Oldalkocsis motorral száguldani élvezet! - videóval

Oldalkocsis motorral száguldani élvezet! - videóval

2017. július 27. 13:00

- Nagyon jó volt ez a motorozás! Bár az én motorom menne ilyen gyorsan. Így fogalmazott Erzsike néni miután visszaérkezett a félegyházi „szelíd oldalkocsis motorosok" sétajáratával a Csanyi úti idősek otthonába. A 98 éves Kati néni büszkén és fiatalosan ült be az oldalkocsiba, és nagyon hálás volt a félegyházi motorosoknak ezért az élményért. Az oldalkocsisok nemzetközi találkozójuk megrendezése előtt idén úgy döntöttek, hogy a Csanyi úti és a Nádasdy utcai szociális otthon lakóit ajándékozzák meg a motorozás örömével. Az idős emberek hálával fogadták kezdeményezésüket.

Részletek
Újabb öt évig Csernus Krisztina vezeti az óvodát - videóval

Újabb öt évig Csernus Krisztina vezeti az óvodát - videóval

2017. június 30. 07:30

Szenvedélyes vitáktól sem volt mentes a nyári közigazgatási szünetet megelőző utolsó képviselő-testületi ülés Félegyházán. A városatyák összesen 21 napirendi pontot tárgyaltak meg, közöttük határoztak a sportorvosi ellátás bővítéséről, a pályázatból megvalósítandó elektromos töltőállomásokról, továbbá az önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programjának felülvizsgálatáról.

Részletek
Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

Szelfik és betyárok költöztek a Kiskun Múzeumba - videóval

2017. június 24. 23:23

Színes és érdekes programokkal várták június utolsó hétvégéjén a látogatókat a Kiskun Múzeumba. A Múzeumok Éjszakáján a szabadtéri programok és koncertek mellett átadták a megszépült szélmalmot, valamint eredményt hirdettek és megnyitották az „Önarckép és szelfi” kiállítást. A börtönmúzeumban a hagyományos lámpás tárlatvezetés mellett a múlt emlékei, büntettei is megelevenedtek a betyárok jóvoltából.

Részletek
Vidám napjuk volt szombaton a Békás városrész lakóinak - videóval

Vidám napjuk volt szombaton a Békás városrész lakóinak - videóval

2017. június 19. 07:30

Második alkalommal rendezte meg a Tréfás Békás Forgatagot Balla László alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője június 17-én, a Bajcsy iskola udvarán. A vidám, szórakoztató programban felléptek a város óvodás és iskolás csoportjai, a Félegyházi Népdalkör, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, az Art Kingdom Tánccsoport és Varga Katica énekes. Volt élménypark, pónifogat, arcfestés, csillámtetoválás is. Emellett Horváth Richárd divatbemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, de a birkózók és az ökölvívók is bemutatóval voltak jelen. Este a Betli Duó adott koncertet.

Részletek
A japánok nagyra értékelik a dózsások iskolaszépítő munkáját - videóval

A japánok nagyra értékelik a dózsások iskolaszépítő munkáját - videóval

2017. június 15. 17:30

Magyarországon elsőként és egyedüliként a Dózsa György Általános Iskola csatlakozott az elmúlt évben az 5S japán módszerhez. A legelső alkalommal a japán vendégekkel közösen megépítették a futópályát, lefestették a kerítést, szépítették környezetüket. A diákok szüleikkel és pedagógusaikkal közösen az idén is rászántak egy napot környezetük, játékszereik felújítására. Június 13-án, a módszert kezdeményező japán képviselők látogattak el az iskolába. Elégedetten nyugtázták a diákok munkáját, hogy megőrizték a rendet, tisztaságot és gondot fordítottak környezetük megújítására. Az AOTS nevében Vajna István elnök hozott egy videoanyagot is, amely az első mozzanatokat összegzi, valamint átadott egy 80 ezer forintos adományt, amelyet iskolafejlesztésre fordíthatnak. Bejelentette, hogy jövőre ismét érkezik egy japán küldöttség az iskolába, és közös megújítást valósítanak meg.

Részletek
A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

2017. június 11. 11:00

A hagyományokhoz híven nyár elején rendezték meg a kétszer 4 órás páros versenyt a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban június 10-én. Ezúttal 16 csapat mérte össze horgásztudását. Kiegyenlített versenyre lehetett számítani, a szabályok szerint a páros egyik tagja úszós készséggel, a másik fenekezővel, feeder-rel horgászhatott. A nagy levegőnyomás, a fülledt időjárás nehezítette a horgászatot, a halak nagyrészt vízközben, nehezen fogható helyen mozogtak. A legeredményesebb párosokat és a legnagyobb hal kifogóját ezúttal is díjazták.

Részletek
 60 év után megújul Félegyháza városközpontja – 2 milliárd forintot nyert a város - videóval

60 év után megújul Félegyháza városközpontja – 2 milliárd forintot nyert a város - videóval

2017. június 6. 15:55

Soha nem látott méretű, mintegy 2 milliárd forint összértékű beruházás indul Kiskunfélegyházán, amelynek nyomán gyakorlatilag új arculatot kap a városközpont: megújul a Kossuth utca, a teljes Béke tér, a piac környéke, azon belül a Tejcsarnok, a Szent János tér növényzete, és a Petőfi tér. Új térburkolatok, közvilágítás és növényzet, modern játszóterek fémjelzik majd a Félegyháza megújul nevet viselő projektet. Mindez a Zöld Város kialakítása címen meghirdetett TOP pályázat keretében válhat valóra. A félegyházi projekt koncepcióját a polgármesteri hivatal munkatársai dolgozták ki, a megvalósítást pedig összehangolt lobbimunka segítette, amelyből Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és a Nemzeti Fórum frakció is kivette a részét. Így vált lehetővé, hogy a megvalósítása most – Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével – zöld utat kapott. Az erről szóló kormányhatározat a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezt Csányi József polgármester jelentette be június 6-án, kedden, a Nemzeti Fórum képviselőivel közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol a nyertes pályázatot egy újabb várostörténeti sikernek nevezte.

Részletek
Hétköznapi emberek a kifutón - videóval

Hétköznapi emberek a kifutón - videóval

2017. június 3. 15:00

Nagyot mert álmodni Horváth Ricsi, amikor néhány éve célul tűzte ki saját divatbemutatója megrendezését. A szabó szakmát szerzett kiskunmajsai fiatalember dédelgetett álma most valóra vált, hiszen június 2-án a Művelődési Központban telt ház mellett mutathatta be a keze nyomán elkészült ruhakölteményeket. A ruhák épp oly valóságosak voltak, mint az azokat felvonultató manökenek, akik a hétköznapi életből kerültek a kifutóra.

Részletek
Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

2017. május 27. 15:35

Több mint 270 birkózó lépett szőnyegre a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékversenyen május 27-én a Constantinum Sportcentrumban. A nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezte meg, amely lehetőséget biztosított hazai és határon túli sportolók megmérettetésére.

Részletek