Tűzzsonglőr bemutató a Félegyházi Napokon

Tűzzsonglőr bemutató a Félegyházi Napokon

2017. augusztus 19. 21:35

A PHLOX Tűzzsonglőrök bemutatója volt látható a Béke térről augusztus 20-a előestéjén. Hitvallásuk szerint "A tűz örök rejtelem és jóleső melegség. Aki a tüzet nézi, annak a lelke megcsöndesül; valami édes félálom szállja meg – édes félálom: nyugodalom." Részletek a programból.

Részletek
Kenyérszentelés Haleszban

Kenyérszentelés Haleszban

2017. augusztus 19. 17:00

Haleszban is megemlékeztek államalapító királyunk, Szent István királyunk történelmi tetteinek jelentőségéről. Az ünnephez kapcsolódóan kenyérszenteléssel tisztelegtek a földművesek fáradságos munkájáról, amelynek köszönhetően asztalunkra kerül a mindennapi kenyér.

Részletek
Távol a világtól, közel Istenhez - videóval

Távol a világtól, közel Istenhez - videóval

2017. augusztus 13. 16:00

Huszonhat éve rendeznek hitéleti tábort augusztus első és második vasárnapja között fiataloknak a bugaci Hittanyán, ahol távol a világtól sokkal inkább előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok, és a hit. Az idejáró gyerekek nagy része már évek óta visszajár, hiszen a tábor igazi feltöltődést nyújt nekik.

Részletek
Easy rider, öcsém!

Easy rider, öcsém!

2017. augusztus 12. 17:00

A klasszikussá vált mondás is alátámasztja azt a kaszkadőrsow-t, amelyet a sportcsarnok parkolójában láthattak. A félegyházi közönség ismét részese lehetett az oldalkocsis-motoros kaszkadőrök jó hangulatú produkciójának. Sárói-Szabó István autószerelőként keresi a kenyerét, Meszes Ferenc katona. A hétköznapokban. Szabadidejükben azonban – ha csak tehetik – bukósisakot húznak, és motoros szenvedélyüknek hódolnak. „Művésznevükön” ők a félegyházi IZS-TEAM, hűséges társuk pedig egy 42 esztendős oldalkocsis Izs Planéta. 

Részletek
Motoros felvonulás a Kossuth utcán

Motoros felvonulás a Kossuth utcán

2017. augusztus 12. 16:45

Európa legkülönlegesebb oldalkocsis motorjai és katonai járművei vonultak fel Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcán. Mint megtudtuk, Amerikából, Miami-ból is érkezett vendég a találkozóra. Ő is feltűnt a sok, érdekesebbnél érdekesebb járgányok között.

Részletek
Elkezdődött a motoros fesztivál

Elkezdődött a motoros fesztivál

2017. augusztus 10. 17:50

Negyedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a Nemzetközi Oldalkocsis Motoros Találkozót. Idén első ízben katonai motoros hagyományőrző kiállítással is készülnek a szervezők. Az első nap elmaradhatatlan koncertje is elkezdődött, a színpadon az Alma együttes szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. Pillanatképek és beszámoló a helyszínről. Kísérjék figyelemmel az első nap eseményeit a www.felegyhazikozlony.eu honlapon, vagy a Félegyházi Közlöny Facebook-oldalán!

Részletek
Forróság nehezítette a 24 órás horgászatot - videóval

Forróság nehezítette a 24 órás horgászatot - videóval

2017. augusztus 6. 18:00

Alaposan fel kellett készülniük a versenyzőknek a Balog Tanya 24 órás horgászversenyére, amit augusztus 5-e és 6-a között immár 6. alkalommal rendeztek meg. A hőségben 12 csapat (3+ 1 fős) mérte össze tudását, érkeztek horgászok Szentesről, Csongrádról és Paksról is. A győztes csapat pénzjutalom mellett vándorkupát kapott a szervezőktől, a dobogósok mellett díjazták a legnagyobb hal kifogóját.

Részletek
Kunfakó felvonulás a Kossuth utcán

Kunfakó felvonulás a Kossuth utcán

2017. augusztus 4. 16:00

A Kunfakó Ünnep kapcsán több mint 40 ló vonult fel Kiskunfélegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcán. A középtermetű, rendkívül kitartó és jól lovagolható fajta szépségében gyönyörködhettek az élő közvetítés által. Aki pedig többet szeretne megtudni az állatokról és tenyésztésükről, az látogassa meg a rendezvényt szombaton a parkerdőben! 10 és 13 között Eördögh András lótenyésztő, Hekker Walter hippológus, Györffy - Villám András lovasszakértő, Gőblyös István lókiképző, lovasedző és Csikós Bálint nyeregkészítő előadása után 16 órától a 2017 évi Kunfakó Viadalra kerül sor.

Részletek
Félegyháza örökre magáénak tudja Petőfit

Félegyháza örökre magáénak tudja Petőfit

2017. augusztus 1. 12:45

A költőre emlékezünk, aki talán itt született, talán nem. De, hogy ennek a városnak a porát taposta Kisgyermek korában, ahhoz nem fér kétség. Innen indult „nádparipán lovagolva”, s vált a legnagyobb magyar költővé. A mai napon halálára emlékezünk, mely legalább annyira titokzatos, mint születése – fogalmazott Rosta Ferenc alpolgármester, amikor a Petőfi Sándor halálának 168. évfordulójára emlékezőket köszöntötte július 31-én.

Részletek