A biztonság megteremtése közös feladat

A biztonság megteremtése közös feladat

2015. október 9. 11:40

Ennek jegyében a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Kft, mint kéményseprő-ipari közszolgáltató, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. képviselői, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatót tartottak a Kecskeméti Társasházak Közös képviselőinek Szövetsége által tartott havi értekezleten Kecskeméten, illetve a hivatásos tűzoltó-parancsnokságon Kiskunfélegyházán.

Részletek
Betűbölcsi – a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba mama klubja

Betűbölcsi – a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba mama klubja

2015. október 9. 16:30

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások havonta két alkalommal keddenként – ez áll a gyermekkönyvtár ajtajára kiragasztott szórólapon. Aki belép a Gyermekbirodalomba, maga mögött hagyja a gondokat, gyermekével együtt elmerülhet a könyvek világában. Itt rendezik meg a Betűbölcsi alkalmakat is, ahová a kisgyermekes anyukák jöhetnek kicsinyeikkel. Ez egy baba-mama kör, ahová 3 éves korig hozhatják a szülők gyermekeiket. A könyvtárnak ezen a részén bababarát kialakítású helyiség is van, tehát ha úgy hozza a szükség, pelenkázni és szoptatni is lehet.

Részletek
Tanóra a könyvtárban

Tanóra a könyvtárban

2015. október 9. 09:30

Keressünk mesehősöket a világhálón! Ezt a címet kapta az a foglalkozás, amelyet a Hattyúház internetes részlegén tartottak ma általános iskolások részére. Az órát tulajdonképpen nevezhetnénk rendhagyónak is, mivel a gyerekek az iskola épületéből kilépve a könyvtárban tanulhattak játékosan. Ezt a foglalkozást az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték meg. Azonban ilyen kihelyezett könyvtári foglalkozásokat az egész év folyamán tartanak.

Részletek
Kifestő, felnőtteknek?

Kifestő, felnőtteknek?

2015. október 8. 17:00

Magyarországra is megérkezett az új divat, ami által feleleveníthetjük gyermekkorunk élményeit. Ez pedig nem más, mint a felnőtt színező. A lényege nem sokban különbözik gyermekkorunk kifestőitől, hiszen kész, előre megrajzolt formákat kell saját ízlésünk szerint kiszínezni.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. október 8. 12:20

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 39. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Változik a hulladékszállítás rendje

Változik a hulladékszállítás rendje

2015. október 19. 11:30

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja Kiskunfélegyháza lakosait, hogy az október 23-i, pénteki kommunális hulladékszállítást október 22-én, csütörtökön végzi a szolgáltató. Az évi utolsó tervezett zöldjárat november 30-tól december 4-éig ismét összegyűjti a lakossági zöldhulladékot.

Részletek
Karbantartás a városi uszodában

Karbantartás a városi uszodában

2015. október 25. 16:15

A Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát és vendégeit, hogy az éves karbantartási munkálatok miatt a Városi Strand és Uszoda október 26-án, hétfőtől november 8-án, vasárnapig zárva lesz. Nyitás november 9-én, hétfőn reggel 6 órakor.

Részletek
Nem csak zöldek, madárbarátok is

Nem csak zöldek, madárbarátok is

2015. október 8. 07:30

A gátéri Zöld Óvodában különös hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Ezt bizonyítja az is, hogy az intézmény elnyerte a Madárbarát Óvoda címet. A madárbarátságot tanúsító táblát a napokban ünnepélyes keretek között leplezték le.

Részletek
"Félegyházának ismét igazi kórháza lesz!"

"Félegyházának ismét igazi kórháza lesz!"

2015. október 7. 10:45

Hatszáz négyzetméteres új szárnnyal bővül a városi kórház. Bár a munkálatok már megkezdődtek, az ünnepélyes alapkő letételére október 6-án került sor. A beruházás a jövő év elejére készül el. A fejlesztés keretében a korábbi épületrészekben folynak a fejlesztések, aminek eredményeként egy kiteljesedő egészségügyi ellátásban részesül Félegyháza és térsége.

Részletek