Eboltás

Eboltás

2014. május 15. 09:17

A 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet értelmében Kiskunfélegyháza város közigazgatási területén az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz úgynevezett összevezetett eboltás:

Részletek
Bugacra látogattak a madárbarátok

Bugacra látogattak a madárbarátok

2014. május 14. 21:57

Bugaci kirándulást szervezett a Kiskunfélegyházi Madárbarát Klub május 10-én Meizl Ferencnek, az MME helyi csoportjának vezetésével. A Madarak és Fák Napja alkalmából megtartott eseményen a klubtagokon kívül a Kossuth-városi Óvoda apróságai is részt vettek. Az együttműködés apropója az volt, hogy Kiskunfélegyháza egyetlen madárbarát óvodája idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, éppúgy, mint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Részletek
A közvilágítást tették rendbe a Béke téren

A közvilágítást tették rendbe a Béke téren

2014. május 14. 16:55

A közvilágítás rendbetételén dolgoztak a szolgáltató munkatársai május 14-én a Béke téren. Kicserélték a sérült izzókat, megjavították, vagy cserélték a lámpatesteket, kijavították az érintkezési problémákat. A világítás tehát zavartalan lesz a közeljövőben. Az egységes, szép főtéri kép azonban egyre jobban sérül. A világítótestek ugyanis elöregedtek, egyre többet kell cserélni belőlük. Ilyeneket pedig már nem gyártanak. Néhányat pótolni tudnak bontásból beszerzett alkatrészekkel, de a többit csak újakkal, más külsővel tudják kicserélni.

Részletek
Az adóhivatal munkatársai segítettek a bevallásban

Az adóhivatal munkatársai segítettek a bevallásban

2014. május 14. 16:23

Tucatnyian álltak sorban a városi könyvtárban május 13-án, hogy az adóhivatal munkatársai elkészítsék személyi jövedelemadó bevallásukat. Voltak, akik azért vették igénybe az ingyenes szolgáltatást, mert otthon nem tudták megoldani az elektronikus bevallást. Mások úgy gondolták, hogy ha a hivatal munkatársaira bízzák ügyeiket, akkor nem lehet tévedés. Akadtak, akik racionálisan, a pénztárcájukat kímélő megoldást választották. Mindenesetre a NAV három munkatársa nem jutott pihenőhöz Félegyházán.

Részletek
Tiszteletjegy olvasóinknak az ír sztepptánc produkcióra

Tiszteletjegy olvasóinknak az ír sztepptánc produkcióra

2014. május 14. 13:35

Nyolc szerencsés olvasónk partnerével együtt ingyenesen vehet részt május 16-án, pénteken a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkción, a kiskunfélegyházi Művelődési Központ Színpadán. A Félegyházi Közlöny ezzel is szeretné megköszönni olvasói bizalmát és hűségét. A jelentkezők közül kisorsoltuk a nyerteseket, akik a helyszínen, az előadás napján vehetik át névre szólóan a két-két darab tiszteletjegyet.

Részletek
„Drogmentes kapitányok” a Petőfi téren

„Drogmentes kapitányok” a Petőfi téren

2014. május 14. 13:17

Az „Együtt egy drogmentes Magyarországért” mozgalom idén 13. alkalommal indult országjáró útjára. Kiskunfélegyháza fiataljai május 13-án találkozhattak a csapat tagjaival, akik ezúttal is felhívták a figyelmet a kábítószerek fogyasztásának veszélyeire, a megjelenteknek ismeretterjesztő kiadványokat osztottak. A Petőfi téren a félegyházi fiatalok is letették a Drogmentes Kapitány- esküt.

Részletek
Alvázkímélőbbé teszik a bukkanókat

Alvázkímélőbbé teszik a bukkanókat

2014. május 13. 15:45

Folyamatosan csökkentik a Kossuth utca sebességkorlátozó bukkanóinak magasságát. Május 13-án és 14-én a Móra Ferenc Gimnázium előtti gyalogos átjárón dolgoznak. Emiatt az arra járóknak útlezárásra kell számítani. A munkák befejeztével a Körpatikáig már kényelmesebben lehet autózni és motorozni a főutcán. A Dózsa György utcáig hátralévő két magas bukkanót a városi költségvetés lehetőségeinek függvényében fogják járhatóbbá tenni.

Részletek