Képviselők munkában – Aszfaltozás, közvilágítás-fejlesztés - videóval

Képviselők munkában – Aszfaltozás, közvilágítás-fejlesztés - videóval

2017. március 24. 07:30

Számos meghatározó, városi jelentőségű változás történt a közelmúltban, a 9-es választókörzetben. Felújították a strand épületét, átadták a kórház új szárnyát, mi több: a sportcsarnok terheitől is megszabadult Félegyháza. Mindez jelentős előrelépést hozott mindannyiunk életkörülményeiben, és új alapokra helyezte a következő esztendők kilátásait is – emlékeztetett elöljáróban dr. Kiss Ákos Csaba körzeti képviselő, amikor a térségben megvalósult eredmények és az idénre tervezett beruházások összefoglalására kértük.

Részletek
Csontos Piroska már a világbajnokságra készül - videóval

Csontos Piroska már a világbajnokságra készül - videóval

2017. március 24. 11:30

A riói paralimpián elért szép eredmények után, érmekkel tért haza a prágai INAS fedett pályás Európa-bajnokságról Csontos Piroska. A 4x400-as váltóban világcsúcsot futott aranyérmes társaival, 200 méteren pedig az ezüstérmet szerezte meg. A félegyházi paraatléta még igazán meg sem ünnepelhette a sikert, máris megkezdődtek az újabb edzések. Piró edzőjével, Kornokovics Györgyivel megkezdte a felkészülést a Londonban rendezendő júliusi IPC világbajnokságra. Az atléta és edzője érmes reményekkel vág neki a világversenynek. Piroska ismét 200 és 400 méteren áll rajthoz, de arra is felkészülnek, hogy távolugrásban is megmérettesse magát. 

Részletek
Átadták a felújított községházát Kunszálláson - videóval

Átadták a felújított községházát Kunszálláson - videóval

2017. március 17. 09:00

A településfejlesztés újabb lépcsőjeként megújult a kunszállási közös önkormányzati hivatal, a községháza. A hivatalos átadót március 16-án tartották meg. A megjelenteket Kovács Imre, Kunszállás polgármestere köszöntötte. Gyöngyösi József plébános ezt követően szentelte meg az újjávarázsolt hivatalt. A hivatalos átadó keretében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Havassy Sándor és Kovács Imre polgármester vágta át a szalagot, ami után utat engedtek az érdeklődőknek a hivatal kapuin belülre.

Részletek
A szabadsággal élni felelősség és kötelesség - videóval

A szabadsággal élni felelősség és kötelesség - videóval

2017. március 15. 13:30

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségek Bem József szobránál kezdődtek Kiskunfélegyházán március 15-én. A koszorúk elhelyezése előtt Deli József nyugállományú ezredes emlékezett a forradalmi eseményekre. A városi ünnepségen Petőfi Sándor szobra előtt Csányi József polgármester méltatta a szabadságharc jelentőségét. A műsorban közreműködött a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola, valamint Nemcsok Nóra és Domokos László színművészek.

Részletek
Ágyúlövés és sortűz a bugaci iskola ünnepségén - videóval

Ágyúlövés és sortűz a bugaci iskola ünnepségén - videóval

2017. március 14. 16:30

Rendhagyó ünnepi műsorral készült a bugaci Rigó József Általános Iskola a március 15-i megemlékezésre. A történelmi eseményeket felidéző előadást követően az iskola diákjai egy bemutató során megismerhették a szabadságharc öltözékét és fegyverzetét, melyet a huszárok sortüze és ágyúlövés tett még emlékezetesebbé.

Részletek
Itthon tartották a két pontot a kézilabdázók - videóval

Itthon tartották a két pontot a kézilabdázók - videóval

2017. március 12. 20:00

Nagy iramú, pörgős találkozón 37-26-ra legyőzte a Túrkevei VSE-t a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában március 12-én, a Kész Arénában. Meggyőző játékkal gyorsan előnybe került a KHTK, de a vendégek fokozatosan faragva a hátrányból a második félidő elején kiegyenlítettek (18-18). Döntetlen állás után ismét a félegyháziak percei következtek, a félidő közepéig 28-19-re elhúztak ellenfelüktől, amivel eldöntötték a mérkőzést. Zsinórban harmadik győzelmüket aratva továbbra is második helyen állnak a bajnokságban.

Részletek
Kutyával egy mosolyért - videóval

Kutyával egy mosolyért - videóval

2017. március 13. 11:30

A napokban Bobi és Bömbi tett látogatást a félegyházi Dózsa György Általános Iskolában, rövid ott tartózkodásuk alatt megerősítve az örökérvényű igazságot, miszerint a gyerekek és a kutyák között elég egy szempillantás a kölcsönös és odaadó barátsághoz. Ezúttal az első osztályosok ismerkedhettek meg a kecskeméti Kutyával egy mosolyért Alapítványt képviselő mókás, játékos, ámde roppant módon fegyelmezett ebekkel. Az alapítványt létrehozó, és a kutyás terápiát Kecskeméten meghonosító dr. Juharos Ágota a kiképzett segítő kutyák közreműködésével nem csak élményekben gazdag foglalkozással örvendeztette meg a résztvevő gyerekeket, de közben észrevétlenül a felelős kutyatartás szabályaival is megismertette őket.

Részletek
Milliárdos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremt Félegyházán a Kunplast-Karsai Zrt. - videóval

Milliárdos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremt Félegyházán a Kunplast-Karsai Zrt. - videóval

2017. március 9. 13:15

1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében a  Kunplast-Karsai Zrt., amit 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ez a harmadik félegyházi vállalat, amely a kormány Nagyvállalati Beruházás Támogatási Programja keretében jut jelentős fejlesztési forráshoz. 2016 februárjában 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló tanúsítványt adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Malom Kft. tulajdonosának, tavaly decemberben pedig az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Horváth Sándor vehette kézbe a 402 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról szóló okiratot, ugyancsak a minisztertől. Ennek révén a három vállalat összesen 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztéssel, jelentős gazdasági potenciállal és új munkahelyekkel gazdagítja Félegyházát.

Részletek
Idén is lesz Matolay Emlékverseny

Idén is lesz Matolay Emlékverseny

2017. március 10. 11:30

Április 8-án és 9-én rendezik meg Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt, és az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulóját a Magyar Torna Szövetség támogatásával. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, a MOB alelnöke. Kiemelt vendég Kovács Zsófia és Böczögő Dorina olimpikon tornászok lesznek. A verseny célja többek között – a korábbi évekhez hasonlóan – a torna népszerűsítése és az utánpótlásbázi bővítése. A belépés ingyenes.

Részletek
Holló László-díjjal tüntették ki Molnár István félegyházi festőművészt - videóval

Holló László-díjjal tüntették ki Molnár István félegyházi festőművészt - videóval

2017. március 7. 18:00

Holló László festőművész, Kossuth-, Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész, városunk díszpolgára születésének 130. évfordulójára emlékezett Félegyháza közössége március 6-án. A művész tisztelői koszorút helyeztek el a Móra Ferenc Gimnázium emléktáblájánál, a Petőfi téri szobornál és a szülőháznál. A Holló László emlékév megnyitójára a Kiskun Múzeumban került sor, ahol átadták a Holló László-díjakat, és a díj kuratóriumi teendőit Debrecentől átvette Kiskunfélegyháza. A leköszönő debreceni kuratórium idén Molnár István félegyházi festőművészt tüntette ki a Holló László-díjjal, amelyet Erdei Sándor kuratóriumi tag adott át.

Részletek