A fizetésemelésért indít aláírásgyűjtést az MSZP

A fizetésemelésért indít aláírásgyűjtést az MSZP

2015. november 27. 17:30

Az MSZP olyan kérdésben indított aláírásgyűjtést, ami a magyar társadalom döntő többségét érinti. Ez konkrétan a párt „Fizetésemelés 2015” programja. Az aláírásgyűjtést Kiskunfélegyházán is megkezdik – mondta el Horváth Tamás a helyi szervezet elnöke a november 25-én megtartott sajtótájékoztatón.

Részletek
Fekete lóként versenyzett a MegaLux Ausztráliában

Fekete lóként versenyzett a MegaLux Ausztráliában

2015. november 26. 08:20

Támogatóinak tartott élménybeszámolót a MegaLux járműépítő csapat a Kecskeméti Főiskolán. Napelemes autójuk a 3 ezer kilométert tett meg az ausztrál sivatagban. A világ legjobb egyetemei között mutatták meg, mire képes a magyar műszaki elme alkotóképessége – hangsúlyozta köszöntőjében Véghely Tamás megújuló energiaszakértő, aki tudásával a kezdetektől segítette a GAMF Főiskolai Kar Járműtechnológia Tanszékén működő MegaLux csapatot.

Részletek
Ónos eső jön

Ónos eső jön

2015. november 25. 13:45

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet, hogy csütörtökön az Alföld déli harmadán éjjeltől kora délelőttig a nulla fok körüli hőmérséklet miatt a vegyes halmazállapotú csapadék ónos is lehet. Ugyanitt, valamint az Alpokalján átmenetileg vékony (lepel - 4cm) vizes hóréteg is kialakulhat.

Részletek
A szerzetes nem egy elvont ember

A szerzetes nem egy elvont ember

2015. november 25. 16:00

A pápa által meghirdetett „Megszentelt élet” évéhez kapcsolódva szervezett előadássorozatot a kiskunfélegyházi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. November 23-án a Constantinum Intézményben megtartott pódium előadás vendége P. Puskás Antal pálos szerzetes volt. A pálosszentkúti perjel Makányné Óvári Éva moderálásával beszélgetett a rend, a szerzetesek életéről, hivatásáról.

Részletek
Tűz a városházán

Tűz a városházán

2015. november 25. 09:15

Ma, szerdán reggel - feltehetően a városháza elavult elektromos hálózatának hibája miatt - lángra lobbant az anyakönyvi hivatal egyik fali lámpája. A tüzet észlelők sikítására Csányi József polgármester lett figyelmes, aki azonnal a segítségükre sietett, és porral oltóval megfékezte a tüzet. Így szerencsére az ijedtség nagyobb volt az okozott kárnál. Lélekjelenlétből mindenesetre jelesre vizsgázott a város első embere.

Részletek
Elakadt egy trágyát szállító traktor

Elakadt egy trágyát szállító traktor

2015. november 24. 19:05

Elakadt egy trágyával megrakott pótkocsis traktor a 451-es főúton Kiskunfélegyházánál, az útpálya felét elfoglalja, a pótkocsi az árok felé megdőlt. A város hivatásos tűzoltói vonultak az elkerülő útszakaszra, a mentési munkálatokat befejezték. A forgalmi akadály megszüntetéséig az 451-es főút érintett szakaszán csak a félpálya volt járható.

Részletek
November 28-án nyílik a korcsolyapálya

November 28-án nyílik a korcsolyapálya

2015. november 25. 07:30

A hűvösebb idő beálltával intenzíven megkezdődött a városi könyvtár mögötti parkolóban a korcsolyapálya építése. Lehet élezni a korikat, ugyanis az üzemeltető arról adott tájékoztatást, hogy 28-án megnyílik a pálya és február elejéig lesz használható. Az elmúlt évhez hasonlóan az iskolás csoportok idén is kedvezményt kapnak, erről valamennyi intézménnyel egyeztetnek. A pályahasználatra telefonon, illetve hamarosan az internetes közösségi oldalon is bejelentkezhetnek a korizni vágyók.

Részletek
Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a klímaszakértők képzése

Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a klímaszakértők képzése

2015. november 25. 11:40

A sikeres toborzás eredményeként mintegy 20 fő részvételével Kecskeméten is megkezdődött azoknak a leendő klímareferens szakembereknek a képzése, akik a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat tagjaiként tehetnek majd sokat szűkebb-tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen. Az izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással kialakítandó hálózat célja: segítséget nyújtani az önkormányzatok, a járási és megyei hivatalok, valamint a különböző intézmények számára ahhoz, hogy a klímaváltozással kapcsolatos teendőket eredményesen integrálják a fejlesztési terveikbe.

Részletek
Közösségi munkában a kossuthos diákok

Közösségi munkában a kossuthos diákok

2015. november 24. 18:45

Mint az közismert, 2016. január 1-jét követően csak az a tanuló érettségizhet, aki a középiskolás évei alatt legalább 50 óra közösségi munkát végzett. Kiskunfélegyházán a Kossuth Lajos Szakiskola diákjai úgy döntöttek, hogy ezt a kötelezettséget fizikai munkával teljesítik. A fiúk tűzifát segítenek kijuttatni a VSZKSZ telephelyéről a rászorulóknak, a lányok pedig a Kossuth utca szépítésében vállaltak feladatot. November 24-én a lehullott falevelek összegyűjtésével kezdték a közösségi munkát.

Részletek
Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

Benépesült a Móra Gimnázium előtti tér

2015. november 24. 14:30

– Ki tudja, hogy hány gimnazista izgul majd ezeken a padokon egy dolgozat, felelés, vagy az érettségi előtti órákban, hogy hány fiú vallja meg először parázsló szerelmét ezek alatt a fák alatt, és hány lány válasza lobbantja majd lángra a parazsat…

Részletek