Gyönyörködni jó !

Gyönyörködni jó !

2014. június 4. 13:22

Kényeztet bennünket a természet június elején. Nem kell semmit tenni, csupán sétálni egy nagyot, vagy bringára pattanni és elhagyni a várost. Meg-megállni, gyönyörködni, élvezni a színek pompáját. Van ennél szebb, olcsóbb program?

Részletek
A fejfájástól az epilepsziáig

A fejfájástól az epilepsziáig

2014. június 4. 10:11

Dr. Szaszkó Mária neurológus főorvos 1995 óta vezeti Kiskunfélegyházán a neurológiai szakrendelést, ahol a központi és környéki idegrendszer betegségeinek kivizsgálása, kezelése történik. Évente átlagosan mintegy 4 ezer beteg fordul itt meg különböző neurológiai kórképekkel, amelyek egy része egész életen át tartó gondozást igényel. Ezek közé tartozik például az epilepszia, a Parkinson betegség, a stroke, vagy a demencia.

Részletek
Állatvédők működtetik a gyepmesteri telepet

Állatvédők működtetik a gyepmesteri telepet

2014. június 3. 07:54

Láthatóan baráti szándékkal fut felénk Totó, a drótszőrű tacskó, a félegyházi állatmenhely „matuzsáleme”. Körbeszaglász minket, majd ismét elfoglalja helyét „földszintes” bélelt foteljében, a bejárat melletti irodában. – Nagyon öreg már Totó: 1997 óta van nálunk, és legalább két éves volt, amikor idekerült. Tavaly azt hittük, elveszítjük. Már alig tudott mozogni az ízületei miatt. Akkor vágtuk le a kedvenc fotelje lábát, hogy könnyebben bele tudjon mászni – magyarázza Marancsikné Némedi Erzsébet, a Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány titkára, a Herosz Kiskunfélegyházi szervezetének elnöke, mielőtt sétára indulunk a befogott, gazdátlan kutyák között.

Részletek
Új aszfaltburkolatot kaphat néhány utca

Új aszfaltburkolatot kaphat néhány utca

2014. június 2. 20:56

A Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat legutóbbi közgyűlése a pénzügyi-, illetve intézőbizottsági beszámoló elfogadása után megfogalmazta azt is, hogy a csatornázás befejezését követően mely utcák kaphatnak teljes felújítást.

Részletek
Pénteken kezdődik a III. Tősfeszt!

Pénteken kezdődik a III. Tősfeszt!

2014. június 24. 09:00

Harmadik alkalommal rendezi meg a Plain-Rock Egyesület a térségben egyedülálló, kizárólag élőzenei strandfesztiválját, ahol a közönség akár a medencéből is hallgathatja kedvencei koncertjét a Tősfürdőben július 25-én és 26-án.

Részletek
Gyorsabban kaphatunk útlevelet

Gyorsabban kaphatunk útlevelet

2014. június 2. 13:20

2012. január elseje óta lehetőség van a magánútlevelek kiállításának meggyorsítására. A gyorsított eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási pótdíj összegét a kiállítási illetéken felül kell megfizetni.

Részletek
Haverok, buli… diákmunka

Haverok, buli… diákmunka

2014. május 31. 17:25

Szeretnél-e dolgozni a vakáció alatt? Körkérdésünkre a tinik igennel válaszoltak, de tudják, hogy nem elég a szándék. Azzal is tisztában vannak, hogy egy adatlap kitöltése még nem munkaszerződés, és sok negatív tapasztalatról hallottak már, korábbi évek diákmunkásaitól.

Részletek
II. Szivárvány Majális

II. Szivárvány Majális

2014. május 31. 16:10

A borongós időjárás ellenére, népes vendégsereg érkezett a május utolsó napjára szervezett családi programokra. Egymást váltották a fellépők az egész napos rendezvény színpadán, működött az ugráló-vár, és a bográcsokban rotyogott az ebéd.

Részletek