Képviselők munkában – A Békás kúttól a ravatalozóig - videóval

Képviselők munkában – A Békás kúttól a ravatalozóig - videóval

2016. október 5. 11:30

Végtelen büszkeséggel mutatja, s közben a jó gazda gondosságával minden apró részletre kiterjedően ellenőrzi is körzete új büszkeségét, a nemrégiben átadott Békás kutat Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet képviselője. Nem tagadja: aggódik a rongálók, felelőtlen erőfitogtatók miatt. Ezért is örül az új közterület–használatról szóló rendeletnek, ami a korábbi gyakorlatnál szigorúbb, következetes fellépést tesz lehetővé a közterületek védelmében.

Részletek
Szavazzunk a félegyházi Richter ARANYANYU jelöltre! - videóval

Szavazzunk a félegyházi Richter ARANYANYU jelöltre! - videóval

2016. október 17. 07:30

A félegyháziak idén tavasszal már megmutatták aktivitásuk erejét, amikor a Richter Egészségváros rendezvénysorozat 49. helyszíneként – a nagy érdeklődésnek és részvételi aránynak köszönhetően –több mint 6 millió forintos adományt vehetett át a városi kórház a Richter Egészségváros szervezőitől. Most ismét itt a lehetőség, hogy az összefogás erejével mondjunk köszönetet. Nem kell mást tenni, mint szavazni Garai Erzsébetre, a kiskunfélegyházi Richter Aranyanyu jelöltre!

Részletek
Romos ház helyett pihenőpark a Horváth Zoltán utcában - videóval

Romos ház helyett pihenőpark a Horváth Zoltán utcában - videóval

2016. október 6. 08:00

– A 3-as számú választókörzet életében nagyon fontos állomás volt, hogy a Horváth Zoltán utcában átadhattuk a pihenőparkot. Évtizedek óta húzódó problémát oldottunk meg akkor, amikor az önkormányzat megvásárolta, majd lebontotta azt a romos ingatlant, amelyet az utóbbi időben már csak patkányfészekként emlegettek a környékbeliek. A bontás után egybefüggő tér alakult ki a Horváth Zoltán és a Dózsa György utca között. Ezt parkosítottuk, kerékpárutat, járdákat és parkolókat is építettünk – mondta a pihenőpark átadásakor Gyenes Attila önkormányzati képviselő.

Részletek
A megye nagyobb városai között Félegyházán voltak a legaktívabbak a szavazók - videóval

A megye nagyobb városai között Félegyházán voltak a legaktívabbak a szavazók - videóval

2016. október 2. 23:05

Kiskunfélegyházán a népszavazás napján mind a 31 szavazókör időben nyitott és várta a voksolókat 19 óráig. A szavazási hajlandóság is nagy volt. A 24.691 választásra jogosultnak 46,89 százaléka járult az urnák elé. Az összesítés végeredményéből kiderült, hogy 10.773-an ( 98,58 százalék) szavaztak nemmel, 155-en igennel (1,42 százalék), valamint 641 (5,54 százalék) érvénytelen szavazat volt. Ezzel az eredménnyel Bács-Kiskun megye nagyobb városai között Kiskunfélegyházán voltak a legaktívabbak a szavazók, itt jelentek meg a legnagyobb arányban leadni voksukat – tájékoztatta lapunkat dr. Faragó Zsolt. A város jegyzője azt is elmondta, hogy egyetlen panasz érkezett a választási bizottsághoz a nap folyamán. Egy hölgy nem rendelkezett a voksoláshoz szükséges iratokkal, és kifogásolta, hogy így nem szavazhat. Problémáját megoldották és pótolták a hiányzó okmányokat. A szavazatszámlálás végeztével dr. Faragó Zsolt megköszönte mindenkinek a munkáját, akik közreműködtek a népszavazás gyors és zökkenőmentes lebonyolításában.

Részletek
Hibátlanok maradtak - videóval

Hibátlanok maradtak - videóval

2016. október 3. 10:15

A vártnál nehezebb találkozón szerezte meg a győzelmet hazai pályán a P&P Kiskunfélegyházi HTK az NB II-es felnőtt férfi kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának 3. fordulójában október 2-án. Az esélyesebb félegyháziak szoros első félidőt követően a második játékrészben döntötték el a mérkőzést. Támadásban feljavulva magabiztos, 32-21-es győzelmet arattak a Kondorosi KK felett a Kész Arénában. A bajnokságot a három győzelemmel rajtoló P&P KHTK és a Kunszentmárton KSK vezeti 6-6 ponttal.

Részletek
Élettel telik meg a szépülő Kossuth utca - videóval

Élettel telik meg a szépülő Kossuth utca - videóval

2016. szeptember 27. 07:30

– A félegyháziak nagy örömére új arculatot kapott a Kossuth utca egy jelentős szakasza. Az átépítés minőségi változást hozott, amivel régi adósságát törlesztette az önkormányzat – mondta el Szamosi Endre, a körzet képviselője, aki félegyházi születésű elkötelezett lokálpatriótaként már öt évvel ezelőtt kezdeményezte a nagy gyalogosforgalmat bonyolító, rossz minőségű Kossuth utcai járdák és bukkanók felújítását, és terve mellett eltántoríthatatlanul kitartott.

Részletek
Kulisszatitkok a Ben Hur forgatásáról

Kulisszatitkok a Ben Hur forgatásáról

2016. szeptember 25. 09:30

Augusztus óta vetítik a mozikban a Ben Hurt, amit Timur Bekmambetov álmodott és forgatott újra. A filmet sok kritika érte, ám ez független a bugaci lovasok teljesítményétől, akik kaszkadőrként sokszor az életüket kockáztatták egy-egy jelenetben. A forgatásról a bugaci családi napon meséltek az érdeklődőknek.

Részletek