A szabadsággal élni felelősség és kötelesség - videóval

A szabadsággal élni felelősség és kötelesség - videóval

2017. március 15. 13:30

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségek Bem József szobránál kezdődtek Kiskunfélegyházán március 15-én. A koszorúk elhelyezése előtt Deli József nyugállományú ezredes emlékezett a forradalmi eseményekre. A városi ünnepségen Petőfi Sándor szobra előtt Csányi József polgármester méltatta a szabadságharc jelentőségét. A műsorban közreműködött a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola, valamint Nemcsok Nóra és Domokos László színművészek.

Részletek
Ágyúlövés és sortűz a bugaci iskola ünnepségén - videóval

Ágyúlövés és sortűz a bugaci iskola ünnepségén - videóval

2017. március 14. 16:30

Rendhagyó ünnepi műsorral készült a bugaci Rigó József Általános Iskola a március 15-i megemlékezésre. A történelmi eseményeket felidéző előadást követően az iskola diákjai egy bemutató során megismerhették a szabadságharc öltözékét és fegyverzetét, melyet a huszárok sortüze és ágyúlövés tett még emlékezetesebbé.

Részletek
Itthon tartották a két pontot a kézilabdázók - videóval

Itthon tartották a két pontot a kézilabdázók - videóval

2017. március 12. 20:00

Nagy iramú, pörgős találkozón 37-26-ra legyőzte a Túrkevei VSE-t a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában március 12-én, a Kész Arénában. Meggyőző játékkal gyorsan előnybe került a KHTK, de a vendégek fokozatosan faragva a hátrányból a második félidő elején kiegyenlítettek (18-18). Döntetlen állás után ismét a félegyháziak percei következtek, a félidő közepéig 28-19-re elhúztak ellenfelüktől, amivel eldöntötték a mérkőzést. Zsinórban harmadik győzelmüket aratva továbbra is második helyen állnak a bajnokságban.

Részletek
Kutyával egy mosolyért - videóval

Kutyával egy mosolyért - videóval

2017. március 13. 11:30

A napokban Bobi és Bömbi tett látogatást a félegyházi Dózsa György Általános Iskolában, rövid ott tartózkodásuk alatt megerősítve az örökérvényű igazságot, miszerint a gyerekek és a kutyák között elég egy szempillantás a kölcsönös és odaadó barátsághoz. Ezúttal az első osztályosok ismerkedhettek meg a kecskeméti Kutyával egy mosolyért Alapítványt képviselő mókás, játékos, ámde roppant módon fegyelmezett ebekkel. Az alapítványt létrehozó, és a kutyás terápiát Kecskeméten meghonosító dr. Juharos Ágota a kiképzett segítő kutyák közreműködésével nem csak élményekben gazdag foglalkozással örvendeztette meg a résztvevő gyerekeket, de közben észrevétlenül a felelős kutyatartás szabályaival is megismertette őket.

Részletek
Milliárdos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremt Félegyházán a Kunplast-Karsai Zrt. - videóval

Milliárdos fejlesztéssel húsz új munkahelyet teremt Félegyházán a Kunplast-Karsai Zrt. - videóval

2017. március 9. 13:15

1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében a  Kunplast-Karsai Zrt., amit 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ez a harmadik félegyházi vállalat, amely a kormány Nagyvállalati Beruházás Támogatási Programja keretében jut jelentős fejlesztési forráshoz. 2016 februárjában 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló tanúsítványt adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Malom Kft. tulajdonosának, tavaly decemberben pedig az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Horváth Sándor vehette kézbe a 402 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról szóló okiratot, ugyancsak a minisztertől. Ennek révén a három vállalat összesen 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztéssel, jelentős gazdasági potenciállal és új munkahelyekkel gazdagítja Félegyházát.

Részletek
Idén is lesz Matolay Emlékverseny

Idén is lesz Matolay Emlékverseny

2017. március 10. 11:30

Április 8-án és 9-én rendezik meg Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt, és az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulóját a Magyar Torna Szövetség támogatásával. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, a MOB alelnöke. Kiemelt vendég Kovács Zsófia és Böczögő Dorina olimpikon tornászok lesznek. A verseny célja többek között – a korábbi évekhez hasonlóan – a torna népszerűsítése és az utánpótlásbázi bővítése. A belépés ingyenes.

Részletek
Holló László-díjjal tüntették ki Molnár István félegyházi festőművészt - videóval

Holló László-díjjal tüntették ki Molnár István félegyházi festőművészt - videóval

2017. március 7. 18:00

Holló László festőművész, Kossuth-, Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész, városunk díszpolgára születésének 130. évfordulójára emlékezett Félegyháza közössége március 6-án. A művész tisztelői koszorút helyeztek el a Móra Ferenc Gimnázium emléktáblájánál, a Petőfi téri szobornál és a szülőháznál. A Holló László emlékév megnyitójára a Kiskun Múzeumban került sor, ahol átadták a Holló László-díjakat, és a díj kuratóriumi teendőit Debrecentől átvette Kiskunfélegyháza. A leköszönő debreceni kuratórium idén Molnár István félegyházi festőművészt tüntette ki a Holló László-díjjal, amelyet Erdei Sándor kuratóriumi tag adott át.

Részletek
Képviselők munkában – Összefogással a közös ügyekért - videóval

Képviselők munkában – Összefogással a közös ügyekért - videóval

2017. március 7. 07:30

A félegyházi képviselő-testület egyetlen hölgy tagja, dr. Ónodi Izabella, 2014 óta látja el a 8-as számú választókörzet képviseletét. Nem született félegyházi: Székelyföldet cserélte fel, hogy férje, Ónodi Árpád oldalán új otthonra találjon itt. Ebből adódóan rengeteg munkát és energiát kellett befektetnie, hogy megismerje a várost és az itt élőket, sajátos problémáikat, hétköznapi örömeiket…

Részletek
Félegyházáról elűzték a telet - videóval

Félegyházáról elűzték a telet - videóval

2017. február 26. 13:50

Farsangűző maskarás felvonulásra gyűltek egybe a félegyháziak szombaton. A karneváli menet a főutcán a művelődési központba vonult, ahol kézműves foglalkozás, elsősorban farsangi álarcok, jelmezek készítése várta a fiatalokat és felnőtteket. A télboszorkát is felcetlizték azokkal a lapocskákkal, amin megfogalmazták mindazt a rosszat, amitől a tavasz beálltával meg kell szabadulni. Ki is vitték a boszorkát a Petőfi térre, ahol a Szélkakas Társulat közreműködésével tűzre vetették és elégették, remélve hogy a közelgő tavasz felhőtlenebb életet hoz magával. Miután a gondok füstté váltak, a művelődési központ színháztermében folytatódott a farsangi mulatság zenével és tánccal. A talpalávalót a Rozsdamaró zenekar húzta.

Részletek
A sportcsarnok megváltásával új dimenziók nyílnak meg Félegyháza fejlődése előtt - videóval

A sportcsarnok megváltásával új dimenziók nyílnak meg Félegyháza fejlődése előtt - videóval

2017. február 24. 09:35

Kiváltja a kormány a PPP-konstrukcióban épült kiskunfélegyházi sportcsarnok terheit, átvállalva mintegy 2,1 milliárd forint fizetési kötelezettséget. Ezt február 23-án, csütörtökön, a Nemzeti Fórum frakcióülésének első, sajtónyilvános perceiben jelentette be Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője. Nem kevesebbet jelent ez, mint hogy mentesül a város a 2022. szeptember 30-áig napi egymillió forint fizetési kötelezettséget jelentő tehertől. Csányi József polgármester szerint ennek a pénzeszköznek a felszabadulásával olyan dimenziók nyílnak meg Félegyháza fejlődése előtt, amiről eddig csak reménykedni mertek.

Részletek