Éjjel nappal őrzik a temetők rendjét

Éjjel nappal őrzik a temetők rendjét

2015. október 30. 07:30

Polgárőrök, rendőrök és közterület-felügyelők őrzik a temetők rendjét a hét végén. Október 30-án, pénteken 14 órától vasárnap estig összehangolt ügyeletet tartanak éjjel és nappal a Felső- és Alsótemetőben egyaránt. A fokozott szolgálat mellett arra kérnek mindenkit, hogy figyelemmel vigyázzanak értékeikre.

Részletek
Biztonságban a temetőkben és otthon

Biztonságban a temetőkben és otthon

2015. október 29. 17:20

Mindenszentekkor és Halottak napján sokan emlékeznek meg elhunyt szeretteikről. A temetőkbe kilátogatva és otthon gyertyákat és mécseseket gyújtanak. Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. A statisztikák szerint az évnek ebben az időszakában megemelkedik tűzesetek száma, mivel sokan nem kellő körültekintéssel használják ezeket az eszközöket.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. október 29. 11:40

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 42. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Szépül az uszoda

Szépül az uszoda

2015. október 29. 09:35

Javában folynak a karbantartási munkálatok a városi uszodában, és a hidegvizes kút vízhozamának növelésén is dolgoznak a szakemberek. Ottjártunkkor a kompresszorozás zajlott, majd másnap a vegyszeres tisztítás következett. A kezdeti 260 liter/percről a szerdáig 800 liter/percre sikerült javítani a kút kapacitását. Figyelembe véve azt is, hogy rendeltetését 500 liter/perc kapacitással már tökéletesen el tudja látni, ez óriási eredménynek számít. Még akkor is, ha az 1993-as tanúsítvány szerint „fénykorában” percenként 1400 litert is „tudott”.

Részletek
Bemutatták a Kiskunfélegyháza és körzete értékeit ismertető kiadványt

Bemutatták a Kiskunfélegyháza és körzete értékeit ismertető kiadványt

2015. október 30. 09:30

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően jelenhetett meg a Kiskunfélegyháza, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Jászszentlászló és Kunszállás értékeit bemutató kiadvány. A könyvet október 28-án mutatták be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szép kivitelű, gazdagon illusztrált könyv minden iskolai könyvtárba eljut, a városi könyvtárból is kölcsönözhető, de minden érdeklődő számára megvásárolható. A szerzők és szerkesztők célja ugyanis az, hogy fiatalok és idősebbek egyaránt megismerjék városunk értékeit, a környező települések büszkeségeit.

Részletek
Parkoljon helyesen!

Parkoljon helyesen!

2015. október 28. 16:35

A parkolási szabályok helyes értelmezésében segíti a gépjárművezetőket a félegyházi rendőrség és a közterület-felügyelet napokban induló közös akciója. November 15-éig a mellékelt felhívást találják a szélvédőjükön a szabálytalanul parkolók, november 16-át követően azonban már a büntetőcédulát. Kiskunfélegyházán többek között a Körpatikánál, és a Mártírok utcán, a Joker cipőboltnál, a menetirány szerinti jobb oldalon található kiegészítő táblával ellátott várakozóhely tábla.

Részletek
Védelmi gyakorlat Kiskunfélegyházán

Védelmi gyakorlat Kiskunfélegyházán

2015. október 28. 13:20

A jogszabályban előírt évenkénti külső védelmi terv ellenőrző gyakorlatot tartottak október 27-én Kiskunfélegyházán. A városban a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem környezetében élő lakosság mentése, az anyagi javakban, a környezetben bekövetkező károk enyhítése érdekében a végrehajtandó rendszabályok bevezetésére, a végrehajtó szervezetre, a vezetésre vonatkozó külső védelmi tervet készített 2013-ban a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a polgármesteri hivatal bevonásával.

Részletek
Pihenőpark a romok helyén

Pihenőpark a romok helyén

2015. október 28. 15:30

Ma már nyoma sincs a Horváth Zoltán utcában annak a romos, elhanyagolt épületnek, amelyet az önkormányzat vásárolt meg nemrégiben. A bontás október elején kezdődött, a porta területét feltöltötték termőfölddel, és megépült a járda is, ami kényelmes és biztonságos közlekedést biztosít a Dózsa György utcáról a Horváth Zoltán utcára.

Részletek
„Itt van az ősz, itt van újra”

„Itt van az ősz, itt van újra”

2015. október 27. 18:30

Bizony, itt van az ősz. Kéretlenül is színpompába öltöztetve a várost. Ígér még nekünk néhány napsütötte órát, ezért aki teheti, sétáljon egyet, töltsünk minél több időt a szabadban. Tekintetünket emeljük fel, fedezzük fel a természet adományát.

Részletek