A szeretetben nincs félelem - videóval

A szeretetben nincs félelem - videóval

2016. december 18. 17:30

A félelemnek, a szorongásnak, az aggodalomnak az ellenszere az, ha valaki találkozik az igazi, teljes és mindent átható szeretettel – mondta adventi köszöntőjében Hatvani Zsófia református lelkész. Beszéde után Csányi József polgármesterrel közösen meggyújtották a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. A Padkaporos Táncegyüttes betlehemes játékot mutatott be az ünnepen. A gyertyagyújtást követően került sor a Mézeskalács meseváros „édes alkotásainak” tombolasorsolására.

Részletek
A kórház támogatásáról is döntött a képviselő-testület - videóval

A kórház támogatásáról is döntött a képviselő-testület - videóval

2016. december 16. 13:00

Harminc napirendi pontot tárgyalt meg az esztendő utolsó testületi ülésén a félegyházi képviselő-testület. Egyebek mellett arról döntöttek a városatyák, hogy 2017-re felvállalja a sportorvosi feladatok teljes költségét a város, és megbízást köt egy szentesi egészségügyi szolgáltatóval annak érdekében, hogy a több ezer félegyházi fiatalnak ne kelljen évente több alkalommal más városokba utaznia a vizsgálatra.

Részletek
Futsalparádé Kiskunfélegyházán

Futsalparádé Kiskunfélegyházán

2016. december 8. 12:00

A kiskunfélegyházi futsalosok számára korán jött a Jézuska, hiszen a sportág lassan már hagyományosnak nevezhető karácsonyi fesztiválját rendezték meg december 3-án és 4-én Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A részletekről Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere beszélt a Digi Sport december 7-i, Reggeli Start című műsorában.

Részletek
Hajdúböszörményre került a Karácsonyi Kupa - videóval

Hajdúböszörményre került a Karácsonyi Kupa - videóval

2016. december 5. 15:15

Női NB I-es rangadóval zárult a Karácsonyi Kupa, amelynek döntőjében a házigazda Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a veretlen és listavezető Hajdúböszörményi TE-t fogadta december 4-én a Kész Arénában. A finálé taktikus játékot hozott, egyik csapat sem kockáztatott. A vezetést az Astra szerezte meg, de Halászi Kinga korai góljára Benkő Mónika válaszolt (1-1). A mérkőzés hajrájában mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent Pádár Anita jó ütemben érkezett és néhány másodperccel a vége előtt eldöntötte a Karácsonyi Kupa, valamint a három pont sorsát (1-2). A négycsapatos futsal torna bronzmérkőzését a Debreceni Egyetemi AC nyerte, 8-4-re legyőzte az Airnergy FC-t.

Részletek
Helyére tolták a csernobili óriásszarkofágot

Helyére tolták a csernobili óriásszarkofágot

2016. december 1. 15:20

Rátolták a két hete elkészült acélszarkofágot a harminc éve megsérült csernobili atomreaktorra. A világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége által sújtott Négyes Reaktor számára épített gigantikus mozgatható kupola csaknem 500 milliárd forintba került, és olyan paraméterekkel rendelkezik, mint egy klasszikus csatahajó: 36 ezer tonnát nyom, 110 méter hosszú, 257 méter széles, 105 méter magas. A szarkofágot nagy ünnepély kíséretében tolták rá a régi, 1986 április 26-án sérült szarkofágra.

Részletek
Hiszünk abban, hogy szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - videóval

Hiszünk abban, hogy szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - videóval

2016. november 26. 18:45

- Már a vallások kialakulása előtt észrevették az emberek, hogy pozitív gondolataikkal, gondolatik erejével befolyásolhatják, javíthatják életünket. Életben maradási esélyeink a hit által jelentősen megnövekedhetnek. Mi is hiszünk a közösség erejében, hiszünk abban, hogy a gyönyörűen megvilágított karácsonyfán és fényárban úszó tereinken kívül szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - mondta köszöntőjében Csányi József polgármester, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát november 26-án.

Részletek
Príma félegyháziak - videóval

Príma félegyháziak - videóval

2016. november 26. 11:30

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület kapta a legtöbb közönségszavazatot idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjért folyó versenyben. Az Év Vendéglátó Vállalkozója Erkiné Rózsa Márta, a kiskunfélegyházi Rózsakert Vendéglő tulajdonos-üzletvezetője lett. A díjakat november 25-én, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában megrendezett gálaesten, a Megyei Príma Díjakkal együtt.

Részletek
Félegyházára látogat Mozart - videóval

Félegyházára látogat Mozart - videóval

2016. december 18. 14:00

Rákász Gergely orgonaművész ad koncertet december 29-én, csütörtökön 17 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. A hangversenyen megelevenedik az idén 260 éve született Mozart vidám, szertelen, és zseniális világa. Vendégek lesznek még a műsorban a nagy kortárs Beethoven, a szintén évfordulós Liszt Ferenc, és Bach, aki Mozart szerint az egyetlen, akitől végre lehet tanulni valamit.

Részletek