Nem csak vetnek, aratnak is

Nem csak vetnek, aratnak is

2015. április 4. 14:00

A petőfiszállási közmunkások nem csak falevelet gereblyéznek és járdát söprögetnek naphosszat. Az önkormányzat kertjében megtermelik a községi konyhára valót, sőt még többet is. A község erdejéből pedig már több évre való tűzifát gyűjtöttek össze az intézmények fűtéséhez. Állami forrásból idén is jelentős összeget nyertek mintaprogramjukra.

Részletek
Józan húsvét

Józan húsvét

2015. április 3. 18:10

Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak a járművezetők Kiskunfélegyházán és térségében is a húsvéti ünnepek alatt. Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas vezetők kiszűrése, a balesetek megelőzése érdekében.

Részletek
A szemetelés már nem fenyegeti a városháza pincéjét

A szemetelés már nem fenyegeti a városháza pincéjét

2015. április 3. 14:00

Elkorrodálódtak és balesetveszélyessé váltak a városháza pincéjének járdára nyíló szellőző rácsai. A talapzat szellőző ablakainak rácsozata pedig vonzotta a szemetet. Szamosi Endre önkormányzati képviselő kezdeményezésre az elmúlt napokban megszüntették a balesetveszélyt. A járdákra biztonságos rácsozatot, a talapzatra horgonyzott időtálló rácsokat szereltek fel. A későbbiekben a pince hasznosításának lehetőségét is átgondolják – mondta el a képviselő.

Részletek
Baleset a városközpontban

Baleset a városközpontban

2015. április 3. 11:44

Ma délelőtt fél tizenkettő körül egy Mercedes személyautó és egy fehér, zárt furgon ütközött össze Kiskunfélegyházán a Bajcsy Zsilinszky és az E 75-ös főút kereszteződésében. A baleset súlyos sérüléssel nem járt, az ütközés körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

Részletek
Vigyázzunk idős hozzátartozóinkra!

Vigyázzunk idős hozzátartozóinkra!

2015. április 3. 11:20

Az elmúlt napokban több jelzés érkezett olvasóinktól, hogy idős hozzátartozóik otthonába különböző gyanús módszerekkel és ürüggyel próbáltak idegenek bejutni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jóhiszemű, hiszékeny idős emberek becsapására, pénzük elcsalására valóságos bűnszervezetek szakosodnak. Így aztán nagyon fontos, hogy odafigyeljünk korosodó családtagjainkra, a környezetünkben élő idősekre, és felhívjuk figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre.

Részletek
Állatorvosi ügyelet

Állatorvosi ügyelet

2015. április 11. 06:30

Az alábbiakban olvasható az áprilisi hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken.

Részletek
Húsvét, mindig máskor

Húsvét, mindig máskor

2015. április 3. 10:15

Azt mindannyian tudjuk, hogy a Húsvét mozgó ünnep, azaz minden évben más időpontra esik. A dátum meghatározásának módját és eredetét illetően azonban még mindig sokan bizonytalanok.

Részletek
Kullancsmentes majális

Kullancsmentes majális

2015. április 2. 13:30

Április 1-jén megtörtént az első preventív védekezés a vérszívó rovarok ellen a Parkerdőben, ami a kullancsok populációját is csökkenti. Május 1-jéig még több alkalommal megismétlik a vegyszeres eljárást, így a városi majálisra már nyugodt szívvel érkezhetnek a családok, munkahelyi közösségek – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől.

Részletek