Megszűnik a Viziközmű Társulat - Ülésezett a képviselő-testület

Megszűnik a Viziközmű Társulat - Ülésezett a képviselő-testület

2017. szeptember 1. 08:00

Kiss Kálmán, a Kiskunfélegyházi Viziközmű Társulat elnöke a maga, a társulat tisztségviselői és küldöttei nevében köszönetet mondott a csatorna beruházás három ütemében tapasztalt együttműködésért az önkormányzatnak, a képviselő-testületnek és a hivatal szakembereinek abból az alkalomból, hogy a városatyák elfogadták a társulat megszűnéséről szóló előterjesztést. Ez egyike volt annak a 23 napirendi pontnak, amelyről az augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen döntöttek a félegyházi képviselők.

Részletek
Tűzzsonglőr bemutató a Félegyházi Napokon

Tűzzsonglőr bemutató a Félegyházi Napokon

2017. augusztus 19. 21:35

A PHLOX Tűzzsonglőrök bemutatója volt látható a Béke térről augusztus 20-a előestéjén. Hitvallásuk szerint "A tűz örök rejtelem és jóleső melegség. Aki a tüzet nézi, annak a lelke megcsöndesül; valami édes félálom szállja meg – édes félálom: nyugodalom." Részletek a programból.

Részletek
Kenyérszentelés Haleszban

Kenyérszentelés Haleszban

2017. augusztus 19. 17:00

Haleszban is megemlékeztek államalapító királyunk, Szent István királyunk történelmi tetteinek jelentőségéről. Az ünnephez kapcsolódóan kenyérszenteléssel tisztelegtek a földművesek fáradságos munkájáról, amelynek köszönhetően asztalunkra kerül a mindennapi kenyér.

Részletek
Távol a világtól, közel Istenhez - videóval

Távol a világtól, közel Istenhez - videóval

2017. augusztus 13. 16:00

Huszonhat éve rendeznek hitéleti tábort augusztus első és második vasárnapja között fiataloknak a bugaci Hittanyán, ahol távol a világtól sokkal inkább előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, és a hit. Az idejáró gyerekek nagy része már évek óta visszajár, hiszen a tábor igazi feltöltődést nyújt nekik.

Részletek
Easy rider, öcsém!

Easy rider, öcsém!

2017. augusztus 12. 17:00

A klasszikussá vált mondás is alátámasztja azt a kaszkadőrsow-t, amelyet a sportcsarnok parkolójában láthattak. A félegyházi közönség ismét részese lehetett az oldalkocsis-motoros kaszkadőrök jó hangulatú produkciójának. Sárói-Szabó István autószerelőként keresi a kenyerét, Meszes Ferenc katona. A hétköznapokban. Szabadidejükben azonban – ha csak tehetik – bukósisakot húznak, és motoros szenvedélyüknek hódolnak. „Művésznevükön” ők a félegyházi IZS-TEAM, hűséges társuk pedig egy 42 esztendős oldalkocsis Izs Planéta. 

Részletek
Motoros felvonulás a Kossuth utcán

Motoros felvonulás a Kossuth utcán

2017. augusztus 12. 16:45

Európa legkülönlegesebb oldalkocsis motorjai és katonai járművei vonultak fel Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcán. Mint megtudtuk, Amerikából, Miami-ból is érkezett vendég a találkozóra. Ő is feltűnt a sok, érdekesebbnél érdekesebb járgányok között.

Részletek