A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

2017. június 11. 11:00

A hagyományokhoz híven nyár elején rendezték meg a kétszer 4 órás páros versenyt a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban június 10-én. Ezúttal 16 csapat mérte össze horgásztudását. Kiegyenlített versenyre lehetett számítani, a szabályok szerint a páros egyik tagja úszós készséggel, a másik fenekezővel, feeder-rel horgászhatott. A nagy levegőnyomás, a fülledt időjárás nehezítette a horgászatot, a halak nagyrészt vízközben, nehezen fogható helyen mozogtak. A legeredményesebb párosokat és a legnagyobb hal kifogóját ezúttal is díjazták.

Részletek
 60 év után megújul Félegyháza városközpontja – 2 milliárd forintot nyert a város - videóval

60 év után megújul Félegyháza városközpontja – 2 milliárd forintot nyert a város - videóval

2017. június 6. 15:55

Soha nem látott méretű, mintegy 2 milliárd forint összértékű beruházás indul Kiskunfélegyházán, amelynek nyomán gyakorlatilag új arculatot kap a városközpont: megújul a Kossuth utca, a teljes Béke tér, a piac környéke, azon belül a Tejcsarnok, a Szent János tér növényzete, és a Petőfi tér. Új térburkolatok, közvilágítás és növényzet, modern játszóterek fémjelzik majd a Félegyháza megújul nevet viselő projektet. Mindez a Zöld Város kialakítása címen meghirdetett TOP pályázat keretében válhat valóra. A félegyházi projekt koncepcióját a polgármesteri hivatal munkatársai dolgozták ki, a megvalósítást pedig összehangolt lobbimunka segítette, amelyből Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és a Nemzeti Fórum frakció is kivette a részét. Így vált lehetővé, hogy a megvalósítása most – Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével – zöld utat kapott. Az erről szóló kormányhatározat a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezt Csányi József polgármester jelentette be június 6-án, kedden, a Nemzeti Fórum képviselőivel közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol a nyertes pályázatot egy újabb várostörténeti sikernek nevezte.

Részletek
Hétköznapi emberek a kifutón - videóval

Hétköznapi emberek a kifutón - videóval

2017. június 3. 15:00

Nagyot mert álmodni Horváth Ricsi, amikor néhány éve célul tűzte ki saját divatbemutatója megrendezését. A szabó szakmát szerzett kiskunmajsai fiatalember dédelgetett álma most valóra vált, hiszen június 2-án a Művelődési Központban telt ház mellett mutathatta be a keze nyomán elkészült ruhakölteményeket. A ruhák épp oly valóságosak voltak, mint az azokat felvonultató manökenek, akik a hétköznapi életből kerültek a kifutóra.

Részletek
Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

2017. május 27. 15:35

Több mint 270 birkózó lépett szőnyegre a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékversenyen május 27-én a Constantinum Sportcentrumban. A nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezte meg, amely lehetőséget biztosított hazai és határon túli sportolók megmérettetésére.

Részletek
Utcát neveznek el Ficsór Józsefről és Fekete Pálról - videóval

Utcát neveznek el Ficsór Józsefről és Fekete Pálról - videóval

2017. május 25. 18:40

21 napirendi pont között egyebek mellett közterületek elnevezéséről is határozott csütörtökön megtartott, májusi ülésén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A döntés 144 közterületet érint: most kapnak nevet, vagy megváltozik elnevezésük. A döntés okairól és indokairól kérdeztük Csányi József polgármestert.

Részletek
Bepillantás Félegyháza múltjába - videóval

Bepillantás Félegyháza múltjába - videóval

2017. június 8. 08:30

Több, mint ezer érdeklődő fordult meg egy hét alatt a Templomhalomnál, a május végére meghirdetett ásatási nyílt napokon. Az évszázados emlékek között iskolás csoportoknak tartott rendhagyó történelem órát Fekete Beatrix múzeumpedagógus és dr. Knipl István, a Kiskun Múzeum régésze. A hét folyamán munkahelyi közösségek, családok is felkeresték az ásatást, hogy bepillantást nyerjenek a régészek munkájába és őseink temetkezési kultúrájába.

Részletek
Méz és Meggyfesztivál Szankon

Méz és Meggyfesztivál Szankon

2017. május 25. 07:30

Június 23-án és 24-én rendezik meg Szankon, a Bányászparkban az immár hagyománnyá vált Méz- és Meggyfesztivált. Az esemény csúcspontja az esti Meggykirálynő megválasztása. A két nap műsorvezetői, Király Tamás, Mára Krisztián és Pordán Petra garantáltan jó hangulatot teremtenek a kétnapos fesztiválon. Közreműködnek többek között: Szikora Róbert és az R-GO gidák, Kasza Tibi, Kis Grofo, DJ Lennard, Aradszky László, Sipos F. Tamás, Vastag Csaba, DJ Náksi. További információ a www.mezesmeggy.hu oldalon található.

Részletek
Új, fontos eszközt kapott a kórház - videóval

Új, fontos eszközt kapott a kórház - videóval

2017. május 23. 12:40

Új vérnyomásmérő monitorral vizsgálhatják ezentúl a legkisebbeket a kiskunfélegyházi kórház gyermekgyógyászati szakrendelésének orvosai, ápolói. A mindennapi diagnosztizáláshoz szükséges eszközt a K&H Private banking igazgatósága ajánlotta fel, akik már nyolcadik alkalommal csatlakoztak a K&H gyógyvarázs programhoz, így segítve a gyermekek mihamarabbi gyógyulását. Az új gyógyászati eszközt május 23-án adták át a kórházban.

Részletek
Hálával, könnyel és áldással - Videóval

Hálával, könnyel és áldással - Videóval

2017. május 22. 19:00

Egy félegyházi származású piarista szerzetes ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját május 21-én a Szent István Templomban. A Nagykanizsán szolgáló Dósai Attila, aki életét a tanításnak, a fiatalok keresztény szemléletű nevelésének szenteli, egykori tanárai, családja, barátai, és hívei körében személyes emlékezésekkel, hálával, könnyel és áldással köszönte meg mindazt, melyek szolgálatában végig segítették.

Részletek
Bronzérmes a női futsalcsapat - videóval

Bronzérmes a női futsalcsapat - videóval

2017. május 22. 12:05

Izgalmas véghajrában a harmadik helyet kaparintotta meg a női futsal NB I-es bajnokságban az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC. A szezonzáró mérkőzésen az Astra az aranyérmes Hajdúböszörményt fogadta a Kész Arénában május 21-én. Számtalan helyzetet és magas színvonalú mérkőzést láthatott a publikum. 3-3-as félidőt követően a helyzeteit jobban kihasználó Hajdúböszörményi TE 6-3-ra győzött, amivel eldőlt, hogy a bajnokság második helyén a Szekszárd FC végzett. Az Astra a Szekszárddal azonos pontot szerzett a rájátszásban, de a szekszárdiak az alapszakasz során többször nyertek, ami nekik kedvezett.

Részletek