Díszfényben a víztorony

Díszfényben a víztorony

2015. szeptember 23. 17:30

Üzembe helyezték Félegyháza új víztornyának díszvilágítását. Rádi Rudolf, a z önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője elmondta: a belső részben 4 db LED reflektort szeretnek fel, amelyek alulról fölfelé világítják meg az 54,5 méter magas építményt.

Részletek
Hová tehetjük a limlomot?

Hová tehetjük a limlomot?

2015. szeptember 24. 11:30

Nem kell megvárni az évenkénti egyszeri, tavaszi lomtalanítási akciót, a házakban és kertekben felszaporodott zöldhulladékot és a szelektíven gyűjtött, veszélyes és nem veszélyes hulladékokat a HULLADÉKUDVARBAN is el lehet helyezni.

Részletek
Szomszédoltak Fülöpjakabon

Szomszédoltak Fülöpjakabon

2015. szeptember 23. 11:30

Szomszédoló címmel új típusú civil kezdeményezés indult útjára a hétvégén Fülöpjakabon, melynek lényege, hogy közelebbről is megismerjék egymást a településen élők. Hosszú távú célja pedig a helyi kereskedelem fellendítése.

Részletek
Szűréssel az egészségért

Szűréssel az egészségért

2015. szeptember 22. 13:30

Egészségügyi szűrőnapot rendeztek szeptember 18-án a "Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út - Délibáb utca szegregátumban" című pályázat keretében. Az eseményen különböző szűrő vizsgálatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket.

Részletek
Szüreti bál

Szüreti bál

2015. szeptember 22. 17:30

Szeptember 19-én, szombaton rendezték meg a Szakmaközi Művelődési Házban a kiskunfélegyházi Béke Klub hagyományőrző szüreti bálját. Az idei találkozót Tapodi József szervezte meg. A rendezvényen jelen volt Kiskunfélegyháza város alpolgármestere Balla László is.

Részletek
Szépítik a temetőket

Szépítik a temetőket

2015. szeptember 23. 07:30

Pazar kora őszi napsütésben indulunk Fehér Tamással temetői sétára. Azt mondja, hetekig tudna beszélni Félegyháza két ma is működő temetőjéről: szépségéről, értékeiről, méltóságáról, az itt nyugvó elődök síron túlról is ható tanításiról. Hamar rájövök, hogy nem túlzott a temetkezési részlegvezető. Lelkes elhivatottsága nyomán olyan oldalát mutatja meg a sírkert, amit eddig még sohasem láttam meg.

Részletek