Nyereményjáték-nyertesek

Nyereményjáték-nyertesek

2015. november 18. 11:30

Előző lapszámunkban meghirdetett uszodai nyereményjátékunkban azt kértük olvasóinktól, hogy tippeljék meg hány liter/perc vízhozamot tud elérni az uszoda vízellátását biztosító kút a felújítást követően. A helyes tipp: 950 l/ óra. Mivel ezzel az adattal egyetlen megfejtés sem érkezett az 5 db, két személyre szóló uszodabelépőt a legközelebbi értéket megjelölők kapják.

Részletek
In Memoriam Radics Sándorné Mészáros Erzsébet

In Memoriam Radics Sándorné Mészáros Erzsébet

2015. november 18. 07:30

75 éves korában elhunyt Radics Sándorné Mészáros Erzsébet, a Bajcsy Zsilinszky Endre Általános Iskola és Diákotthon nyugalmazott földrajz – történelem szakos tanára. Az alábbi szavakkal Laczkóné dr. Szabó Klára nyugalmazott iskolaigazgató méltatta egykori kollégája életét és munkásságát a végső búcsú alkalmával, november 12-én, a Felsőtemetőben.

Részletek
Waldorf Iskolacsipegető

Waldorf Iskolacsipegető

2015. november 18. 09:30

Az idén is nagy érdeklődés fogadta a Félegyházi Waldorf Iskola első iskolaváró foglalkozását, amikor az intézmény tanítói sok-sok játékkal és mesével várták az iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat. A továbbiakban kéthetente várják a gyerekeket nagymozgásos játékokkal, finommotorikát fejlesztő feladatokkal, fonaljátékokkal, angol és német nyelvű foglalkozásokkal és sok-sok mesével. Eközben a szülők betekintést nyerhetnek a Waldorf pedagógia alapjaiba, a tanítás módszereibe. A következő Waldorf Iskolacsipegetők időpontja: december 1. és 15.

Részletek
Magyarországon jelenleg nincs terrorfenyegetettség

Magyarországon jelenleg nincs terrorfenyegetettség

2015. november 17. 10:30

Magyarországon közel 35 ezer muzulmán él. Döntő részük itt végezte az egyetemet, magyar lányt vett feleségül, a felsőbb középosztályba tartozik – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő november 16-án a Darvas iskolában megtartott előadásán.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. november 17. 16:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Nyílt nap a Kecskeméti Főiskola mindhárom karán

Nyílt nap a Kecskeméti Főiskola mindhárom karán

2015. november 17. 10:20

A Kecskeméti Főiskola mindhárom kara, a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, a Kertészeti Főiskolai Kar és a Tanítóképző Főiskolai Kar is megnyitja kapuit november 18-án, szerdán a felvételizők előtt. Akik most jelentkeznek a Kecskeméti Főiskolára, már a Kecskeméti Egyetemen kezdhetik meg tanulmányaikat.

Részletek
Rendhagyó nyílt nap a mezgében

Rendhagyó nyílt nap a mezgében

2015. november 16. 15:30

Csikósok, huszárok, termékbemutató, állásbörze és tanüzemi látogatások várták a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket november 12-én és 13-án a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A nyílt napon Rózsa Pál igazgató tartott részletes tájékoztatást az intézmény valamennyi képzési lehetőségéről, azok egymásra épüléséről. Elmondta, hogy minden tanulónak lehetősége van a szakmai képzettség mellett az érettségi bizonyítvány megszerzésére is.

Részletek
Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?

Körkérdés: Enyhe, vagy hideg telünk lesz?

2015. november 17. 07:30

November közepe, a hőmérő higanyszála tizennyolc fokot mutatott amikor arról kérdeztük az utca emberét: milyen téli időjárásra számít. Az elmúlt évek során hozzászokhattunk már, hogy szeszélyes időjárás jellemzi az őszt. A tél felé közeledvén csak megjósolni lehet, hogy milyen hőmérséklet várható. A megkérdezettek többsége nem számít nagy hidegre, de az időjárás kiszámíthatatlanságával mindenki számol.

Részletek
Kóstold meg az újboromat!

Kóstold meg az újboromat!

2015. november 16. 10:20

„Kóstold meg az újboromat” szlogennel november 14-én szervezte meg a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend és Kiskőrös Város Hegyközsége a helyi, valamint a környékbeli újborok mustráját. A Márton naphoz kapcsolódó programnak a dr. Kuti Szőlészeti és Borászati Kft. Mediterrán Pincészete adott méltó helyet.

Részletek
Apraja Falva – Ahol jó bölcsisnek lenni

Apraja Falva – Ahol jó bölcsisnek lenni

2015. november 26. 07:30

Régi álma vált valóra Mészárosné Gémes Brigittának, az Apraja Falva Közhasznú Egyesület elnökének és Cserkóné Mészáros Erzsébet bölcsődevezetőnek, amikor 2012-ben egy nyertes pályázat segítségével hozzáláthattak a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő bölcsőde megvalósításához Félegyházán.

Részletek