Hajdúböszörményre került a Karácsonyi Kupa - videóval

Hajdúböszörményre került a Karácsonyi Kupa - videóval

2016. december 5. 15:15

Női NB I-es rangadóval zárult a Karácsonyi Kupa, amelynek döntőjében a házigazda Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a veretlen és listavezető Hajdúböszörményi TE-t fogadta december 4-én a Kész Arénában. A finálé taktikus játékot hozott, egyik csapat sem kockáztatott. A vezetést az Astra szerezte meg, de Halászi Kinga korai góljára Benkő Mónika válaszolt (1-1). A mérkőzés hajrájában mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, mikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent Pádár Anita jó ütemben érkezett és néhány másodperccel a vége előtt eldöntötte a Karácsonyi Kupa, valamint a három pont sorsát (1-2). A négycsapatos futsal torna bronzmérkőzését a Debreceni Egyetemi AC nyerte, 8-4-re legyőzte az Airnergy FC-t.

Részletek
Helyére tolták a csernobili óriásszarkofágot

Helyére tolták a csernobili óriásszarkofágot

2016. december 1. 15:20

Rátolták a két hete elkészült acélszarkofágot a harminc éve megsérült csernobili atomreaktorra. A világ eddigi legsúlyosabb nukleáris szerencsétlensége által sújtott Négyes Reaktor számára épített gigantikus mozgatható kupola csaknem 500 milliárd forintba került, és olyan paraméterekkel rendelkezik, mint egy klasszikus csatahajó: 36 ezer tonnát nyom, 110 méter hosszú, 257 méter széles, 105 méter magas. A szarkofágot nagy ünnepély kíséretében tolták rá a régi, 1986 április 26-án sérült szarkofágra.

Részletek
Hiszünk abban, hogy szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - videóval

Hiszünk abban, hogy szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - videóval

2016. november 26. 18:45

- Már a vallások kialakulása előtt észrevették az emberek, hogy pozitív gondolataikkal, gondolatik erejével befolyásolhatják, javíthatják életünket. Életben maradási esélyeink a hit által jelentősen megnövekedhetnek. Mi is hiszünk a közösség erejében, hiszünk abban, hogy a gyönyörűen megvilágított karácsonyfán és fényárban úszó tereinken kívül szívünkben is kigyúlnak az ünnepi fények - mondta köszöntőjében Csányi József polgármester, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát november 26-án.

Részletek
Príma félegyháziak - videóval

Príma félegyháziak - videóval

2016. november 26. 11:30

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület kapta a legtöbb közönségszavazatot idén a Bács-Kiskun megyei Príma Díjért folyó versenyben. Az Év Vendéglátó Vállalkozója Erkiné Rózsa Márta, a kiskunfélegyházi Rózsakert Vendéglő tulajdonos-üzletvezetője lett. A díjakat november 25-én, pénteken este adták át a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában megrendezett gálaesten, a Megyei Príma Díjakkal együtt.

Részletek
Félegyházára látogat Mozart - videóval

Félegyházára látogat Mozart - videóval

2016. december 18. 14:00

Rákász Gergely orgonaművész ad koncertet december 29-én, csütörtökön 17 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. A hangversenyen megelevenedik az idén 260 éve született Mozart vidám, szertelen, és zseniális világa. Vendégek lesznek még a műsorban a nagy kortárs Beethoven, a szintén évfordulós Liszt Ferenc, és Bach, aki Mozart szerint az egyetlen, akitől végre lehet tanulni valamit.

Részletek
Megújult játékbirodalom várta a Babóca csoportot a Darvas téri óvodában - videóval

Megújult játékbirodalom várta a Babóca csoportot a Darvas téri óvodában - videóval

2016. november 24. 09:30

Az őszi szünet után, visszatérve az óvodába, meglepő élmény fogadta a Darvas téri Százszorszép Óvoda Babóca csoportját. Csoportszobájuk frissen festve, új burkolattal, székekkel és asztalokkal, ráadásul egy játszó-galériával várta őket. Az apróságok és az óvoda vezetése november 23-án örömteli játékkal, énekkel köszönte meg a szülőknek, az önkormányzatnak, hogy megújult, szép környezetben tölthetik mindennapjaikat. A csoportszoba ünnepélyes átadásakor Félegyháza testvértelepülésének, Braunfelsnek is megköszönték a berendezési tárgyakat, az új „bábszínházukat”.

Részletek
Kecskemét nyerte a derbit - videóval

Kecskemét nyerte a derbit - videóval

2016. november 20. 09:30

Vérbeli rangadóval zárult a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A bajnoki címvédő Kiskunfélegyházi HTK a szomszédvári rivális Kecskeméti LC-t fogadta november 19-én. A várakozásnak megfelelően kiélezett csata alakult ki. Az első félidőben a jobban játszó Kecskemét kétgólos előnyre tett szert (1-3). A második játékrészben hiába dolgozott ki több helyzetet a KHTK, nem sikerült kiegyenlítenie.

Részletek