón

2017. október 9. 09:00

Makón ültek asztalhoz a Félegyháza-Csongrád játékosai az NB II-es sakk csapatbajnokság Tóth László csoportjának 2. fordulójában október 8-án. A Gyulai SE ellen elért nyitófordulóbeli 5 és fél pontot követően ezúttal kevesebb pont termett az együttes sakkozóinak. Tizenkét partiból egy se végződött félegyházi győzelemmel, ellenben az első kilenc táblán hét döntetlen született, ami 3 és fél pontot eredményezett a sakkozóknak. Két fordulót követően a Félegyháza-Csongrád 9 egységgel a 12. pozícióból várhatja a folytatást.

Részletek
Kezdetét vette a kisiskolás bajnokság

Kezdetét vette a kisiskolás bajnokság

2017. október 8. 18:40

A Kiskunfélegyházi HTK legkisebb kézilabdázói is elkezdték a szezont, az U10-es korosztályú gyermekek a kisiskolás bajnokság Badó László régiójában ragadtak labdát október 8-án. A mérkőzéseket párhuzamosan három helyszínen bonyolították le. Orosháza és Algyő mellett a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont bajnoki fordulónak. Az Árvai Zoltán vezette „KHTK Kisördögök” a Kiskunhalasi UKSC ellen szoros küzdelemben, 14-15-re maradtak alul, míg a Tiszakécske VSE-t 25-2-re megverték.

Részletek
Hosszabbítás okozta a KHTK vesztét

Hosszabbítás okozta a KHTK vesztét

2017. október 8. 18:15

Nem sikerült kilábalnia a hullámvölgyből, újabb vereséget szenvedett a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK, október 8-án az Akasztó FC otthonában maradt alul 1-0-ra a 9. fordulóban. A mérkőzés egyetlen gólját a 91. percben Juhász Tamás szerezte, 1-0-ás vereségével a KHTK visszacsúszott a középmezőnybe és immár négy mérkőzés óta nyeretlen.

Részletek