Apa és fia újra Félegyházán

Apa és fia újra Félegyházán

2015. december 15. 11:30

Több mint harminc esztendeje, 1979-ben döntött úgy Száraz István, hogy elhagyja szülőhazáját és Németországban keresi boldogulását. Nemrégiben azonban fiával, Simonnal együtt hazatértek Kiskunfélegyházára. Hogy miért? Azt azon az ünnepségen mesélte el, amelyet nemrégiben rendeztek a Félegyházára hazatelepültek tiszteletére.

Részletek
Körkérdés: Tesz-e fogadalmat az új évre?

Körkérdés: Tesz-e fogadalmat az új évre?

2015. december 15. 18:20

Változtassak az életemen, esetleg hagyjam el rossz szokásaimat? Sokaknak dilemma: tegyenek-e efféle újévi fogadalmat. A közvélemény-kutatások szerint az év utolsó napjához, az új év ünnepléséhez kötődik a legtöbb fogadalom. Betartani nehéz, emiatt a fogadalmak nagy része csak ideig-óráig működik.

Részletek
Ünnepek a mentőknél

Ünnepek a mentőknél

2015. december 15. 15:30

A mentőszolgálatnál karácsonykor is teljes értékűen jelen kell lenni. A félegyházi állomáson dolgozók és családtagjaik ezt megértik, elfogadják. A közel 30 fős közösség igyekszik az ünnepi ügyeleteket úgy beosztani, hogy figyelembe veszik egymás kérését, igényét.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. december 14. 15:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Luca-napi mulatság kicsiknek és nagyoknak

Luca-napi mulatság kicsiknek és nagyoknak

2015. december 13. 12:30

Az adventi készülődés, a mézeskalács sütés, karácsonyi díszek készítése mellett gyermekek és szüleik a Luca-napi népszokásokat is felelevenítették december 12-én a művelődési központban. Manninger Lencsi invitálására hamar táncra is perdültek. A Padkaporos Táncegyüttes Százszorszép csoportja „Lucázás” című műsora, a MASZK Bábszínház betlehemes története után következett a Padkaporos Táncegyüttes betlehemes játéka. Mindezek után táncház zárta a Luca-napi mulatságot, ahol a talpalávalót az Újra zenekar húzta.

Részletek
Számunkra minden adott, hogy a világot szépnek lássuk

Számunkra minden adott, hogy a világot szépnek lássuk

2015. december 12. 22:00

Aki volt már szerelmes, vagy szeretett már igazán valakit, az tudja, hogy vannak olyan helyek, amik nem attól szépek, hogy hogyan néznek ki, hanem attól, hogy ott azzal van együtt, akit, vagy akiket szeret. Számunkra minden adva van, hogy Isten szeretete által a világot szépnek, és egymást is szépnek lássuk – fogalmazta meg Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony-templom nemrégiben felszentelt plébánosa, mielőtt meggyújtotta a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát. A december 12-ei gyertyagyújtáskor a Constantinum Katolikus Óvoda gyermekei betlehemes műsort adtak elő, a Királyi Szakácsok pedig ezúttal is forró teával és süteményekkel kínálták a megjelenteket.

Részletek
Polgármesterek találkozója

Polgármesterek találkozója

2015. december 12. 14:40

Pályázati lehetőségekről, a helyi sajtóról és a Hungarikumokról egyeztettek Lezsák Sándor választókerületének polgármesterei. Tizenhét éve hívja össze választókerületének polgármestereit Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Részletek
Embert találni, embert szolgálni

Embert találni, embert szolgálni

2015. december 12. 15:00

A Katolikus Karitász mint minden évben, úgy az idén is a Caritas Hungarica Díjjal ismeri el azoknak az önkénteseknek a munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Az idén 39 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet október 10-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök úr, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor atya, a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten.

Részletek
Sport a család mellett

Sport a család mellett

2015. december 14. 11:30

Másképp telik az idei karácsony Busa Imre számára, aki a Kiskunfélegyházi HTK és a Félegyházi Térségi Sportiskola labdarúgó szakosztályának vezetőjeként immár családapaként készül az ünnepre. Busa Imre életébe október végén kis csöppség érkezett, Bálintka megszületése teljessé tette a családot. A kisbaba sok odafigyelést igényel és az ünnepvárást is megváltoztatta. Párjával, Bányai Arankával meghitt keretek között ünneplik a karácsonyt.

Részletek
Adventi hangverseny

Adventi hangverseny

2015. december 12. 12:30

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói évről évre meghitt hangulatú hangversennyel teszik örömtelibbé az ünnepi készülődést szüleik, családtagjaik, pedagógusaik és ismerőseik számára. Idén december 11-én, a Szent István-templomban rendezték meg adventi hangversenyüket, ahol minden korosztály szerepelt énekkel, betlehemes játékkal és hangszeres produkcióval egyaránt.

Részletek