Állítsd magad mellé a pénzt!

Állítsd magad mellé a pénzt!

2015. október 21. 10:30

A Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott az „Egészséges Bács-Kiskunért” programhoz. 24 gyermek jelentkezett, hogy négy foglalkozáson keresztül az egészséges életmód alapelemei mellett gazdasági, gazdálkodási problémák megismerésére, feldolgozására is vállalkoznak játékos keretek között.

Részletek
Rendkívüli magyarórák a romániai magyar nyelvű iskolákban

Rendkívüli magyarórák a romániai magyar nyelvű iskolákban

2015. október 21. 09:30

Még 2013-ban történt, hogy az Arad-megyei Zimándújfalu általános iskolája felvette Móra Ferenc nevét. Az erdélyi település a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot „választotta” testvériskolának. Látogatásaik során hallottak arról, hogy városunk díszpolgára Juhász István tanár úr félegyháza egyik legismertebb és kedveltebb előadója szívesen és szeretettel tart különböző témákban előadásokat. Petőfi Sándor költészete mellett a reformkor, illetve az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetének kiváló ismerője is.

Részletek
Férfias az egészség!

Férfias az egészség!

2015. november 10. 11:30

Szeretettel meghívnak minden érdeklődőt egy délutáni beszélgetésre november 14-én, szombaton 14.30-tól a Rocktárba, Fókuszban a prosztata címmel.

Részletek
Új tanyabuszokkal segítik a külterületen élőket

Új tanyabuszokkal segítik a külterületen élőket

2015. október 20. 18:05

Két új, kilenc személyes Mercedes mikrobuszt vettek át október 20-án Szegeden az önkormányzat és a tanyagondnoki szolgálat képviselői. A korszerű járművek egy eredményes, 20 millió forintos vissza nem térítendő önkormányzati pályázatnak köszönhetően segítik a továbbiakban a külterületen élők mindennapjait.

Részletek
Sírhelyek újraváltása

Sírhelyek újraváltása

2015. október 20. 11:30

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) Temetkezési részlege értesíti az érdekelteket, hogy a kiskunfélegyházi Alsó-Felsőtemetőben a sírhelyek megváltási ideje 25 év (1990. január 1. napja előtti megváltások) a kolumbáriumok megváltási ideje 10 év ( 2005. január 1. előtti megváltások.), melyek érvényességi ideje lejárt.

Részletek
Ezt minden félegyházinak látnia kell!

Ezt minden félegyházinak látnia kell!

2015. október 20. 09:30

Különleges, egyedi hangulatú kiállítás várja a látogatókat a Kiskun Múzeumban Félegyháza Népe – a középkori templomhalom régészeti emlékei címmel. S bár vezetőmnek, dr. Knipl István régésznek érintettsége miatt az elfogultságot is megbocsátanám, engem meggyőzött: ezt az anyagot minden félegyházinak látnia kell!

Részletek
Új parkoló épült a Bajcsy utcán

Új parkoló épült a Bajcsy utcán

2015. október 20. 08:30

Új, nyolc férőhelyes parkoló épült a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A parkoló építését Ágoston Tibor a Kiskunfélegyházi Szakiskola igazgatója kezdeményezte az önkormányzatnál, annak érdekében, hogy a speciális iskolában tanító pedagógusaik zökkenőmentesen tudják ellátni feladatukat. A munkák zömét az iskola burkoló- és kőműves tanulói szakmai gyakorlat keretében végezték, így minimális költségből tudták megvalósítani.

Részletek
Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén

Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén

2015. október 19. 20:00

Sokan és nagy érdeklődéssel várták a piacon szervezett lakossági fórumot október 19-én. Sorjáztak is a kérdések és javaslatok bőven a városvezetés, a VSZKSZ, illetve a piac üzemeltetéséért felelősök felé. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mikor szűnik meg a fedett rész beázása, és a szabadtéri területen a csapadékvíz elvezetésének hiányosságai. Röviden fogalmazva: eső idején meddig folyik a víz a vásárlók és eladók nyakába, meddig kell vízben állni, kerülgetni a tócsákat piaci napokon?

Részletek
Akcióban a közterület-felügyelők

Akcióban a közterület-felügyelők

2015. október 21. 07:30

Sok pénzt megspórolhatnának a félegyházi autósok, ha jobban ügyelnének a közlekedési táblák, és a KRESZ-szabályok – például az útkereszteződéstől és a gyalogátkelőhelytől számított 5, továbbá a buszmegálló előtt 15, utána 5 méterre vonatkozó megállási tilalom – betartására. Ezek ugyanis a leggyakoribb okok, amiért a közterület-felügyelők a szélvédőre helyezik a büntető cédulákat – tudom meg Szabó Gábortól és Ipacs Józseftől, míg a napi bejárási tervük állomásait követjük. A két közterület-felügyelőt azért kísértük el körútjukra, hogy - minden közlekedő okulására – számba vegyük a város kritikus parkolási pontjait.

Részletek