Füst a kórházi folyosón

Füst a kórházi folyosón

2015. szeptember 22. 07:30

– Doktor Úr, tűz van! – hangzott el még augusztusban a kiskunfélegyházi kórház kijelölt emeletének folyosóján. S bár mindenki tudta, hogy nem éles helyzetről, csupán szituációs és kiürítési gyakorlatról van szó, mindent úgy tettek, mintha a veszélyhelyzet valós volna.

Részletek
Egyesültek a takarékszövetkezetek

Egyesültek a takarékszövetkezetek

2015. november 23. 15:30

A Kiskunfélegyházi székhelyű Kiskun Takarékszövetkezet és a Hartai Takarékszövetkezet 2015. november 30-án – a tagság által delegált küldöttgyűléseken hozott döntés alapján - beolvadnak a Fókusz Takarékszövetkezetbe, amely az egyesülést követően a három takarékszövetkezet általános jogutódja lesz. A sajtóhír kapcsán egyebek mellett arról kérdeztük Sebestyén István ügyvezető igazgatót, hogy a változás hogyan érinti a félegyházi ügyfeleket.

Részletek
90 éve tértek haza a félegyházi harangok

90 éve tértek haza a félegyházi harangok

2015. szeptember 22. 09:30

Mint arról a Nyitott Templomok Éjszakája alkalmával az éjszakai toronylátogatók már értesülhettek a félegyházi harangok történetének szakavatott ismerőjétől, Szabó-Szűcs Józseftől, szeptember 27-én, vasárnap 90 esztendeje lesz, hogy az első világháborúban elrekvirált nyolc félegyházi harang hazaért. Egészen pontosan az eredetivel mindenben megegyező másolatok kerültek vissza, amiért Haubner Károly akkori városi zenetanár - ma Kiskunfélegyháza díszpolgára - felelt a városvezetés megbízásából. A harangkutató szeretné - és ez a tiszteletteljes célja ennek az írásnak is -, hogy a vasárnapi harangszó hallatán minél több félegyházi gondoljon hálával a dédszülők áldozatára, amely ezt lehetővé tette.

Részletek
Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?

Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?

2015. szeptember 22. 08:45

Tisztának, rendezettnek, szépnek látják a parkokat a városban élők és a környékről bejárók. A kora őszi napsütéses időt sokan kihasználják egy kis üldögélésre, nézelődésre a parkok padjain. A padok megújulását, újrafestését minden megkérdezett észrevette, emellett a virágos zöldterületet is megdicsérték.

Részletek
Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”

Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”

2015. szeptember 21. 11:30

Az egyháznak olyan értékei vannak, amelyeket meg tud mutatni az embereknek. Ezt a célt szolgálja a „Nyitott Templomok Éjszakája” rendezvény. Ilyenkor megnyitjuk a templomot, megmutatjuk az érdeklődőknek a tornyokat, a toronyórát, a harangot és az orgonát is. Ehhez kapcsolódóan pedig olyan programokat szervezünk, amelyek a látogatók, érdeklődők szellemi, lelki töltődését szolgálják – mondta Hajagos Gyula atya, a Szent István Templom plébánosa.

Részletek
Hunyadi-díj a Gripen-pilótának

Hunyadi-díj a Gripen-pilótának

2015. szeptember 20. 13:20

Kádár Sándor őrnagy, a júniusban egy meghibásodott Gripennel kényszerleszállást végrehajtó és katapultáló pilóta kapta idén a Hunyadi-díjat a XI. Hunyadivárosi Napok keretében Kecskeméten.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2015. szeptember 20. 13:30

Csodás illatokkal bódítanak a színpompás virágok a félegyházi piacon. Nem messze a bejárattól Verebné Bíbok Éva, mindenki „Évi nénijé“ növényei illatoznak, aki több mint 15 éve árusít ezen a helyen.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. szeptember 23. 13:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Ötvenéves osztálytalálkozó

Ötvenéves osztálytalálkozó

2015. szeptember 19. 11:30

Ötvenéves osztálytalálkozóra gyűltek össze a napokban Pálmonostorán Deutsch Edéné egykori diákjai, akik 1965-ben fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. A harminchat tagú osztályból heten már meghaltak és az egykori osztályfőnök sem él. Rájuk is emlékeztek a jubileumi találkozón. Az osztálytársak egy-egy csokor virágot vittek sírjukra. A jeles esemény közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Részletek