Megújult játékbirodalom várta a Babóca csoportot a Darvas téri óvodában - videóval

Megújult játékbirodalom várta a Babóca csoportot a Darvas téri óvodában - videóval

2016. november 24. 09:30

Az őszi szünet után, visszatérve az óvodába, meglepő élmény fogadta a Darvas téri Százszorszép Óvoda Babóca csoportját. Csoportszobájuk frissen festve, új burkolattal, székekkel és asztalokkal, ráadásul egy játszó-galériával várta őket. Az apróságok és az óvoda vezetése november 23-án örömteli játékkal, énekkel köszönte meg a szülőknek, az önkormányzatnak, hogy megújult, szép környezetben tölthetik mindennapjaikat. A csoportszoba ünnepélyes átadásakor Félegyháza testvértelepülésének, Braunfelsnek is megköszönték a berendezési tárgyakat, az új „bábszínházukat”.

Részletek
Kecskemét nyerte a derbit - videóval

Kecskemét nyerte a derbit - videóval

2016. november 20. 09:30

Vérbeli rangadóval zárult a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A bajnoki címvédő Kiskunfélegyházi HTK a szomszédvári rivális Kecskeméti LC-t fogadta november 19-én. A várakozásnak megfelelően kiélezett csata alakult ki. Az első félidőben a jobban játszó Kecskemét kétgólos előnyre tett szert (1-3). A második játékrészben hiába dolgozott ki több helyzetet a KHTK, nem sikerült kiegyenlítenie.

Részletek
Kosárgálát rendeznek Kiskunfélegyházán

Kosárgálát rendeznek Kiskunfélegyházán

2016. december 26. 11:30

Kicsik és nagyok, felnőttek és szeniorok egyaránt parkettre lépnek a KKC és a Félegyházi Térségi Sportiskola 26. Kosárlabda Gáláján december 27-én, kedden a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A hagyományokhoz híven ezúttal is két pályán küzdenek a csapatok és nem marad el a gálamérkőzés sem.

Részletek
Képviselők munkában – Befektetés a jövőbe - videóval

Képviselők munkában – Befektetés a jövőbe - videóval

2016. november 15. 07:30

Járdák, parkolók, piacfejlesztés. Ezek voltak Balla László 2016-ra kitűzött céljai választókörzetében. A képviselő tíz esztendeje a képviselő-testület tagjaként, 2010 óta pedig főállású alpolgármesterként szolgálja Félegyházát. Ezúttal a körzetében idén megvalósult fejlesztéseket tekintettük át, és a kilátásban lévő tervekről is beszélgettünk.

Részletek
Kalocsán győzött a KHTK

Kalocsán győzött a KHTK

2016. október 30. 16:20

Megőrizte harmadik pozícióját, rangadót nyert a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában. Az október 30-i játéknapon a mindig veszélyes Kalocsa otthonába utaztak a félegyháziak, ahol gól nélküli első félidőt követően a 65. percben szerezték meg a vezetést Valkai Tamás találatával (1-0). Az utolsó tíz perc mozgalmasan telt, előbb Pék Richárd góljával kettőre nőtt a KHTK-előny, majd pedig a 87. percben szépített a hazai csapat (2-1). Az egyenlítés elmaradt, így Félegyházára került a 3 pont. A félegyháziak mellett minden éllovas nyert, a bajnokságot továbbra is a tiszakécskeiek vezetik egy ponttal a kecskemétiek előtt.

Részletek
Képviselők munkában – Kossuth utca egységes felfogásban - videóval

Képviselők munkában – Kossuth utca egységes felfogásban - videóval

2016. október 27. 18:49

Szamosi Endre képviselői álma, a Kossuth utca egységes, zöldfelületekkel és közösségi pihenőhelyekkel tarkított megújítása lépésről lépésre válik valóra. A képviselő-testület és a városvezetés az elképzelés mellé állt, így mára kirajzolódni látszik Félegyháza főutcájának egyszerre modern és hagyománytisztelő új arculata. Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője – aki immár negyedik ciklusban szolgálja az itt élők érdekeit – városszépítő törekvéseivel szeretné meghálálni a választók töretlen bizalmát.

Részletek
„56 csepp vér” a hősök emlékére - videóval

„56 csepp vér” a hősök emlékére - videóval

2016. október 22. 13:30

Az „56 csepp vér” című musical adaptációját mutatta be a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény Karinthy Színjátszó csoportja október 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban. A zsúfolásig telt színházteremben az előadás előtt Csányi József polgármester és Rokolya Csaba emlékezett meg a forradalom jelentőségéről.

Részletek